• Hürriyet Twitter

Mutfaklarda kışa hazırlık başladı!
İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz turşu tarifleri

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Özellikle kış günlerinde sofralarımızda gözlerimizin aradığı en olmazsa olmaz tatlardan biridir turşu. Önceleri turşu denildiğinde akıllara sadece karışık sebzelerden hazırlanan turşu gelirdi; ama şimdilerde neredeyse her sebze ve hatta meyveden turşu yapılabiliyor. İşte, daha önce muhtemelen denemediğiniz birbirinden güzel, pratik ve farklı turşu tarifleri...

Yumurta Turşusu

Turşu denince aklımıza genelde sebzelerle ya da meyvelerle yapılan kütür kütür turşular gelir ancak yumurta da şaşırtıcı bir biçimde turşusu çok başarılı bir malzeme. Pancar suyunun etkisiyle dışı pembe içi beyaz olan bu turşular, özellikle salatalarınıza ve sandviçlerinize farklı bir lezzet katacak.

Tarif için tıklayın

Bamya Turşusu

Bamya, sevmeyenin hiç sevmediği, sevenin ise vazgeçemediği bir sebze. Yemeği, çorbası, kızartması derken, bamyanın turşusunu da yapalım dedik ve sonucu biz çok beğendik. Siz de mutlaka denemelisiniz. Zira bu turşu bamya sevmeyenlere bamyayı sevdirecek kadar leziz.

Tarif için tıklayın

Brüksel Lahanası Turşusu

Brüksel lahanası hayatımıza geç girdi ama faydaları ve lezzeti sayesinde vazgeçilmezlerimiz arasında kendine kolayca yer buldu. Peki, Brüksel lahanasının turşusu olur mu? Neden olmasın, elbette olur. Klasik lahana turşusuna benzeyen tadıyla ve sevimli görüntüsüyle Brüksel lahanası turşusunu siz de çok beğeneceksiniz.

Tarif için tıklayınız 

Jalapeno Biberi Turşusu

Jalapeno, Meksika mutfağında çok sık kullanılan, son yıllarda hayatımıza girmiş bir biber türü. En önemli özelliği de epey acı olması. Siz de acıdan hoşlanıyorsanız bu turşuyu marketten almak yerine evde yapabilirsiniz. Tarifi çok kolay ancak biberleri doğrarken ellerinize dikkat etmelisiniz.

Tarif için tıklayın

Zencefilli Şeftali Turşusu Tarifi

“Meyveden turşu mu olur?” diyenlerdenseniz bu tarifi özellikle deneyin. Köri ve zencefil gibi baharatların desteğiyle bambaşka bir lezzete kavuşan şeftali turşusunu yedikten sonra "Bu tarif bugüne kadar neredeymiş?" diye hayıflanacağınızı garanti edebiliriz.

Tarif için tıklayın