Keşke kalsaydı!

MARSİLYA daha hazırdı ilk maçta.. Daha takımdı..

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den kalite olarak geride olmasına karşın tek pası ve alan kapatmayı iyi yapmayı başarıyorlardı.. İlk 5 haftada 5 galibiyetle Fransa Ligi’nde liderdi.. Bu formunun karşılığı olarak iki farklı geriye düştüğü maçı bırakmadılar ve son saniye golüyle puanı aldılar..
O gol, o maç, o kayıp çok yaraladı Fenerbahçe’yi.. Aykut Kocaman’a güven duygusu çok azalmıştı.. Fenerbahçe formasıyla son golünü atan Alex’le ilgili tartışmalar zirveye çıkmıştı Türkiye’de..
Her işte bir hayır saklıdır, derler.. O gol, o maç, o kayıp Fenerbahçe’ye çok şeyler kazandırdı.. Önemli bir değerini de kaybettirdi.. F.Bahçe sahada bütün gücüyle mücadele eden bir takım haline gelmeye başladı.. Dünkü gibi.. Eskişehir’deki gibi.. Almanya’daki gibi.. Ama Alex gibi her zaman katkı yapabilecek bir kozunu kaybettirdi..

Haberin Devamı

Kalan sağlar yeter

Alex şimdi uzaklarda üzülüyordur.. Bu ortamı özlemiştir.. Keşke UEFA finali yolunda katkım olsaydı, diye düşünüp daha sakin atsaydı adımlarını.. Ortalığı karıştırmak, teknik direktörünün, başkanının, arkadaşlarının üzerine çıkmak yerine “heykeli dikilen adam” olarak kalsaydı.. Ama kalsaydı.. 20-25 dakikalık varlığı bile Fenerbahçe’ye çok büyük güç katardı bu sezon.. Sonra.. Sonrası ona kalmıştı.. Başkanının söylediği gibi..
Bekir bekledi.. Gitmedi.. Islıklandı, tepki gördü, arkasından gülenler oldu.. Oynattığı için Kocaman’ı eleştirenler oldu.. Bekir bekledi.. Önce forma, sonra Milli Takım, ardından kurtarıcı rolü.. Golü yakıştı ona.. Ama daha çok aklını sahaya yansıtmaya başlaması yakıştı..
Meireles’te düşüş var iki maçtır.. Sakatlıktan olabilir.. Umarım öyledir.. Yoksa İstanbul geceleri çok büyük rakiptir bu tür oyuncular için.. Gücünü kaybedersen, iş yapamazsın sahada.. Tıpkı Appiah gibi..
Dün Cristian da, Sow da, Caner de çok çalıştılar.. İyi oynadılar.. Ama Kuyt farklıydı.. Yine iki kişilik koştu, üç kişilik mücadele etti.. Belki Krasiç de izlemiştir onu.. Belki Sırp yakışıklı da katkı yapar “Amsterdam Yolu”na.. Belli mi olur.. Giden gider kalan sağlar yeter, çoğu zaman..

 

Yazarın Tüm Yazıları