• Hürriyet Twitter
R

İş, sosyal çevre, dijital eğitim…

Üniversite tercihinde en çok

nelere dikkat edilmeli?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Dünya değişiyor. Artık bilginin çok hızlı değiştiği ve geliştiği bir dönemdeyiz. Teknoloji ve yeni meslek kollarının yönünü tayin ettiği iş dünyası; kendisine uyumlu, teori ve pratiği birleştiren üniversitelerle yükseliyor. Özellikle bu dönemde üniversite tercihi bulunurken, geleneksel unsurların yanında; geleceği yakalayabilen kurumlara odaklanmak gerekiyor. Analitik düşünme ve öğrenmeyi öğrenme ilkelerini öncelikli hâle getiren üniversiteler geleceği yakalayabilen bir noktada bulunuyor.

Yabancı dil öğrenmede çeşitli olanaklar

Değişen dünya; artık daha evrensel öğrencilere odaklanıyor. Bu nedenle bildiğimiz lisanların sayısını arttırmamız bir zorunluluk hâline dönüşüyor. Kariyer fırsatlarını ve dünyasını genişletebilen insanların birden çok dil bildiği bu süreçte eğitim dilinin yanı sıra Rusça, Almanca, Fransızca, Çince vb. gibi farklı dillerde öğrenme olanakları sunan üniversiteleri tercih edebilirsiniz.

İş hayatının eğitime taşınması

Üniversite sizin aklınızda yeni ufuklar açabilen bir dünyayı temsil eder. Fakat aynı zamanda da henüz eğitim çağındayken sizleri meslek hayatına hazırlamada da öncelikli konumu oluşturur. Bu nedenle atölyeleri, stüdyoları ve laboratuvarlarıyla donanımlı, alanında yetkin mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen üniversiteler, diğerlerinden bir adım daha önde bulunuyor. Öte yandan bu tarz üniversiteler mesleki işyeri etütleri, staj olanakları ve eğitim içi uygulamalarıyla öğrenciye iş hayatının kısa bir simülasyonunu sunar.

Geleceği dijitalle ve yapay zekayla yakalayan üniversiteler

Eğitim modelleri artık teknolojiye ve inovsyona daha da açık. Bu nedenle hangi bölümü seçerseniz seçin, öğrenciye yapay zeka ve bilişime dair dersleri sunabilen üniversiteler; geleceğin donanımlı öğrencilerini yetiştirmede öncü konumda bulunuyor. Kişisel gelişim, sosyal bilimler gibi teorik kapsamların yanında, üniversite içerisinde yapay zekâ ve bilişimin pratiğe dökülebileceği uygulamalar, üniversitelere nitelik katan bir diğer özellik olarak görünüyor.

 Üniversitenin değeri evrenselliğinde

 Üniversite, adı üstünde bir “evrenkent” tarifini oluşturuyor. Yani okuduğunuz üniversitenin evrensel bir değere sahip olması çok önemli. Bu noktada 100’e yakın ülkede yurt dışı bağlantısı olan öncü üniversiteler, farklı öğrenci değişimi anlaşmalarıyla dünyanın çeşitli üniversiteleriyle ortak bir eğitim ağına dâhil oluyor.

 

 

Üniversite hayatı ancak kampüsle mümkündür

“Üniversite okudum” demek için mutlaka bir kampüs havası almanız gerekiyor. Bir eğitim kurumunun üniversite olduğunu anımsatan en önemli özelliklerden birini elbette bu noktada ağaçların arasından sızan güneş ışıklarının aydınlattığı bir masada ders çalışılan, çimenlerinde oturulan, spor alanlarında enerjinin neşeye çevrildiği, bir kültürün paylaşıldığı, pandemi döneminde online ders almak zorunda kalındığında özlenen bir kampüsünün varlığı oluşturuyor. Üniversite tercihinde bulunurken, kampüs hayatını sosyal etkinliklerin varlığı için de dikkate almalısınız.

Burs olanakları

Vakıf üniversitelerinde sosyal çevre, eğitim ve atölye ortamları daha çeşitli bir hâlde bulunuyor. Elbette bu noktada burs-harçlık olanaklarıyla tüm gelir gruplarından öğrencilere eğitim fırsatı sunabilen okullar daha da öne çıkıyor. Eğitimde fırsat eşitliği yaratan bu olanaklar, öğrencilerin başarısına odaklı bir prensibi de içerisinde barındırıyor.

Yeditepe Üniversitesi, “Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite” sloganıyla, aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere olan ihtiyacın bilinciyle, tam çeyrek asır önce yolculuğuna başladı. Eğitime yeni bir nefes getirdiği 1996 yılının 26 Ağustos’undan bu yana, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En kıymetli hazinen” diyerek emanet ettiği Cumhuriyet’i koruyacak gençlerle donattı Türkiye’nin dört bir yanını. Eğitimi kutsal saydı, bilimi rehber, sanatı yol arkadaşı edindi, attığı her adımda topluma dokundu.

Yeditepe Üniversitesi, 25 yılda verdiği 50 bine yakın mezunu, 22 binden fazla öğrencisi ve 3600’den fazla çalışanıyla büyük bir aile oldu. Kendine güvenen, dünyayı kucaklayan, çağdaş, araştırmacı, yenilikçi binlerce Yeditepeli, yalnızca Türkiye’de değil dünyanın her yerinde aranan profesyoneller arasına girmeye devam ediyor.

Sağlıktan mühendisliğe, hukuktan eğitime, mimarlıktan sanata her alanda akademisyenler ve Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, birlikte öğreniyor, sentezliyor, üretiyor; birlikte gelişiyor, Türkiye’nin birçok ilkini gerçekleştiriyor.

Öz kaynaklarıyla araştırma ve projeye en fazla bütçe ayıran üniversiteler arasında yer alan Yeditepe Üniversitesi, sahip olduğu akademik ve sosyal olanaklar sayesinde tam çeyrek asırdır Türkiye’nin öncü üniversitelerinden biri olma gururunu yaşıyor ve yaşatıyor.

Sen de Yeditepe ailesine katıl!