Mutfaklarda kışa hazırlık başladı!
İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz turşu tarifleri
Özellikle kış günlerinde sofralarımızda gözlerimizin aradığı en olmazsa olmaz tatlardan biridir turşu. Önceleri turşu denildiğinde akıllara sadece karışık sebzelerden hazırlanan turşu gelirdi; ama şimdilerde neredeyse her sebze ve hatta meyveden turşu yapılabiliyor. İşte, daha önce muhtemelen denemediğiniz birbirinden güzel, pratik ve farklı turşu tarifleri...
Yumurta Turşusu
Turşu denince aklımıza genelde sebzelerle ya da meyvelerle yapılan kütür kütür turşular gelir ancak yumurta da şaşırtıcı bir biçimde turşusu çok başarılı bir malzeme. Pancar suyunun etkisiyle dışı pembe içi beyaz olan bu turşular, özellikle salatalarınıza ve sandviçlerinize farklı bir lezzet katacak.
Bamya Turşusu
Bamya, sevmeyenin hiç sevmediği, sevenin ise vazgeçemediği bir sebze. Yemeği, çorbası, kızartması derken, bamyanın turşusunu da yapalım dedik ve sonucu biz çok beğendik. Siz de mutlaka denemelisiniz. Zira bu turşu bamya sevmeyenlere bamyayı sevdirecek kadar leziz.
Brüksel Lahanası Turşusu
Brüksel lahanası hayatımıza geç girdi ama faydaları ve lezzeti sayesinde vazgeçilmezlerimiz arasında kendine kolayca yer buldu. Peki, Brüksel lahanasının turşusu olur mu? Neden olmasın, elbette olur. Klasik lahana turşusuna benzeyen tadıyla ve sevimli görüntüsüyle Brüksel lahanası turşusunu siz de çok beğeneceksiniz.
Jalapeno Biberi Turşusu
Jalapeno, Meksika mutfağında çok sık kullanılan, son yıllarda hayatımıza girmiş bir biber türü. En önemli özelliği de epey acı olması. Siz de acıdan hoşlanıyorsanız bu turşuyu marketten almak yerine evde yapabilirsiniz. Tarifi çok kolay ancak biberleri doğrarken ellerinize dikkat etmelisiniz.
Zencefilli Şeftali Turşusu Tarifi
“Meyveden turşu mu olur?” diyenlerdenseniz bu tarifi özellikle deneyin. Köri ve zencefil gibi baharatların desteğiyle bambaşka bir lezzete kavuşan şeftali turşusunu yedikten sonra "Bu tarif bugüne kadar neredeymiş?" diye hayıflanacağınızı garanti edebiliriz.