• Hürriyet Twitter
R

Kahve keyfini zirvede yaşamak isteyenlere... Mutlaka keşfetmeniz gereken 5 kahve!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Güne kahve ile başlayanlar ve gün içinde her mola anını kahve içerek değerlendirenler için kahvenin nasıl bir tutku olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her geçen gün artan kahve çeşitleri ise bu tutkuyu bir kültür haline getirmiş durumda. Peki, kahve çekirdekleri ve onların farklı şekilde öğütülmeleriyle elde edilen yüzlerce kahve çeşidinden size en uygununu nasıl keşfedebilirsiniz? Püf noktalarıyla birlikte beğeneceğinizi düşündüğümüz 5 kahve çeşidini sizin için inceledik…

Wiener Melange

Adını, Fransızca’da karıştırmak anlamına gelen "melanger" kelimesinden alan
Wiener Melange, Avusturya’da en çok tercih edilen yumuşak ve hafif içimli kahvelerin başında gelir. Cappuccino'yu andıran bu kahve, eşit miktarda kahve ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanır ve genellikle süt köpüğü eklenerek servis edilir. Wiener Melange, Viyana’da daha büyük bardaklarda ekstra bal veya şeker eklenerek hazırlanır. Siz de bu yöntemle kahve anlayışınızı bambaşka boyutlara taşıyabilirsiniz.

Wiener Melange Öğütülmüş Kahveyi online satın almak için tıklayınız.

African Blue 

Orta yumuşaklıkta kahve arayanlar için ideal bir seçim olan African Blue, dünyanın en verimli topraklarından toplanan kahve çekirdeklerinin öğütülmesiyle hazırlanır. Filtre kahve makineleri ve french press ile içime hazır hale getirebileceğiniz bu kahve, çiçeksi ve güçlü siyah frenk üzümü aromasıyla eşsiz bir kahve deneyimi sunar.

African Blue Öğütülmüş Kahveyi online satın almak için tıklayınız.

Brazil Mild

Çok yumuşak içimli kahve tercih edenlerin favorisi Brazil Mild, Latin Amerika’nın yumuşak ikliminde yetişen kahve çekirdeklerinin öğütülmesiyle elde edilir. Yumuşak fındık aromasına sahip bu kahve, kahvedeki acımsı tadı sevmeyen ve kahvesine süt, şeker gibi ekstra bir şeyler ilave etmek istemeyenler için ideal bir seçim olabilir.   

Brazil Mild Öğütülmüş Kahveyi online satın almak için tıklayınız.

Latin Grande

Kahvenin yanında mutlaka çikolatayı arayanları oldukça memnun edeceğini düşündüğümüz Latin Grande, içeriğindeki çikolata aroması ile kahve ve çikolata lezzetini bir arada sunar. Guatemala'nın verimli volkanik topraklarında ve dengeli ikliminde yetişen bu kahve, orta yumuşaklıkta kahve tercih edenlerin kahve saatlerini keyfe dönüştürebilir.

Latin Grande Öğütülmüş Kahveyi online satın almak için tıklayınız.

Colombia Fino

Klişe tatlardan uzaklaşıp çok özel bir tat mı arıyorsunuz? O halde doğru kahvenizi buldunuz diyebiliriz. Volkanik topraklar ve yoğun ekvatoral güneş tarafından şekillendirilmiş kahve çekirdeklerinin öğütülmesiyle hazırlanan Colombia Fino, hafif baharatlı aromasıyla daha önce içtiğiniz hiçbir kahveye benzemeyeceğinden emin olabilirsiniz. Eğer orta hafiflikte bir kahve seviyorsanız bu kahve kahve listenizin en baş sıralarında kendine yer bulabilir.

Colombia Fino Öğütülmüş Kahveyi online satın almak için tıklayınız.

Taze kahvenin kokusu ve lezzetiyle büyülenmek için gülümseyin, çekiyoruz.

Tchibo’nun taze öğütülmüş benzersiz kahveleriyle kahve keyfinizi artırmaya ne dersiniz? Farklı yumuşaklık ve aromalara sahip Tchibo kahve çeşitleri arasından favori kahvenizi seçin ve sınırsız kahve keyfinin tadını çıkarın.