• Hürriyet Twitter
R

Gayrimenkul alışverişlerini

sorunsuz yapmanın 4 yolu

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Emlak alım-satım işlemleri ve tapu devri süreçlerinde birçok kişi farklı sebeplerden dolayı çeşitli sıkıntıları yaşıyor. Elbette bunun en büyük nedenlerinden biri yüksek meblağlı para transferleri. Gayrimenkul alışverişlerini güvenli bir şekilde yapma noktasında merak edilenleri içeriğimizde yanıtlıyoruz. Şimdi keşfedin!

Bunun bir süreç olduğunu öğrenin

Birçok kişi gayrimenkul alışverişini, söz konusu evi ya da gayrimenkulü satın alma işlemi olarak görüyor. Fakat esasen bu kapsamlı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Alışverişi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek; gayrimenkul alım-satım işlemlerinde oluşabilecek sorunları engelliyor. Yani süreci doğrudan öğrenmek yerine önceden bilgi sahibi olmanız sizi olası zararlardan koruyabilir.

Ek masraflar neler?

Satın alacağınız gayrimenkul hakkında ek masrafları öğrenmeniz, gayrimenkul alışverişlerinizi sıkıntısız bir şekilde yapmazına olanak sağlar. Ev, tapu harç, döner sermaye, emlak, abonelik, DASK, kredi masraf bedelleri gibi ek masrafları öğrenmeniz, süreci de ekonomik olarak daha iyi yürütmenizi sağlar.

Elden ödeme yöntemini neden tercih etmemelisiniz?

Gayrimenkul alışverişlerinde birçok ödeme yöntemi bulunuyor. Bunlardan en risklisi ve kaçınılması gereken yöntem ise elden ödeme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü elden ödeme yapılırken paranın düzgün bir şekilde sayılması ve para alışverişinin gerçekleşeceği mekânın güvenliği konusundaki soru işaretleri alıcı ve satıcı için karşılıklı sıkıntılar doğurabiliyor.

 

Tapu güvenilir hesaplarını keşfedin 

Tapu Güvenilir Hesap yöntemleri; nakit taşıma riskini ortadan kaldırarak alım satım işlemlerinizi hızlı ve güvenle gerçekleştirebilmeniz için “tapu devri ve satış bedelinin aynı anda el değiştirmesini” sağlıyor. Tapu devri ve satış bedelinin aynı anda el değiştirmesini sağlayan bu yöntem, alışveriş sırasındaki para transferinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi ve taraflara sunduğu işlem kolaylığıyla ön plana çıkıyor.

Emlak Katılım Bankası’ndan bir ilk olan Tapu devri ve satış bedelinin aynı anda el değiştirmesini sağlayan Tapu Güvenilir Hesap ile nakit taşıma riskini ortadan kaldırın ve kolaylıklar dünyasına dâhil olun.

Daha fazlasını keşfet