• Hürriyet Twitter
R

Van Gogh’un zekâsı yapay zekâ ile buluşsa ne olurdu?
Farklı bir deneyim sunan ‘Parallel Universe’ sergisini yakından keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Bu yaz farklı bir kültür-sanat deneyimi yaşamak isteyenlere güzel bir haberimiz var. Paribu ana sponsorluğunda gerçekleşen ve yapay zekâ ile sanatı buluşturan Parallel Universe Exhibition by Ouchhh sergisi sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Renk ve ışık şovlarıyla kendine hayran bırakan bu muhteşem sergiyi daha yakından keşfetmek ister misiniz? İşte detaylar…

Dört büyük eser ile bir ilki yaşayın

DasDas’ın şimdiye kadar gerçekleştirdiği etkinlikler arasında bir ilk olan sergi, Ouchhh Studio’nun dünyanın en ünlü müzelerinde sergilediği eserlerden ve DasDas’a özel ürettiği yapay zekâ/veri eserlerinden oluşuyor. Ouchhh, Zenger ve DasDas iş birliğiyle, Paribu ana sponsorluğunda hayata geçen Parallel Universe sergisi; “Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama Deneyimi”, “Şiirsel Yapay Zekâ”, “Göbeklitepe Mimari Veri” ve “Osman Hamdi Bey Eserleri”ni kapsıyor.

Yapay zekâ sanat ile buluşuyor

“Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama Deneyimi”nde dünyanın en ünlü ressamlarından Van Gogh’un renkleri ve şekilleriyle hafızalara kazınan eserleri, yapay zekâ ile hayat bulurken ziyaretçiler, usta ressamın eserlerinin içerisinde dolaşarak unutulmaz bir deneyim yaşıyor. “Şiirsel Yapay Zekâ Sergisi” ise ziyaretçilere bilim insanlarının makine öğrenimi ve yapay zekâ algoritmaları kullanarak ışık, fizik, uzay ve zaman hakkında yarattıkları bilincin şiirsel kırılımını deneyimleme fırsatı sunuyor.

Göbeklitepe mimarisi ve Osman Hamdi Bey eserleri

Dünyanın en eski verileriyle oluşturulan ve birçok açıdan keşfedilmeye açık Göbeklitepe mimarisini yapay zekâ ve sanat anlayışıyla buluşturan “Göbekli Tepe Veri Sergisi”nde tarih öncesi insanların dini inancını yansıtan figürleri ziyaretçilere yeni bir bakış açısıyla sunuluyor. “Osman Hamdi Bey Eserleri”nde ise Osmanlı’nın en önemli ressamlarından Osman Hamdi Bey’in eserleri günümüz teknolojisiyle bir araya getiriliyor.

Van Gogh tablolarının içinde gezin

Her biri 30 dakika süren seanslarda, yapay zekâ sayesinde Van Gogh tablolarını sadece görmeyecek aynı zamanda tabloların içinde gezinebileceksiniz. Van Gogh eserlerinin renkleri ve şekilleri içeriğimizin temelini oluşturacak. Ardından insanlığın bildiğimiz bütün tarihini değiştiren Göbeklitepe’yi ziyarete gidebileceksiniz. GAN ve yapay zekâ algoritmalarıyla tarihi aydınlatan figürleri yeni bir bakış açısıyla görebileceksiniz. Bu şiirsel yolculuğa bir de makine öğrenimi ve yapay zekâ algoritmalarını kullanarak, dünyanın kaderini değiştiren bilim adamları tarafından yazılan ışık, fizik, uzay-zaman hakkında milyonlarca satır teori, makale ve kitaptan öğrenen yapay zekâ, gerçekliğin bilimsel bilinçli şiirsel kırılması oluşturarak tarih yazacak ve bu deneyime de şahit olabileceksiniz.

Paribu ana sponsorluğundaki Parallel Universe Exhibition by Ouchhh 15 Eylül’e kadar DasDas'ta ziyaret edilebilecek!

Paribu Hakkında 

Türkiye’nin en yüksek hacimli kripto para işlem platformu Paribu, kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli işlem hizmeti sunuyor. Bitcoin dahil onlarca kripto para biriminin alınıp satılabildiği Paribu’da 7/24 kripto para işlemi ve TL yatırma çekme işlemi yapmak mümkün. Paribu’yu indirin, Bitcoin dünyasına ilk adımınızı Paribu ile atın.

Buraya tıklayarak Parallel Universe Exhibition by Ouchhh‘a bilet alabilirsiniz.