Keşfetmeniz gereken 10 harika site

Web tarayıcınızı her açtığınızda aynı siteleri görmekten sıkıldınız mı? Size harika site önerilerim olacak...

Haberin Devamı

Kullanıcıların en çok ilgi gösterdiği etkinlikleri ortaya çıkarmak üzere düzenlenen araştırmalardan çıkan sonuçlar beni hiç şaşırtmıyor: Alışveriş, bankacılık, sosyal ağlar, eğlence ve haberler başı çekiyor. Bu kategorilere giren web siteleri hayatımızla derinlemesine bütünleştiğinden gerçekten de diğer seçeneklere bakmaya gerek duymuyoruz. Açıklamalara göre ortalama bir kullanıcı her gün düzenli olarak beş ila yedi siteye girmekle yetiniyor.
Her gün ortaya çıkan yeni kullanışlı araçlardan ötürü internet ortamında keşfedilmeyi ve ziyaret edilmeyi bekleyen çok sayıda online yenilik bulunmakta. Bunlar arasında videolar ve fotoğraflarla gerçekleştirip hayatınızı geliştirebileceğiniz zekice ipuçları, yaratıcı becerilerinizi ortaya çıkarabilecek servisler ve günlük işlemleri kolaylaştıracak çözümler var.

Haberin Devamı


Beğeneceğinizi düşündüğüm 10 heyecan verici yeni web sitesini şöyle sıraladım.


Guinness Dünya Rekoru kırın / www.guinnessworldrecords.com
Guinness Dünya Rekorları sitesinde yer alan yeni bir özellik sayesinde bir dünya rekorunun elinde tutanlar arasına katılmak için yarışabilirsiniz. Ana sayfanın üst kısmında görülen “Set a Record” düğmesine tıklayın ve becerinize uygun bir kategori seçin. Rekoru kırdıktan sonra bunu ispat edecek bir videonuzu gönderin. Yeni kırılan rekorlar arasında “en hızlı yol alan tuvalet”, “en hızlı taşınabilir motosiklet”, “en kısa sürede kutu içine girebilme” gibi ilginç şeyler var.

 

Keşfetmeniz gereken 10 harika site

 

 

Yerlilerden İngilizce öğrenin / www.verbling.com
Verbling sayesinde ana dili İngilizce olan kullanıcılarla video sohbetler gerçekleştirerek dili en doğru biçimde öğrenebilirsiniz. Bu siteye üye olduktan sonra rastgele eşleşme olmasını bekleyin ve ardından beş dakika boyunca görüntülü sohbet edin. Başarılı sonuç alırsanız konuşmaya devam edebilir veya devamını bir sonraki seansta getirebilirsiniz. Şimdilerde sadece İngilizceye destek veriliyor ama yakında başka diller de eklenecek.

 

 

Haberin Devamı

Keşfetmeniz gereken 10 harika site

 

Karikatür çizmeyi öğrenin / http://howtodrawapp.com/
Sanatsal yeteneklerinizi iyileştirmek için Android ve iOS sürümleri ücretsiz olan ArtelPlus firmasının How to Draw adlı uygulamasını kullanabilirsiniz. Adım adım anlatımlar sayesinde 70 farklı hayvana ait karikatür çizimini öğrenebilirsiniz. Süper kahramanlar, ağaç gibi karakterler ve nesneler de bulunuyor. Çizimler için kalem kâğıt veya dokunmatik ekrandan (sadece iOS) yardım alabilirsiniz. Arka plandaki kareli kâğıt sayesinde boyut oranlarını düzenlemek kolaylaşıyor.

 

 

Keşfetmeniz gereken 10 harika site

 

 

 

Kutup ayısının büyümesini izleyin/http://explore.org/#!/live-cams/player/siku-cam-1
Explore.org üzerinden yayın yapan iki web kamerası sayesinde pençelenme riski olmadan yavru kutup ayısını yakından takip edebilirsiniz. Bu ay bir yaşını dolduran Siku adlı yavru kutup ayısı Danimarka’daki İskandinav Doğal Yaşam Parkı içinde yaşıyor. Ayının yüzmeyi öğrenmesini, yerlerde yuvarlanmasını takip edin ve diğer Siku hayranlarıyla yorumlarınızı paylaşın. Yayına ara verildiğinde önemli gelişmeleri içeren bilgiler gösteriliyor.

 

 

Haberin Devamı

Keşfetmeniz gereken 10 harika site

 

 

Ünlülerin yaşadığı evleri görün/www.zoopla.co.uk/purpleplaques/all/
Unutulmaz tarihî isimlerin önceden yaşadıkları yerlerin adreslerini listeleyen Blue Plaques örneğinde olduğu gibi günümüzde yaşayan ünlülerin İngiltere’de yaşadıkları yerlerin adreslerini listeleyen Purple Plaques adlı bir alfabetik liste var. Örneğin şarkıcı Adele’in veya yazar J. K. Rowling’in ünlü olmadan önce yaşadığı evin yerini keşfedebilirsiniz.

 

 

Güneş sisteminin detaylarını keşfedin/http://solarsystem.nasa.gov
NASA’nın sitesinde yer alan özel servislerden biri olan gözetleme sistemi sayesinde Güneş sisteminde yer alan gezegenler, uydular, kuyruklu yıldızlar ve Güneş’le ilgili bilgiler almak mümkün. Voyager 2 uzay aracında bulunan bir astronot gibi uzayda dolaşabilirsiniz. Hazırlanmış özel rehberle gezinti yapabilir, nesnelere yakından bakabilir, etraflarında dolaşabilir, fotoğraflarına bakabilir ve videolarını izleyebilirsiniz. 1950’den bugüne kadar gerçekleşmiş NASA görevleri sırasında toplanmış bilgiler esas alınıyor. Bu sebepten ötürü astronomik gezintiniz son derece gerçekçi ve sadece uzayda değil zaman içinde de yolculuk yapabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Keşfetmeniz gereken 10 harika site

 

 

Nükleer saldırıdan kurtulabilir misiniz?/www.wouldisurviveanuke.com
En yakınızda bulunan şehir merkezine 15 megaton gücünde bir nükleer bomba atılsaydı hayatta kalabilir miydiniz? Muhtemelen kurtulma şansınız çok düşük olurdu ama bu ilginç siteyi kullanarak şansınızın ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Bulunduğunuz yerin adresini girin veya sitenin otomatik olarak konumunuzu tespit etmesine izin verin. Bomba tipini seçtikten sonra hedefin nüfusunu belirtin. Bazı dağlık kesimlere saklanarak etkiden kurtulma şansınız olabilir ama kimsenin bu sebepten ötürü taşınacağını sanmıyoruz.

 

 

Online müzikli alarm oluşturun / www.onlinemusicalarm.com
Gün içinde yapmanız gereken önemli bir iş varsa hatırlatma için favori şarkınızı kullanabilirsiniz. Online Music Alarm sitesini kullanarak bir YouTube videosunu istenen zamanda web tarayıcınızda çalıştırabilir ve hatırlatma alabilirsiniz. Birden fazla hatırlatma için eklemeler yapmak mümkün. Daha rahat kullanım için Google Chrome eklentisi bulunuyor. Kullanım ücretsiz ve üye olmak bile gerekmiyor.

 

 

Haberin Devamı

Keşfetmeniz gereken 10 harika site

 

 

Sessiz film hazırlayın / www.theartistifier.com
Çok sayıda ödül kazanan The Artist filminin başarısını tekrarlamak istiyorsanız Artistifier sitesine girip YouTube videolarına ait linki vererek işe başlayabilirsiniz. Sessiz film oluşturmaya başladığınızda YouTube videosu analiz edilecek ve herhangi bir sorun yoksa düzenleme adımına geçilecek. İlk aşamada video siyah beyaz bir hâl alacak. Arka plana eklenen müzik dışında çeşitli özel efektler, bulanık çerçeveler ve uygun alanlara açıklama kartları eklemek mümkün.

 

 

Giysileri webcam’de deneyin / loverococo.com/products-4.php
Online moda sitesi Love Rococo, satın almadan önce üzerinizde deneme yapabileceğiniz sanal bir giysi deneme odası hazırladı. Webcam tabanlı sosyal alışveriş sistemindeki sanal gerçeklik sayesinde webcam’iniz aynaya dönüşüyor. Ayakta durduktan sonra çeşitli giysileri görüntünüzün üzerine getirebilir, renklerle oynayabilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Şimdilik sadece bayan giysilerini deneme şansı veriyor ama bir süre sonra erkekler için de destek verilebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları