• Hürriyet Twitter
R

Geleceğe yatırım: Doğayı tanıyan, seven ve koruyan nesiller yetiştirmek

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Doğayla ilişkimizi yeniden tanımladığımız bugünlerde, anladık ki doğayı korumak; sadece doğanın kendisi için değil biz insanların hayatına devam edebilmesi için de bir mecburiyet. Artık yeni nesilleri doğa ile buluşturan, güçlü bağlar kurduran ve onu korumak için farkındalık kazandıran eğitim programları daha önemli. Yarınlarımız için gerçek ve anlamlı bir yatırım olarak gördüğümüz bu programların Türkiye’deki öncüsü TEMA Vakfı ve İş Portföy TEMA Değişken Fon’a dair birkaç bilgi vermek istiyoruz.

Fonun gelirleriyle 167 bini aşkın çocuk TEMA Vakfı’nın Doğa Eğitim Programı’na katıldı

İş Portföy TEMA Değişken Fon gelirinin bir kısmı ile okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin ekolojik okuryazarlık becerilerini geliştirmeleri ve sürdürülebilir yaşam felsefesiyle tanışmaları amacıyla TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen Doğa Eğitim Programına katılmaları sağlanıyor. Proje kapsamında 167 bini aşkın çocuk eğitimlere ve etkinliklere katıldı.

Ekolojik okuryazarlık sayesinde doğaya bakış değişiyor

TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hazırlanan Doğa Eğitim Programları, çocukların doğa ve insan arasındaki ilişkileri keşfetmelerini ve böylece ekolojik okuryazarlık becerilerini geliştirmelerini hedefliyor. Eğitimlerde çocukların doğada zaman geçirdikleri, bol bol gözlem yaptıkları etkinlikler; onların, dokunarak, koklayarak, işiterek doğayı keşfedecekleri şekilde tasarlandı. Okul öncesi çocuklar için Minik TEMA; ilkokula giden çocuklar için ise Yavru TEMA Eğitim Programları kapsamında uygulanan etkinlikler, gönüllü öğretmenler tarafından okullarda uygulanıyor. Programlar kapsamında öğretmen rehberleri, posterler, eğitici filmler, çocuk şarkıları, gözlem kutusu ve gözlem çarkı da öğretmenlere ulaştırılıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde gönüllü öğretmenlerin yürüttüğü Doğa Eğitim Programlarında okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri için tasarlanan iki ayrı eğitim Türkiye İş Bankası tarafından destekleniyor. Okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan Minik TEMA eğitim programında temel konular hava, su, toprak, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemden oluşuyor. İlkokul çağındaki çocuklara yönelik hazırlanan Yavru TEMA eğitim programlarıyla ise çocukların doğayla ilgili tecrübeler yaşamalarını, doğayı merak etmelerini ve keşfetmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Ekolojik okuryazarlık becerileri gelişmiş nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak ister misiniz?

Hem kendi birikiminizi yatırım fonunda değerlendirmek,  hem de ekolojik okuryazarlık becerileri gelişmiş nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak isterseniz İş Portföy TEMA Değişken Fon’u inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın.