• Hürriyet Twitter
R

Üniversite tercih döneminde işinizi kolaylaştıracak 5 tavsiye

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Üniversite tercih dönemi geldi çattı. Parlak bir geleceğe adım atacağınız üniversiteyi ve bölümü seçerken hayallerinizi ve isteklerinizi bir araya getirip kendiniz için doğru kararları vermenizi sağlayacak birkaç tavsiyemiz var.

Tercih edeceğiniz üniversite çağın gereklerine cevap verebilmeli

Tercih döneminde öncelikle hangi üniversitenin ne gibi imkanlara sahip olduğuna detaylıca bakmanız gerekir. Dijitalleşmenin hayatın bir parçası olduğu, üniversite eğitiminin başka bir anlam kazandığı günümüzde geleceğe dair vizyoner bakış açısına sahip, fiziksel ve teknolojik imkanları da bu vizyon doğrultusunda geliştirilen üniversiteleri tercih etmenizde fayda var.

Teknolojik donamına sahip NeoTech kampüslere tercihte öncelik verin

Zamanın ruhunu yansıtan tasarımın dışında, özellikle bu çağa ayak uydurmanın birinci koşulu olarak teknolojik altyapısı dünya üniversiteleri çapında tesis edilmiş kampüslere sahip üniversiteleri tercih etmelisiniz. Yaşadığımız salgın sürecinde birçok üniversite yeni normale uyum sağlamak adına hazırlıksız yakalansa da NeoTech kampüs anlayışını benimseyen üniversiteler eğitimlerini sorunsuz bir şekilde sürdürebildi. Kesintiye uğramayan eğitim, işte bu teknolojik altyapıya verilen önem ve vizyon ile mümkün oldu.

Her geçen gün değeri artan bölümlere öncelik verin

Değişimin hızlandığı bu çağda, özellikle üniversite eğitiminin önemi de arttı. Üniversite mezuniyeti sonrası, çağa uygun bir şekilde iş hayatına katılabilmeniz için geleceği umut vadeden bölümlere öncelik vermelisiniz. Böylelikle çağın gereklerine uygun bir eğitim alabilir ve iş hayatına da yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz.

İş başındaki mesleki uygulamalar ile hayata hazırlanırsınız

Üniversite eğitiminde en büyük zorluklardan biri, öğrenim görülen alana dair öğrencilik sürecinde pratik deneyim kazanamamak veya çalışmak istenen sektöre yabancı olmaktır. İşte bu sorunları aşabilmek ve henüz öğrencilik süreci devam ederken iş başında mesleki uygulamalara katılarak hem tecrübe kazanmak hem de iş ağını genişletebilmek için, bu mantıkla lisans programlarını kurgulayan üniversitelere öncelik vermelisiniz.

Üniversite burslarına dair en ince ayrıntıları gözden geçirin

Özellikle üniversite burslarına yönelik kafa karıştırıcı birçok detay olduğunu biliyoruz. İşte bu konuda üniversite eğitiminiz boyunca maddi baskılarla karşılaşmamanız; derslerinize yoğunlaşmak yerine bu stresi yaşamamanız için verilecek bursların özellikleri önemlidir. Bizim tavsiyemiz, kesintisiz ve koşulsuz burs imkanı sağlayan üniversitelere öncelik vermenizdir. Yani not ortalamanız düşse bile bursunuzun kesilmeyeceği üniversiteleri tercih etmelisiniz.Bursun kesilme kaygısı ortadan kalkınca akademik hayatınıza daha fazla zaman ayırabileceğini unutmayın. Eğer burslu okumuyorsanız da sabit öğrenim ücreti olan üniversitelere yönelebilirsiniz.

Nişantaşı Üniversitesi, benimsediği Global Dijital Eğitim anlayışıyla çağın gereklerine uygun olarak kurulan NoeTech Campus’te geleceğe güvenle ve umutla bakan öğrencilerini bekliyor. Kesintisiz ve koşulsuz burs imkanı, sabit öğrenim ücreti, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle yarışan teknolojik altyapısı ve DIGI EDU 5.0 ile sen de Hayata 5-0 Önde Başla!

Detaylı bilgi için tıklayın!