• Hürriyet Twitter
R

Kahve molalarınızı benzersiz bir keyfe dönüştürmenizi sağlayacak olmazsa olmazlar 

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Gerçek kahve tutkunları gayet iyi bilirler; kahve, özel anları ve keyifli ortamları sever. Ancak o zaman içilen her yudumdan alınan lezzet ve keyif bambaşka bir deneyime dönüşebilir. Peki, benzersiz bir kahve deneyimi için olmazsa olmazlar nelerdir?

Detaylar içeriğimizde saklı!

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak bir ortam

Kahve denilince kimilerinin aklına hemen sakinlik, huzur ve ilham gelir. Kimileri içinse kahve, arkadaşlarla buluşma nedeni ve hoş sohbetin yanında en iyi gidendir. Zevkler ve nedenler farklı görünse de kahve konusunda herkes bir konuda hemfikirdir: kahve, evde olma hissi verir. Bu nedenle kahve molası için seçilen mekanların “evdeyim” hissi uyandırması beklenir.

Kahvenin yanında iyi gidecek çok özel lezzetler

Her fincanda adeta bir sanata dönüşen kahveyi görüp de iştahın açılmaması ne mümkün. Kruvasan, muz karamel kek ve fudge brownie gibi atıştırmalıklarla içilen kahveden alınan lezzete lezzet katmak mola anlarında yapılabilecek en güzel ödül olabilir.

Ve tabii ki lezzeti tescillenmiş bir kahve

İyi bir kahvenin en önemli sırrı tescillenmiş kahve çekirdekleriyle hazırlanmış olmasıdır. Çünkü bir kahve çekirdeğinin tescillenmesi demek, farklı denemeler sonucunda elde edilen en iyi formülünün kahve uzmanları tarafından tam not alması anlamı taşır. Böyle bir kahveden alınan her bir yudum, gurme bir lezzet sunar.

Gerçek kahve tadına yazın da kaldığımız yerden devam!

Sıcak yaz günlerinde bir kahve tutkunu ne ister? Tabii ki, gerçek kahve tadına doyasıya varabileceği, buz gibi bir serinlik! Yıl boyunca tadına vardığımız kahve keyfine, yazın da kaldığımız yerden devam etmek mümkün. En sevilen kahve çeşitleri, yazın da buzlu seçenekleriyle içimizi serinletmek için hazır bulunuyor. Iced Americano, Iced Mocha, Iced Spanish Latte, Iced Cappuccino gibi içecekler sıcak günlerde favoriler arasında yerini alıyor. Üstelik kahveye alternatif arayanlar için buz gibi Frappé, limonata ve buzlu çay çeşitleri de sıcak yaz günlerinde serinlemek için tercih sebebi oluyor.

Costa Coffee'nin yaza özel lezzetleri, kahve keyfi yaşamak istediğin her an seni serinletmeye hazır. Costa Coffee Bağdat Caddesi ve Pangaltı’ya ferahlamaya her zaman bekleriz!

Dünden Bugüne Costa Coffee...   

☕   Birleşik Krallık’ta 2.700'den fazla kahve dükkânı ve dünya çapında 32 pazarda bin 100'den fazla kahve dükkânı ile Avrupa'nın en büyük kahve dükkânı zinciri kabul edilen Costa Coffee, 1971 yılında iki İtalyan kardeş Sergio Costa ve Bruno Costa tarafından Londra’da kuruldu.

☕  Costa kardeşler özel karışım kahvelerinin dağıtımı ve tanıtımı için başlarda ikonik Londra taksilerini kullandılar. 1981 yılında toptan satıştan perakendeye geçerek ilk Costa Coffee mağazasını Londra'nın kalbindeki Vauxhall Bridge Road'da, Old Paradise Street'teki orijinal Costa Coffee kahve kavurma merkezinin yakınında açtılar. 1980’lerin başında açılan Londra Waterloo şubesi Kraliçe Elizabeth tarafından ziyaret edildi.

Costa Coffee’deki kahve çekirdeklerinin tamamı Rainforest Alliance sertifikasına sahip çiftliklerden temin ediliyor. Costa kardeşler Costa Coffee’nin kendine has harmanı olan “Mocha Italia”yı bulabilmek adına 112 farklı deneme gerçekleştirdikleri biliniyor. 

☕ Costa, kahve yetiştiren topluluklardaki çocukların yaşamlarını iyileştirmek, güvenli ve kaliteli bir eğitime erişmelerine yardımcı olmak amacıyla 2007 yılında Costa Vakfı'nı kurdu. Costa Vakfı şimdiye kadar 10 ülkede 90'dan fazla yeni okul, 750'den fazla derslik inşa etti, dünya çapında kahve yetiştirilen bölgelerdeki topluluklarda 90 binden fazla kişinin eğitime erişimini sağladı.

☕  Costa, her yıl 4 bin ton kullanılmış kahve telvesini İngiltere'deki evlerin ısınması amacıyla biyoyakıta dönüştürüyor ve karbondioksit dengesini sağlamak adına yılda 2 bin dönümden fazla ağaç dikiyor.

☕ Dili 10 milyon sterline sigortalanan kahve ustası Gennaro Pelliccia, Costa’nın özel tarifine sadık kalabilmek amacıyla uzman ekibiyle birlikte her bir kahve harmanının tadımını yapıyor. Söz konusu bu durum, yılda 5 bin fincandan fazla Costa kahvesine denk geliyor.

☕ Costa Coffee, dünyanın dört bir yanında bulunan akademileri ve online platformları ile barista adaylarına yeteneklerini geliştirmeleri için eğitim imkânı sunuyor. Maestro Barista olabilmek için 100 saat eğitim almak gerekiyor.