• Hürriyet Twitter
R

Hikâyesiyle kendine

hayran bırakan

sporcuyu keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Türkiye’yi evrensel spor organizasyonlarında temsil eden sporcuların hikâyeleri de en az başarıları kadar etkileyici. Bu içerikte, Türkiye’yi temsil eden ve spor hayatıyla herkese örnek olan cesur profillere odaklandık. Şimdi keşfedelim.

 Berfe Sancak

1994 yılında İzmir’de doğan ve Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Berfe Sancak; ailesi gibi spor hayatına milli atlet olarak devam ediyor. Bugüne kadar birçok dalda madalya kazanan Sancak; Türk sporunun geleceği için çalışmaya devam ediyor.

İlke Özyüksel

Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi pentatlon kategorisinde temsil eden ilk sporcu olan İlke Özyüksel’in dünya yıldızlar şampiyonluğu da bulunuyor. Ağustos 2019’da düzenlenen Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda da dünya rekoru kıran Özyüksel; genç yaşına rağmen zorlu bir spor dalında başarı oranı yüksek bir atlet olarak öne çıkıyor.

Sertaç Şanlı

 Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye ikinci kez Euroleague kupasını getiren Anadolu Efes takımının başarılı pivotu olan Şanlı; deneyimiyle öne çıkıyor. Bugüne kadar A Milli Takım içerisinde sayısız başarısı bulunan Şanlı; geçtiğimiz günlerde Barcelona’ya transferiyle de gündeme gelmişti.

Eda Erdem

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı olan Eda Erdem, Türk A Milli Takımı’nın da vazgeçilmez ruhu olarak biliniyor. Başarılı karakteri ve hırsıyla tanınan Erdem; kariyerindeki sayısız madalyasıyla sporcularımız arasındaki yıldızlardan biri olarak öne çıkıyor. Avrupa’nın faal olarak oynayan en iyi voleybolcularından biri olan Erdem; hem başarıları hem mücadelesiyle genç sporculara örnek oluyor.

Ahmet Önder

Her gün kesintisiz olarak 6 saat antrenman yapan,1996 yılında Bolu’da doğan Ahmet Önder, genç isimlerin dinamizmini simgelemesi açısından iyi bir örnek. Türkiye’yi temsil edecek olan Önder’in hedefi mücadelesiyle Türkiye’yi gururlandırmak.

Nida Eliz Üstündağ

1996 yılı, Ankara doğumlu olan Nida Üstündağ’ın kelebek stilde Avrupa ve Türkiye rekorları bulunuyor. Üstündağ’ın en önemli özelliklerinden bir tanesini de kondisyon ve performans ayarı oluşturuyor.

Dilara Uralp

Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyla göz dolduran Dilara Uralp, ülkemizde hâlen gelişime ihtiyaç duyan bir dalda yarışacak. Rüzgar sörfçüsü olan Dilara Uralp; İzmir’de devam ettiği spor hayatıyla özellikle Türkiye’deki rüzgar sörfüne yönelik farkındalığın da yükselmesini amaçlıyor.

“Yarının dünyası için sorumluluk alıyor, harekete geçiyoruz” diyen Paribu, yarının dünyasında Türkiye’yi temsil eden millî sporculara destek veriyor. İşlem hacmi ve 4 milyon kullanıcısıyla Türkiye’nin lider kripto para işlem platformu olan Paribu, topluma olan sorumluluğunu bu kez de ülkemizi temsil edecek yedi sporcuya verdiği destekle yerine getiriyor.

Şimdi daha fazlasını keşfet!