• Hürriyet Twitter
R

Pandemi döneminde estetik

operasyon yaptırırken

nelere dikkat edilmeli?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Yaşanılan Coronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya pandemi sürecinde yeni normal hayat düzenine geçti. Özellikle kısıtlamaların ve belirli düzenlemelerin olduğu bu süreçte hayatımızdaki rutin değişikliklerimiz de değişti. Özellikle estetik cerrahi ve bu alandaki operasyonlarda yeni normal sürecinde bazı noktalara artık daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Şimdi birlikte keşfedelim.

Estetik cerrahi uygulamaları devam ediyor

Birçok kişinin ilk olarak aklına pandemi döneminde estetik operasyon uygulamalarına devam edilip edilmediği sorusu geliyor. Kısıtlamaların ilk başladığı günlerde operasyonlar ne kadar aksasa da bugün botoks, dolgu ve çeşitli estetik operasyonlara kaldığı yerden devam ediliyor. Elbette bu operasyonların sağlık standartlarına uyum gösteren sağlık kuruluşlarında yapılması artık daha büyük önem arz ediyor..

Pandemi döneminde bunlara dikkat

Özellikle pandemi döneminde estetik operasyon öncesi/sonrası belirli noktalara daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bu noktada sağlık standartlarına uyum gösteren sağlık kuruluşları operasyon öncesi doktor-hasta irtibatını online görüşmelerle sağlayarak sürece başlıyor. Personellerine daimi test uygulayan sağlık kuruluşları, operasyon sonrasında da hastane ziyaretlerini belirli bir düzen içerisinde gerçekleştiriyor.

Uluslararası uygunluk

Pandemi döneminde sağlık kuruluşlarına verilen TEMOS’un uyum sertifikaları gibi güvenilirlik sunan uygulamalar sağlık kuruluşlarının hastaya ekstra bir güven vermesini de sağlıyor. Özellikle bu noktada birçok kuruluş pandemi ile birlikte sağlık sektöründe covid-19 önlemleri alarak sertifika programlarına dâhil oluyor.

Türkiye’de ticaret bakanlığının da desteklediği sertifikalar arasında bulunan Temos Covid-19 Güvenilirlik sertifikasına Türkiye ve Dünya’da sahip olan ilk estetik hastanesi Vanity Estetik oldu! 2016 yılında Op.Dr. Güray Yeşiladalı ve iki çocukluk arkadaşı tarafından kurulan Vanity Estetik, Temos Covid-19 Güvenilirlik sertifikası için gerekli olan 100’e yakın kriteri başarıyla geçerek Türkiye’de ve aynı zamanda Dünya’da Covid-19 Güvenilirlik sertifikası almaya hak kazanan ilk Estetik merkezi unvanına sahip olmuş oldu.

Almanya’da 2010 yılında kurulan TEMOS, sağlık alanında hizmet veren kuruluşlara tıbbi ve hizmet kalite alanında kendilerini geliştirme fırsatı sunan bir akreditasyon şirketidir. Dünya genelinde 13 ülkede ofisi bulunan TEMOS, pandemi ile birlikte sağlık sektöründe covid-19 önlemleri alarak kendilerini geliştirmek isteyen hastaneler için korona virüs tedbirleri kapsamında 8.sertifikasyon programı olan Covid-19 Güvenilirlik sertifikası vermeye başladı. Türkiye’de toplam 8 firma TEMOS’un sertifika programına katılmış olmakla birlikte Covid-19 Güvenilirlik sertifikasına toplamda 6 özel hastane sahip olurken Vanity Estetik’te bu sertifikayı alarak Türkiye ve Dünya’da alan ilk ‘’estetik merkezi’’ oldu.              

Şimdi daha fazlasını keşfedin!

Bu bir ilandır