Ketem’de Kadınlara Sağlık Taraması

Güncelleme Tarihi:

Ketem’de Kadınlara Sağlık Taraması
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 15:37

SAMSUN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR PROGRAMLAR VE KANSER KANSER ŞUBE MÜDÜRÜ UZM. DR. H. NİLDEN ARSLAN.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) kadınlara sağlık taraması yapıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Samsun Valiliği İl Koordinasyon Kurulu üyeleri yakınları sağlık taramasından geçirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. H. Nilden Arslan, “Biz KETEM olarak kanser sağlık taramalarını her zaman yapıyoruz. Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, farkındalığı artırmak için İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri yakınlarına sağlık taraması yaptık. KETEM taramalarına 40 yaşından 69 yaşına kadar olan kadınlar meme kanseri taramasına, 30 yaşından 60 yaşına kadar olan kadınlar rahim ağzı kanseri taramasına, 50 yaşından 70 yaşına kadar olan kadın ve erkekler kalın bağırsak kanser taramasına katılabilirler” dedi.
KETEM’in her zaman halkın hizmetinde olduğunu vurgulayan Arslan, “KETEM’e gelerek, telefonla arayarak veya kayıtlı olduğunuz aile hekiminiz aracılığıyla randevu alabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!