Kibar fahişelere ders

Doğan ULUÇ
Haberin Devamı

Hakim Susan Wright, Bill Clinton'ın dahi 1 Nisan Ahmaklar Günü şakası sandığı bir kararla yıllardır kamuoyunu işgal eden Paula Jones davasını reddetti. Arkansas'da hemşehrilerinin karşısına sanık olarak çıkma tehlikesini kılpayı atlatan süper devletin lideri nihayet rahat bir nefes aldı. Ve iki perdelik traji-komedi antrakta kapandı.

ABD Başkanı Clinton'ı cinsel tacizle suçlayan sekreter Jones'un davası zamanlama açısından şu hikayeyi anımsatıyor:

Adamın biri otobüsle işe giderken yanındaki yolcunun anlattığı komik fıkrayı hiç renk vermeden dinliyor. Akşam evinde yemek ortasında kahkaha atarak gülmeye başlıyor. Karısı ‘‘Hayrola, neye gülüyorsun?’’ deyince ‘‘Sabah komik bir fıkra dinlemiştim de!’’ cevabını veriyor.

Dava dosyasına göre Paula Jones 1991'de Arkansas Valisi Clinton'ın otel odasına gidiyor. Clinton, sekreteri okşayıp öptükten sonra pantolonunu indirerek oral seks teklif ediyor. Paula sekse yanaşmayıp odayı terkediyor. Sekreterin dört yıl sonra aklı başına gelerek başkan seçilen Clinton'a taciz davası açıyor.

Paula evlere şenlik bir kadın. Sesi, ucu körleşmiş iğnenin plak üstünde cızırtısı gibi kulak tırmalıyor. Onunla aşk yapacak kişinin yüzünü görmemesi için zindan karanlığında oda seçmesi gerek. Yasa ihlalinde bu nitelikler şüphesiz geçerli değil. Clinton'la üç-beş dakikalık halvetini 600 sayfada anlatan Paula ‘‘Şerefim ayak altına düştü. Hala duygusal bunalımdayım. Sekreterler Günü'nde herkese çiçekler, çikolatalar geliyor bana kimse birşey göndermiyor’’ diye yakınıyor.

Devlet mahkemesi hakimi Susan Wright parti üyesi Cumhuriyetçi. Demokrat Clinton'ın başkanlıktan düşürdüğü Bush'un tayin ettiği bir hukukçu. Bayan hakim davayı red kararını ‘‘Paula Jones bunalımdan ötürü ruh doktoruna gitmiş değil. Taciz olayını yıllarca amirlerine şikayet etmemiş. İdddiası doğru dahi olsa ruhsal ve fiziki zararını kanıtlayacak delil mevcut değil. Diğer sekreterler gibi promosyon ve maaş zammı da almış. Ortada cinsel taciz davası yok’’ şeklinde özetliyor.

Gerçekte Paula Jones ile Clinton'ı suçlama yarışına girmiş düzineyi aşkın hemcinsleri, kadınlığın yüzkarası. Bunlar skandal kadınları. Dişilikleriyle Bill Clinton'ı baştan çıkarıp makam, para, şöhret sahibi olmayı denemişler. Sekreter Jones'u takiben stajyer Monica yuvarlak kalçaları, iri göğüslerinin güvencesiyle çapkın Başkan'ın ofisini yolgeçen hanına çevirmiş. Eğitimi vasat, görgü-bilgisi yok denecek kadar az stajyerin etek düşkünü başkanı baştan çıkardığı muhakkak.

Çekici görünümlü Kathleen Willey ise dişiliğini kullanıp Clinton'dan bir ülkeye büyükelçi gönderilmesini istemiş. Hırslı Kathleen, Clinton'ın tavassutuyla sefirlik yerine iyi kazançlı işler bulmasına rağmen tatmin olmayıp TV'de ‘‘Clinton oramı buramı avuçladı’’ diye açıklama yapıyor.

Amerika Güzeli Elizabeth Gracen ‘‘Bill ile bir aşk gecesi geçirdim’’ dedikten sonra 500 bin dolara Playboy'a anadan uryan pozlar veriyor. Eski gazeteci Gennifer Flowers, Clinton'la yattığını kanıtlayınca çalıştığı kabaredeki fiyatını arttırdığı gibi yasak aşkını romana döküp servet kazanıyor. Avukat Dolly Kyle da kimse sormadığı halde 20 yıl önce okul arkadaşı Clinton'la seviştiğini açıklayıp şöhrete ulaşacağını sanıyor.

Sekreter, stajyer, gazeteci, avukat da olsa Clinton'ın zafiyetinden yararlanan, çoğu evli, yetişkin çocuk sahibi bu kadınların köşebaşı fahişelerinden hiç farkı yok. Üstelik kader kurbanları yaşam gailesi yüzünden vücutlarını satıyor. Penthouse'un yarı çıplak resimleri için bir milyon dolar teklifine Monica henüz cevap vermedi. Tahsil, kültür yoksunu Kathleen dişiliğiyle büyükelçiliğe ulaşamayınca Clinton'ın ayaküstü sıkıştırma hikayesine 300 bin dolar ödeyecek yayınevi arıyor. Diğerleri de sansasyon basınında ABD Başkanı'yla kaçamaklarını anlatıp şöhret-servet kapılarını aralama uğraşında.

Ama Clinton'ın seks teklifi davasının reddi Paula Jones'un bayağı çehresinde şamar gibi patladı. Sırada bekleyen skandal kadınları da hakkettikleri dersi aldılar.













Yazarın Tüm Yazıları