• Hürriyet Twitter
R

Farklı ve yenilikçi:

Müziğiyle sıra dışı bir

tat veren isimleri keşfet!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

 Müzik nedir?

Çok klişe kokan fakat tüm her şeyi özetleyen bir soru. Kimileri buna ‘ruhun rezonansını titreten’ yapıda yanıt verirken; bazıları genel bir yanıtı iyi kompozisyonu üretme çabası olarak değerlendiriyor. Tüm yanıtların birleştiği ortak nokta ise farklı ve yenilikçi işler yapmaya çalışanların uğraşında birleşiyor. Bu içerik sizlere müzikleriyle farklı bir tat verecek isimleri irdeleyecek. Hepsinde farklı tınıları bulabileceğiniz, kompozisyonlarıyla özellikle yerli sahneye yön vermiş isimleri listeleyecek.

İsterseniz şimdi kulaklıkları takalım ve sesi biraz açalım…

 E S K İ Z

 

Tadı: Bazen ekşi bazen tatlı fakat kesinlikle keskin

Özellikle kimlere göre: Kemik Rock kitlesi

‘’Peyote’nin sahnesinden geçen bir grup…’’ Müzikseverler için bu nitelik önemlidir. Çünkü yerli sahnenin en alternatif, deneysel isimlerini yetiştirmiş bir müzik kültürü içerisinde yetişmek sadece belirli gruplara has olabilir. Eskiz de bunlardan bir tanesi. Psychedelic / Stoner Rock aralıklarında giden müziklerinde Can Tunaboylu, Deniz Ağan, Uygar Çetiner ve Yasemin Özler imzası mevcut. Grubu en farklı kılan özelliklerinden bir tanesi de soyut Türkçe ifadeler denilebilir. Tür müziğine lirik olarak katkı sunan bu özellikleri, onları hem yerel hem de global sahnede farklı bir köşeye oturtuyor.

 

 

Eskiz’in dünyasını Hakan Tamar ile MOD Session’taki performansıyla keşfet

 K E S 

Tadı: Boza

Özellikle kimlere göre: Progresif Rock / Djent / Stoner kitlesi 

Maddeyi yazmak yerine kısa KES, müziğe geç yazmak isterdik. Çünkü KES, süslü laflar yerine balta girmemiş ormanlarındaki müziği doğru dinlettirmeyi hak eden bir grup. Nedeni ise basit; analog bir keskin sound, harika enstrümantasyon ve nitelikli kompozisyonal akışlar… Müzisyen işçiliği çok yüksek çalışmalara imza atmış bir grup olmaları KES’in müziğini oldukça titiz olarak nitelendirmemize yol açıyor. Yerli sahnenin tozunu hâlihazırda attırmaya devam eden Emre Kula, Cenk Turanlı ve Mehmet Demirdelen’den oluşan KES, ismine en çok yakışan gruplardan birisi. KES; her şeyiyle dünyaya yabancılaştığımız Post-Modern hayattan kaçabilen, kafası kırık ve uzun cümlelerle kendini anlatmayı sevenlere göre bir grup.

 

 

 

KES’in dünyasını Hakan Tamar ile MOD Session’taki performansıyla keşfet

A Ğ A Ç K A K A N

Tadı: Derin

Özellikle kimlere göre: Deneysel / Rap  / Tip-Hop kitlesi

Ağaçkakan hakkında ‘’Özgün Hip-Hop’’, ‘’Poetik Rap’’, ‘’Deneysel Özgün Müzik’’ vb… gibi pek çok şey söylenebilir. Burkay Yalnız’ın solo projesi olan Ağaçkakan’ın dinleyiciye gösterdiği en temel şeylerden biri de müziğin kategoriler üstü sadece iyi-kötü ayrımında bulunabileceğidir. Güçlü sözler, atmosferik bir sound ve genel hâliyle ritmik, özgün bir tarz. Türk Beat/Rap müziğinin Ağaçkakan konseptinden öğrenebileceği, kendine yontabileceği çok şey mevcut.

 

 

Ağaçkakan’ın dünyasını Hakan Tamar ile MOD Session’taki performansıyla keşfet