Kesinti gün aşırı olacak

Güncelleme Tarihi:

Kesinti gün aşırı olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Ankara'ya içme suyu sağlayan barajlardaki toplam doluluk oranının yüzde 8’lere düşmesi nedeniyle yapılacak su kesintilerinin, semtlere göre "gün aşırı" ve 24 saat boyunca olacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Ağustos ayından itibaren başkentte su kesintisi başlayacak. Su kesintilerinin, semtlere göre gün aşırı ve 24 saat üzerinden yapılacağını belirten yetkililer, şunları kaydettiler:

"Bazı semtlere çift günlerde, bazı semtlere ise tek günlerde su verilecek. Kesintiler nedeniyle biraz sıkıntı yaşanacak. ASKİ olarak vana sistemine göre kesinti uygulanacak. Yüksek kotta bulunan semtlere hiç su ulaşmama durumu da var."

Yetkililer, önümüzdeki günlerde, su kesintisinin hangi semtlerde, ne şekilde uygulanacağının duyurulacağını bildirdiler. Barajlardaki su seviyelerinin yağış azlığı ve aşırı buharlaşma nedeniyle en alt seviyelere indiğini belirten yetkililer, uyarı ve yasaklara karşın bazı yerlerde suyun tasarruflu kullanılmadığını ve şebeke suyuyla bahçe sulandığını da kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!