• Hürriyet Twitter
R

Evde su arıtmanın size sağlayacağı 5 fayda

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Vücudumuzun dörte üçünü su oluşturuyor ve sağlıklı bir vücut için bu oranı korumak hayati önem taşıyor. Bu nedenle uzmanlar, günde ortalama 2 litre su içilmesini öneriyor. Ancak içilen suyun kalitesine de dikkat etmek gerekiyor. Suda bulunan zararlı maddeleri arıtarak içime hazır hâle getiren su arıtma cihazları bu anlamda büyük kolaylık sağlıyor. Peki, su arıtma cihazları başka ne gibi faydalar sağlıyor? Sizin için listeledik.

Her an istediğiniz miktarda içme suyuna ulaşırsınız

Su ihtiyacını damacana su ile karşılayanların evlerinde/ofislerinde ne kadar içme suyu kaldığını sürekli takip etmeleri gerekir. Tabii bu takibi yaparken mağdur olmamak için yeni siparişin ne kadar sürede gelebileceğini de aşağı yukarı hesaplamak önemlidir. Arıtma suyu tercih edenlerin ise diledikleri an içme suyuna kolayca ulaşabilirler.

İçtiğiniz suya daha az para ödersiniz

İçme suyu, en temel ihtiyaçların başında gelir. Diğer bütün harcamalardan kısılsa bile su masrafından kısmak mümkün değildir. Ancak daha az ödeme yapmak pekala mümküdür. Kısa sürede kendini amorti eden su arıtma cihazıyla damacana ve diğer şişe sulara göre uzun vadede çok daha hesaplı içme suyuna sahip olursunuz.

Daha az plastik tüketerek doğaya katkı sağlarsınız

Pet şişe ve damacanaların saklanma koşulları oldukça önemlidir. Örneğin güneş ışınlarına temas eden plastik, çözünmeye başlar ve suya sağlık için zararlı maddelerin karışmasına neden olabilir. Öte yandan plastik şişe kullanımı çevre için de zararlıdır. Bir pet  şişenin doğada çözülmesi için 400 yıla ihtiyaç vardır. Çevre kirliliğini önlemek ve daha sağlıklı bir çevre için pet şişe kullanımını azaltmak bu anlamda oldukça önemlidir.

Dış faktörlerin evinize girmesini bertaraf edersiniz

Yaşadığımız pandemi süreci, suyun içeriği kadar ambalajının da hijyenik olması gerektiğini bir kere daha hatırlattı. Bu nedenle birçok tüketici satın aldığı damacana ve şişe suları kullanmadan önce deterjanlı sularla temizleme gereği duydu. Kaynağından direkt kullanıma hazır sunulan arıtma suyu kullanıcıları ise bu tip ekstra bir önleme gerek duymazlar.

Temiz şebeke suyu kullanmanın rahatlığını yaşarsınız

Her meyvenin ve sebzenin farklı bir yıkanma şekli var ancak buradaki püf nokta temiz su. İster yapraklı sebze, ister kabuklu meyve olsun, bol temiz suyla yıkanan besinler değerini de koruyor. Musluktan akan suyun temizliği yediğiniz meyvenin ve yaptığınız yemeğin lezzetinde de değişim yaratıyor. Su arıtma cihazlarındaki ters osmoz filtre sistemi, musluk suyunuzda depolama ve su hatlarının düzenli temizlenmemesi ve eskimesinden kaynaklı bulunabilecek tortu, klor, ağır metal gibi kirleticileri suyunuzdan arındırıyor. Böylece musluğunuzdan akan suyu gönül rahatlığıyla içebiliyor; sebze ve meyvelerinizi temiz suyla yıkayabiliyorsunuz. Öte yandan arıtılmış su, su ısıtıcısı, çaydanlık, kahve makinesi ve ütü gibi eşyalarda kireç oluşumunu da azaltır. Böylelikle su ile teması olan küçük ev aletlerinizi de kirecin zararlarından korur.

145 yıldır yenilikçi ürünler tasarlayan A. O. Smith, Su Arıtma Cihazları ile musluğunuzdan akan şebeke suyunu temiz, sağlıklı, taze, lezzetli suya çevirir; güvenle kullanacağınız içme ve kullanma suyuna hem daha konforlu hem daha ekonomik ulaşmanızı sağlar. Patentli teknolojileri sayesinde dünyadaki milyonlarca kişi gibi siz de meyve ve sebzelerinizin temizliğinden; çayınızın, kahvenizin, yemeklerinizin lezzetinden emin olabilir; musluğunuzdan akan suyu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz!


A. O. Smith Su Arıtma Cihazları farklı özellik ve kullanım olanakları sunan modelleri ile tüm ailenizin su ihtiyacını karşılar, size konforunu yaşamak kalır.

A.O. Smith ile tanışmak için tıklayınız