• Hürriyet Twitter
R

Üç büyük sanatçı ilk kez aynı sahnede
Avrupa Günü etkinlikleri
“Umudumuz Hep Genç” sloganıyla başladı

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Avrupa Birliği’nin (AB), tüm Avrupa’da 2022 yılını “Gençlik Yılı” ilan etmesi nedeniyle bu yıl “Umudumuz Hep Genç” sloganıyla kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri Türkiye’nin de 19 şehrinde düzenleniyor. Avrupa Birliği’nin temellerinin atıldığı gün olan 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un Ankara CerModern Sanat Galerisi’nde verdiği geniş katılımlı resepsiyon ile başladı.

Etkinlik geniş katılımla başladı

Avrupa Günü kutlamalarının 72. yılı kapsamında düzenlenen resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfipak Alpkan, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyib Sabri Erdil, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile birlikte pek çok Avrupa Birliği Büyükelçisi katılım gösterdi.

Temel değerlerimiz: Barış, demokrasi ve insan hakları

Resepsiyon öncesinde basın toplantısı düzenleyen Meyer-Landrut COVID-19 küresel salgını sonrası ilk kez yüz yüze Avrupa Günü etkinlikleri yapıldığı söyledi. Avrupa Günü mesajında tüm dünyada barışı savunmak gerektiğine dikkat çeken Meyer-Landrut, “Avrupa Günü’nde Avrupa Birliği olarak temel değerlerimiz olan barış, demokrasi ve insan haklarını kutluyoruz. Rusya’nın iki aydan uzun bir süredir Ukrayna’da yürüttüğü saldırgan savaş ile Avrupa’da barış yeniden tehdit altına girdi. Avrupa ve dünyada barışı savunmak için, yeniden bir araya gelerek özgürlük ve egemenlik savaşında Ukrayna’yı desteklememiz gerekiyor” dedi.

Etkinlikte Ukrayna vurgusu

Basın toplantısı sonrası sanatçı Uğur Gallenkuş'un “Paralel Evrenler” sergisinin açılışını gerçekleştiren Meyer-Landrut, “Ukrayna'da korkunç savaş devam ederken sergide gördüğümüz resimler, aslında kelimelerin söyleyeceğinden çok daha fazlasını anlatıyor” diye konuştu. Etkinlik, katılımcılara keyifli dakikalar yaşatan ünlü Fransız müzik grubu La Caravane Pase konseri ve DJ Nihal Sandıkçı performansı ile sona erdi.

Üç büyük sanatçı aynı sahnede gençlerle

Avrupa Günü kapsamında mayıs ayı boyunca devam edecek etkinliklerde Mercan Dede, Hayko Cepkin ve Ceza’nın gençlik konseri heyecanla beklenenler arasında yer alıyor. Üç büyük sanatçı Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında 14 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirilecek konserde ilk kez aynı sahneyi paylaşarak gençlerle buluşacak. Ücretsiz gerçekleşecek konsere katılmak isteyenler etkinlik adresinden kayıt yaptırabilecek. Ayrıca açılışı yapılan Uğur Gallenkuş’un “Paralel Evrenler” kolaj sergisi, Ankara CerModern’in yanı sıra 9-22 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’da ziyaretçileri ile buluşmaya devam edecek.

Türkiye'nin 19 ilinde bulunan AB bilgi merkezlerinin düzenlediği Avrupa Günü etkinlikleri 29 Mayıs tarihine kadar sürecek. 

Detaylı bilgi ve etkinlik takvimi için tıklayın!