• Hürriyet Twitter
R

Saç ekimi operasyonu, günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesine çözüm getiriyor. Özellikle erkekler tarafından tercih edilen saç ekimi operasyonu, günümüzde kadınlar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Peki, saç ekimi nedir? İşte detaylar…

En yaygın saç dökülmesi tipinin çözümüne yardımcı 

Halk arasında erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen ve asıl adı Androgenetik Alopesi olan en yaygın saç dökülmesi tipi hem erkek hem de kadınlarda görülüyor. Saç köklerinin beslenemeyip zayıflamasına neden olan bu dökülme tipinde, saçlar kademeli olarak seyrekleşip dökülmeye başlar.

Saç ekiminde saç tasarımı

Saç ekimi operasyonu öncesi kişinin yüz hatlarına ve yüz kaslarının hareket alanlarına göre saç çizgisi tasarlanır. Kişinin saçlarının dökülmeden önceki fotoğraflarından da yardım alınarak en doğal görünüme sahip olacak saç çizgisi oluşturulur.

En çok tercih edilen yöntemlerden biri: FUE

Fue tekniği ile yapılan saç ekimi işleminde, saç köklerinin alındığı donör bölgede genellikle herhangi bir yara izi kalmadığı görülmektedir. Bu yöntem ile kaş, bıyık ve sakal ekimi de yapılabiliyor. En modern saç ekimi operasyonlarından biri olan FUE tekniği, doğal görünümlü saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.

Neden Fue tekniği?

- Kalıcı çözüm sağlar.
- Doğal bir görünüm verir.
- Ağrısız ve acısız bir uygulamadır.
- Saç ekimi yapılan alanda yara izi bırakmaz.

Kimler Fue tekniğini uygulamalı?

Öncelikle kişinin Fue tekniğinin uygun olup olmaması hekim kontrolünde karar verilmesi gereken bir süreçtir. Siz de dökülen saçlarınızdan şikâyetçiyseniz ve Fue, DHI, Traşsız saç ekimi gibi birçok tanı ve tedavi yöntemlerinden hangisinin size uygun olabileceğini öğrenmek istiyorsanız alanında uzman bir estetik hekimine danışabilirsiniz.