• Hürriyet Twitter
R

Okullar geleceğe hazırlanıyor
Eğitimde dijital dönüşümün
avantajlarını keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Çağa uygun verimli bir eğitim süreci yaşamak için artık sadece çocuğunuzu sabah okula göndermek yetmiyor ve okulda izlenen müfredat ne olursa olsun, öğretmen ve veli arasında güçlü bir iletişim olmadan başarıya ulaşmak çok daha zor hale geliyor. Günlük hayatın koşuşturmasında her gün okulun kapısını aşındırmak ve yoğun tempoda çalışan öğretmenlerle her an görüşebilmek mümkün değil fakat biraz teknolojik destek alarak bu süreci dijital ortama taşımak tüm sorunları çözebilir. İşte son dönemde özellikle okul ve veli bağını güçlendirip eğitimin kalitesini yükseltmeye destek olan uygulamaların sunduğu avantajlar!

İşine odaklanan öğretmenlerle daha kaliteli eğitim

Asıl işi öğrencilerini müfredata uygun bilgilerle donatmak olan öğretmenler, pandemi döneminde hazırlıksız geçilen dijital eğitim sistemi nedeniyle angarya işlere boğulduğu gibi, altyapı ve planlama eksikliğinden dolayı hem öğrencilerle hem de velilerle sağlıklı iletişim kurma yeteneğini kaybetti. Eğitimin devamlılığı ilkesi açısından önemli sorunlara neden olan bu durum, zaman içinde yüz yüze eğitime geçişle telafi edilmeye çalışılsa da, çağın ve değişimin gereği olan dijital uygulamalar artık kalıcı olarak hayatımızın bir parçası haline geldi. Yeni nesil dijital uygulamalar sayesinde artık öğretmenler ders programları ve ödev çizelgeleri gibi temel işlerini kolayca hazırlayıp öğrencileri ile paylaşabildiği gibi, ödev kontrolü, ders takibi, yoklama durumu gibi günlük görevlerini de, sınıfla sürekli iletişim halinde olarak zahmetsizce halledebiliyor. Aynı dijital uygulama ile öğrencilere yönelik tüm eğitsel işleri organize edebilen öğretmenler, idari sorumluluklarını da aynı uygulama üzerinden entegre bir şekilde halledebiliyor ve bu sayede saatler alan tüm işler dakikalar içinde yoluna girebiliyor.

Zamanı daha verimli kullanan öğrenciler

Bir öğrenci için günü ve yapılacak işleri verimli şekilde planlayabilmek, aslında aldığı eğitimin içeriği kadar önemlidir ve ona hayat boyu ihtiyaç duyacağı iş disiplinini kazandırır. Okul ve öğrenci iletişimini kolaylaştıran yeni nesil dijital uygulamalar ile öğrenciler günlük veya dönemlik ders programlarına kapsamlı bir şekilde erişebileceği gibi, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile sürekli iletişimde olabilir hatta ortak çalışma grupları kurup ders saatleri dışında da ödev/bilgi paylaşımında bulunabilir. Teknoloji desteği ile doğru şekilde kurgulanmış bir dijital uygulama, eğitimin tüm bileşenlerini çok daha verimli bir şekilde bir araya getirebilir ve bunu mekandan bağımsız olarak öğrencilere sunabilir.

Sürecin her anını takip edebilen veliler

Eğitimdeki dijitalleşme süreci, eğitimin ana unsurları olan öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde belki de en fazla velileri oyuna dahil ederek büyük bir değişim yarattı. Çocuğunun eğitim hayatına daha etkili olarak yön vermek isteyen çoğu velinin zamanını okul kapılarında, öğretmen-veli görüşmelerinde geçirdiği veya öğretmenleri telefon ve mesaj yağmuruna tutmak zorunda kaldığı düşünülürse, iletişimi çok daha verimli hale getiren dijital uygulamalar bu görevi basitleştirmek adına büyük fark yarattı. Bilgilerin sürekli güncellendiği, öğretmen, veli ve okul yönetiminin anlık olarak aynı platformda bilgi paylaştığı veya görüşme yapabildiği bu uygulamalar sayesinde eğitim sürecine taraf olan herkes hem zamanını daha verimli kullanmaya başladı hem de öğrencinin eğitim süreci hakkındaki en güncel bilgiler erişebilir hale geldi.

Kaybolmayan bir veri arşivi ve kolay raporlama

Türkiye’de temel eğitimin 12 yıl olduğu düşünülürse ve her bir öğrenci için sadece tek bir eğitim yılında bile ne kadar çok veri üretildiği göz önüne alınırsa, çocuğunuz lise çağına gelene kadar bir depo dolusu evrak saklamanız ve tasnif etmeniz gerekeceğini biliyor musunuz? İşte dijital uygulamalar burada da devreye giriyor ve çocuğunuzun eğitim hayatının temelini teşkil eden en önemli okul yıllarına ait tüm verileri sizin adınıza kayıt altına alıyor. Bu sayede hem okul yönetimi hem de veliler için her an erişilebilir çok yönlü bir arşiv ortaya çıkıyor ve çocuk için geleceğe yönelik bir eğitim projeksiyonu yapmak adına gerektiğinde kolayca raporlanabiliyor.

Hem anaokulu hem de 12. Sınıfa kadar olan temel eğitime yönelik verdiği dijital hizmetler ile Avrupa’da (İsviçre, Almanya, Avusturya) 7.000'den fazla eğitim kurumuna ulaşan FoxEducation, "güvenli uygulama" ve "veri koruma ve gizlilik" sertifikaları sayesinde milyonlarca kullanıcısına sunduğu hizmetleri 2022’de Fransa, İtalya ve İspanya’nın yanında Türkiye'de de sunmaya başladı. Öğretmen, öğrenci, veli ve okul yönetimine dijital platformda çok daha verimli bir çalışma ve iletişim ortamı sunan SchoolFox ve KidsFox uygulamaları ile yeni nesil eğitim hayatınızda çok şey değiştirecek!

Detaylı bilgi için tıklayın!