Kewell Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Kewell Galatasarayda
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

Sarı kırmızılılar, Roma ve Portsmouth’a çelme atarak Liverpool’un dünyaca ünlü golcüsü Harry Kewell’ı renklerine bağladı. 2 yıllık sözleşme imzalayan Avustralyalı oyuncu, bugün saat 21.30’da İstanbul’a gelecek.

Haberin Devamı

Kewell transferi R.Carlos transferi gibi yanlış bir transfer

Ä°ÅŸte Harry Kewell... Â

Harry Kewell fotoğrafları

GALATASARAY, dün sürpriz bir hamle yaparak dış transferdeki suskunluÄŸunu bozdu ve Liverpool’un Avustralyalı golcüsü Harry Kewell’i kadrosuna kattı. Dünyaca ünlü futbolcuyu renklerine baÄŸlayarak transferde yılın bombasını patlatan Galatasaray Yönetimi’nin Kewell ile 2 yıllık sözleÅŸme imzaladığı açıklandı. Sol açık ve forvet mevkinde görev yapan 30 yaşındaki tecrübeli oyuncunun yıllık 2 milyon Euro alacağı öğrenildi.   Â

Transferi Ãœstünel bitirdi     Â

Yurt dışında bulunan ve bu transfer için İngiltere ile Fransa arasında adeta mekik dokuyan Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel’in bugün Fransa’da Harry Kewell ile buluşacağı ve akşam saat 21.30’da İstanbul’a geleceği bildirildi.
Â
Liverpool ile sözleşmesi bittiği için hiçbir bonservis bedeli ödemeyen G.Saray’ın Kewell’ı dünyaca ünlü kulüplerin elinden aldığı ortaya çıktı. İtalyan Roma ve İngiliz Portsmouth’un dirsek temasında olduğu Avustralyalı oyuncuyla yaklaşık 10 gündür görüşen sarı kırmızılılar, sonunda Kewell’ı ikna ettiği bildirildi. Müjdeli haberi ilk olarak G.Saray TV’de açıklayan Haldun Üstünel, kulüp sitesine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Aynı heyecanı yaşıyor

"Avrupa futbolunun çok önemli bir yıldızını çok yakında G.Saray forması altında izleyeceğiz ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Kendisi ile her konuda anlaştık. O da bizimle bu heyecanı birlikte yaşıyor. Bize güç katacağına inandığımız Kewell Galatasaray’a hayırlı olsun."

Haberin Devamı

Harold (Harry) Kewell

DoÄŸum Tarihi
22 Eylül 1978
DoÄŸum Yeri
Sydney (Avustralya)
Boy
1.80m
Pozisyon
Ortasaha ve Forvet
Kariyer
1995-2003 Leeds United
2003-2008 FC Liverpool

Harry Kewell
, 22 Eylül 1978 Sidney, Avustralya doÄŸumlu. Futbola okula takımlarında adım atan Harry Kewell, lise yıllarında hem okul takımında futbol oynarken, aynı zamanda Marconi Socer takımı ile bölgesel ligde oynadı.Â

15 yaşında denenmek için gittiği İngitere’de Leeds United takımına transfer olan Harry Kewel, Mart 1996’da 17 yaşındayken Middlesbrough karşısında Premier Lig’deki ilk maçına çıktı. Nisan 1996’da ise Şili karşısında ilk kez Avustralya Milli Takımı’nın formasını giydi.

Haberin Devamı

1999-2002 yılları arasında İngiltere Permier Lig’inde David Oleary’nin teknik direktörlüğünü yaptığı genç Leeds United kadrosunda göze batan isimlerden biri oldu. Leeds United’ta oynadığı 8 sezon boyunca 181 maçta forma giyen Kewel 45 gol attı.

Harry Kewell’in 2004-2005 sezonuda Liverpool’a transfer oldu. Liverpool ile 2005 yılında Åžampiyonlar Ligi ÅŸampiyonluÄŸu yaÅŸayan oyuncu, Liverpool oynadığı 5 sezon boyunca 93 resmi maçta forma giydi ve 16 gol attı. 1996 yılında bu yana Avustralya Milli Takımı’nın formasını 36 kez giyen Kewel, milli forma altında ise 11 golü bulunuyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!