• Hürriyet Twitter
R

Esnek ve hibrit çalışma düzeninde, ideal bir çalışma ortamı nasıl olmalıdır?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Pandemide uzaktan ve hibrit çalışma modeli gibi esnek çalışma uygulamalarını deneyimlememizin ardından yeni normal koşullarında çalışan ve işveren yönelimleri de süreçle paralel olarak değişkenlik gösteriyor. Çalışma düzenlerini esnek ve tam zamanlı olarak devam ettiren tüm çalışan ve işverenler hem ofis hem de evlerde sağlıklı, konforlu ve verimli bir çalışma ortamı yaratmayı önemsiyor. İçeriğimizde sizler için ideal bir çalışma ortamının olmazsa olmazlarını bir araya getirerek, tercihlerinizde dikkat etmeniz gereken önerileri sıraladık.

Ergonomik çalışma alanlarının vazgeçilmezi: çalışma koltukları

 Uzun süreli hareketsizliğe dayalı çalışma ortamları, egzersiz ve hareketten uzak kalmak; kas-iskelet sistemimiz üzerinde gelişebilen bel ve boyun ağrıları gibi etkenler omurgayı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle uzaktan çalışma dönemlerinde daha az hareket ettiğimiz için, omurga ve bel sağlığını korumak adına çalışma koltukları seçiminde daha titiz davranmak gerekiyor. Vücutta oluşan bedensel gerginliği rahatlatmak için egzersizin yanı sıra fiziksel rahatlığı ve sağlığı ön planda tutarak tasarlanan çalışma koltukları da bu bağlamda büyük önem taşıyor.

Fonksiyonel ve estetik ofis ve çalışma masaları

Ofis ve ortak çalışma alanlarında kullanılan tasarımlar, esnek yapıları ve estetik detayları ile gün içerisinde değişen ofis senaryolarına uyum sağlayarak, sınırsız sayıda kombinasyona imkan tanımalıdır. Böylelikle işverenler çalışanlarına konforlu ve şeffaf bir çalışma ortamı sunabilir. Home ofis masa seçeneklerinde tercih edilen geniş kullanım yüzeyleri ise, aydınlatma ve entegre aksesuar birimleriyle kendinize şık ve kişiselleştirilebilir alanlar yaratarak, iş hayatınızdaki verimi artırmanıza yardımcı olmaktadır.

İç mekan kullanımına stil sahibi depolama çözümleri

Tüm çalışma alanlarında değişen depolama ihtiyaçlarına ve iç mekan kullanım senaryolarına yönelik stil sahibi çözümler özellikle evden çalışanlar için büyük önem taşıyor. Pandemi ile hayatımıza giren bu yeni çalışma sistemi, evdeki mobilya ve dekorasyon seçimlerini gözden geçirmemize neden oluyor. Evdeki düzeni koruyarak kendinize özel yarattığınız çalışma alanlarının en büyük kurtarıcıları olan depolama çözümleriyle ihtiyacınız olan her türlü eşya ve dökümanı hem şık hem de kullanışlı şekilde evinizde depolayabilmenize olanak sağlıyor.

İzole ve konforlu çalışma alanları için ofis tamamlayıcıları

Daha ideal bir çalışma alanı yaratabilmek adına tercihini şık ve minimal dekorasyon fikirlerinden yana kullananlar için özellikle askılık, saksılık, puf ve aydınlatma ürünleri, öne çıkan ofis tamamlayıcıları arasında yer alıyor. Akustik paneller, home office düzenlemelerinin yanı sıra; ofis ve ortak çalışma alanlarında da daha izole ve sessiz ortamlar yaratarak, ideal çalışma ortamına kavuşmanızı sağlıyor.

Kullanıcının bulunduğu her mekanı kişiselleştirebilir çalışma ve yaşam alanına dönüştüren, yeni nesil ofislerde ihtiyaç duyulan farklı kullanım senaryolarına rahatlıkla uyum sağlayabilen Bürotime; çalışma pozisyonuna rahatlıkla uyum sağlayan ve dinamik yaşam alanları yaratan ofis masaları ve koltukları, tüm çalışma alanlarında değişen depolama ihtiyaçları ve iç mekan kullanım senaryolarına yönelik depolama üniteleri ve ofis tamamlayıcı ürünleriyle size ideal bir çalışma ortamı sunuyor.