• Hürriyet Twitter
R

Emekliliğinizde “keşke” yerine “iyi ki” demek için neler yapmalısınız?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Bugünden yarını düşünenler, keyifli bir emeklilik için birikime önem veriyor. Yıllardır iş hayatında emek ve çaba sarf edenler, emekliliklerini sağlıklı ve keyifli geçirmek için hem bedenlerine hem de ailelerine bugünden iyi bakıyorlar. Birikimlerini de geleceği düşünerek yapanlar için “iyi ki yapmışım” dedirtecek önerileri sizler için bu içerikte bir araya getirdik.



Düzenli sağlık kontrolünü ihmal etmeyin

Vücudunuzda herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da düzenli doktor kontrolleri, geleceğiniz için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardandır. Daha sağlıklı bir emeklilik hayatı için, sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyerek rahatsızlıklara karşı önleminizi bugünden alın.

Egzersizi alışkanlık haline getirin

Düzenli sağlık kontrollerinin yanında egzersiz alışkanlığı sadece bedeniniz için değil mental olarak da size iyi hissettirir. Gelecekteki sağlık problemlerinizde bile daha hızlı iyileşmenizi sağlayacak düzenli spor alışkanlığı, iskelet sisteminiz için çok önem taşıyor.

Emekliliğinizi dolu dolu geçirecek hobiler edinin

Yaş almanın ve emekliliğin en güzel yanı yapmak istediğiniz aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmektir. Gençken edindiğiniz hobileriniz emekliliğinizde keyifli vakit geçirmenin en önemli adımı oluyor.

Kendinizi ve ailenizi beklenmeyen durumlara karşı güvence altına alın

Başımıza gelmesini istemediğimiz olaylara karşı kendimizi bugünden güvence altına almalıyız. Ölüm, işsizlik, tehlikeli hastalıkların hayata dahil olduğunu unutmadan bu durumlara karşı kendimizi hazırlamamız çıkan problemlerle daha soğukkanlı baş etmemizi sağlayacaktır.  

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılarak birikiminizi artırın

Ek harcamalarınızı rahatça karşılayabileceğiniz, artan birikimlerinizle hayallerinize daha kolay ulaşabileceğiniz bir emekliliğe ne dersiniz? Aktif çalışma hayatınız sona erdiğinde emeklilik döneminde refah düzeyinizi yükselten en iyi yatırımcı araçlarından biri Bireysel Emeklilik Sistemi’dir. Birikimlerinizi uzun vadede yatırıma yönlendirerek ek % 25 devlet katkı payı ile ek gelir haline dönüşür.

Hayallerinizdeki Emekliliğe AgeSA BES ile Kavuşun

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde birikimleriniz bir yandan %25 devlet katkısıyla artarken, diğer yandan BES fonlarında işlem görür. Düzenli ödemeleriniz sayesinde değerini kaybetmeyen birikimleriniz, uzun vadede enflasyonun üzerinde getiri sağlar. Üstelik BES fonlarınızı, AgeSA Mobil’e yer alan Dijital Fon Danışmanı Fon Pro ile profilinize ve beklentilerinize uygun olacak şekilde kendiniz seçebilir, fonlarınızın yönetimi için destek alabilir ya da tamamen AgeSA’ya bırakabilirsiniz.

Aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da yıllık... Nasıl isterseniz. Ödeme periyodunu sizin belirleyeceğiniz BES katkı payı tutarınız, kredi kartınızdan ya da banka hesabınızdan düzenli olarak tahsil edilir. Böylece belirli bir disiplin içinde tasarruf yapabilirsiniz.
Herkese uygun fon çeşitliliği sayesinde birikimleriniz piyasa dalgalanmalarından korunurken getiri sağlamaya da devam eder. AgeSA ile “iyi ki” diyeceğiniz bir emeklilik size bekliyor.

KEŞFETMEK İÇİN TIKLAYIN

Advertisement