Cennet gibi bir doğa modern tatil konforuyla buluşuyor...

Ege’nin en güzel köşesinde hayallerin ötesinde bir tatili keşfedin!

katkılarıyla...

‘Lüks tatil’ tanımı dünyada olduğu gibi ülkemizde de değişiyor. Eşsiz bir doğa, muhteşem bir manzara, iyi yemekler ve lüks konaklama imkanlarının yanında, bir otelden beklentilerinizi çok daha yükseltebileceğiniz yepyeni kavramlar giriyor hayatınıza. Sürdürülebilir otelcilik anlayışı, karbon ayak izini azaltmak için yürütülen uygulamalar, sağlıklı yaşam taraması ile belirlenen kişiye özel bütünsel sağlık ve iyi yaşam hizmetleri, sizi ve çocuklarınızı doğayla buluşturan eğitici ve eğlenceli aktiviteler ve binlerce metrekarelik SPA merkezleri... Tüm tatil anlayışınızı değiştirecek hayallerin ötesinde böyle bir tatil deneyimini, Türkiye’nin cenneti Ege’nin en güzel köşesi Kaplankaya’da gerçeğe dönüştürebilirsiniz... Gelin birlikte keşfedelim...

Ege kıyı şeridindeki nefes kesici doğal güzellik: KAPLANKAYA

Çeşitliliğiyle ünlü Ege’nin kıyısında, Bodrum’un hemen kuzeyinde yer alan Kaplankaya, doğal güzellikleri, muhteşem denizi, zengin tarihi, arkeolojik sahaları ve yöresel lezzetleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Geçmişi uzun yıllara dayanan Kaplankaya,  nefes kesici bir doğayla çevrili... Her mevsim yemyeşil bitkilerle örtülü tepeleri, yabani zeytin ve servi ağaçları; ılık meltemleri ve kıyıya vuran turkuaz dalgaları kesinlikle görülmeye değer. Biyoçeşitlilik açısından en zengin bölgelerden biri olarak kabul edilen Bodrum ekosisteminin bir parçası olarak Kaplankaya, Türkiye'deki birçok botanik türüne de ev sahipliği yapıyor. Kaplankaya ayrıca, Dünyanın Yedi Harikası'ndan ikisi de dahil olmak üzere, pek çok arkeolojik alana yakınlığıyla da dikkat çekiyor...

Mükemmel bir manzaraya karşı modern bir yaşam alanı

Six Senses Kaplankaya, bu muhteşem doğal güzelliklerin ve manzaranın hakkını verebilmek için tüm odalarını modern birer yaşam alanına çevirmiş. Uyku bölümü; köşe kanepesi ve kahve masası ve içinde zengin yiyecek ve içeceklerin sunulduğu bir mini bar yer alan, özel elbise odasıyla ahşap zeminli, modern yaşam alanından şık bir cam panelle ayrılıyor. Yerden tavana kadar olan pencereler, eşsiz bir Ege manzarası eşliğinde lezzetli bir yemek ya da soğuk bir şeyler yudumlamak için size özel bir balkona açılıyor. Ferah mermer banyoda büyük bir küvet, duş ve çift lavabo bulunuyor. Işıkları ve klimayı ve ayrıca düz panel ekranlı televizyonun sesini Bluetooth bağlantılı bir iPad ile kontrol edebiliyorsunuz.

Bölgenin güzelliğini lezzetli yemeklerle kutlayın!

Six Senses Kaplankaya, akşam yemekleri için de daha doğal ve lezzetli olmasının yanı sıra sürdürülebilir bir mutfak tarzınu uygulamaya sokmuş. Ege ve Akdeniz lezzetlerinden ilham alan, Türk öğelerini ve tatlarını bünyesinde bulunduran bu sürdürülebilir mutfak tarzı ve "Eat With Six Senses" konsepti, Sage & Sea, Wild Thyme ve Mezze by the Sea olmak üzere üç farklı restoranın temel felsefesini oluşturuyor. Hazırlanan yemeklerde, otelin kendi organik bahçesinden taze toplanan yerel malzemeler ve taze balık pazarından ve civar köylerden satın alınan doğal ürünler kullanılıyor. Bu bölgeden tedarik edilen malzemeler, çağdaş ve dengeli beslenme anlayışı takip edilerek, Six Senses bütünsel sağlık girişimine paralel olarak hazırlanıyor.

Doğaya karşı sorumlu, sürdürülebilir bir tatil!

Daha önce bir balıkçı kasabası olan Kaplankaya, Ege bölgesindeki kasabalar içinde en güzel doğaya ve en güzel manzaraya sahip olanlardan birisi... Six Senses Kaplankaya hem konuklarına hem de çevresindeki topluluklara karşı sorumluluğunun bilinciyle bu doğal ekosistemin koruyuculuğunu üstlenmiş durumda. Bu doğrultuda otel, kendi içme suyunu ve maden suyunu kendi filtreliyor ve şişeliyor, böylece içme suyunun paketlenmesi ve taşınması ile bağlantılı karbon ayak izini azaltıyor. Bunun yanında, tek kullanımlık plastik malzemeleri sıfıra indirme çabasının bir parçası olarak sadece cam su şişeleri kullanılıyor. Kaplankaya'daki ve ormanlık alandaki zeytin ağaçlarının büyük bir bölümü otel tarafından listelenmiş ve koruma altına alınmış. Ayrıca, oteli çevreleyen duvarlar yeraltından çıkarılarak elle şekillendirilmiş taşlardan imal edilmiş. Böylece, bu taşların alan dışından taşınması halinde ortaya çıkacak CO2 emisyonlarının, taşların yeryüzüne çıkarılmasıyla önüne geçilmiş.

Masmavi berrak suların heyecanını içinizde hissedin

Kaplankaya bölgesi sadece dış güzelliğiyle ünlü değil... Suyun altı da üstü kadar büyüleyici! O nedenle konaklamanız sırasında dalış turlarına katılmanızı veya biraz zaman ayırarak scuba dalış sertifikası almanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Bölgede, dalış yapabileceğiniz yerlerin başında Panayır Adası, Altınkum Sahil Koruma Gemisi ve Ege Batık Dalışları geliyor.

Panayır Adası: Kayalıklı, eğimli arazide deniz yaşamının tipik bir örneğini bulacaksınız. Derinlik, altı metreden 20 metreye kadar çıkmaktadır.
Altınkum Sahil Koruma Gemisi: Bu gemi batığı, 22 ila 27 metre derinliğinde bulunmaktadır, bu nedenle 18 metrenin üzerindeki derinlikler için sertifikası bulunan dalgıçlar tarafından görülebilmektedir.
Ege Batık Dalışları: Günübirlik dalış turlarıyla Avrupa'nın en büyük uçak batığını (Airbus 300) veya nefes kesici bir askeri malzeme gemisi batığını görebilirsiniz.

 

Kişiye özel bir sağlık ve yenilenme yolculuğu...

Kaplankaya’da yapacağınız tatil programı, aynı zamanda sağlık açısından da size muhteşem ayrıcalıklar sunuyor. Konaklamanız sağlıklı yaşam taraması ile başlıyor. Bu taramanın sonunda uzmanlar, tarama sonuçlarına göre sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda özel sağlık ve beslenme programları hazırlıyorlar.

Wellness yolculuğunuzda, kişiye özel sağlık desteği kapsamında, toksinleri elimine etmek, sindirim sistemini iyileştirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve düşünce ve zihin rahatlığını sağlamak isteyenler için detox programı; birkaç kilo vermek, daha dengeli beslenmek, düzenli egzersiz yapmak isteyenler için sağlıklı yaşam ve zayıflama programı; dayanıklılık ve zindelik seviyesini yükselten düzenleyici programlar; yorgunluk, stres, düşük enerji ve baş ağrıları gibi sorunlar yaşayan için de uyku ve meditasyon programları yer alıyor.

Avrupa’nın en büyük SPA merkezinde yenilenin...

SPA, kusursuz bir tatilin olmazsa olmazı! Hindistan, Tayland ve İngiltere gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen, alanında uzman terapistlerin uyguladığı; Watsu, Dreamcatcher, Emotional Detox gibi sayılı yerde bulunan bütünsel terapiler Six Senses Kaplankaya içerisinde yer alan ve Avrupa’nın en büyük SPA merkezleri arasında da gösterilen 10 bin metrekarelik Six Senses SPAa’da yer alıyor. Alanında tanınmış uzmanlar ve terapistler sizi mümkün olan en iyi rahatlama, uyku ve besleme, hareket ve zihin açıklığı konusunda yönlendiriyorlar. Yüksek teknolojiyi, bilimi ve uzman terapileri bir araya getiren bu özel SPA merkezinde baştan sona bir sağlık ve zindelik deneyimi için tuz grotto, kristal buhar odası, yapay yağmur, Fin saunası, hidroterapi havuzu, ısıtmalı dinlenme salonları, ayak terapi havuzları, iglo ve rahatlama salonları dahil kapalı yüzme havuzu, Watsu havuzu, hamamlar, güzellik salonu ve hidrotermal alan gibi çok geniş seçenekler yer alıyor.

BODRUM’UN YENİ GÖZDESİ İLHAMINI DOĞADAN ALAN SİX SENSES KAPLANKAYA

Bodrum’un kuzeyinde eşsiz bir tatil deneyimi yaşatan Six Senses Kaplankaya, sezon boyunca misafirlerine kaçırılmayacak konaklama fırsatları sunuyor. 2019’da Fransa’nın en önemli seyahat dergisi Hotel & Lodge Magazine tarafından “Dünyanın En İyi Resort”u seçilen Six Senses Kaplankaya, 10 bin metrekarelik spa merkezi, çocukları doğayla buluşturan eğitici ve eğlenceli aktiviteler, sürdürülebilirlik ve wellness odaklı hizmetleriyle özel bir yaz tatili geçirmek isteyenlere benzersiz bir fırsat sunuyor.

Travel & Leisure okurları tarafından 2017, 2018 ve 2019’da üst üste üç yıl dünyanın en iyi otel markası seçilen Six Senses Hotels Resorts Spas’ın Türkiye’deki ilk oteli Six Senses Kaplankaya, klasik bir tatil anlayışının ötesinde, 66 özel havuzlu yamaç villaları ve 6 adet süiti de içeren 141 odası ve rezidanslarıyla misafirlerine doğayla, kendileriyle ve çevreleriyle yeniden bağ kurabilecekleri çok özel bir tatil deneyimi sunuyor.

AYRICALIKLI TATİL FIRSATLARI

Yeşil ve mavinin her tonuyla çevrelenen Bodrum’un kuzeyindeki benzersiz konumu ve bütünsel sağlık, iyi yaşam ve sürdürülebilirlik konularını merkeze alan hizmet ve uygulamalaryla doğa ve iyi yaşam tutkunlarının vazgeçilmez adresi Six Senses Kaplankaya’da misafirler, yaz boyunca üç gece ve üzeri konaklamalarda yüzde 10 ile 15 arasında değişen farklı indirimlerden faydalanıyor. En az yedi gecelik aile konaklamalarında ise ikinci odada yüzde 30 indirim fırsatından yararlanmak da diğer bir seçenek. Sezon boyunca konaklama tarihinden en az yedi gün önce rezervasyonlarını yaptıran konuklara ise yüzde 10 indirim uygulanıyor.
Uzun tatile zamanı olmayanlar için ise Six Senses Kaplankaya iki günlük harika bir hafta sonu molası fırsatı sunuyor. 60 dakikalık holistik masaj ve akşam yemeğinin de dahil olduğu bu özel hafta sonu paketi yalnızca Perşembe ve Pazartesi günleri arasında geçerli olan avantajlı fiyatlarla sunuluyor. İki günü aşan konaklamalarda ise paket kapsamında Bodrum Gündoğan’a gidiş dönüş lüks yat transferi de ücretsiz olarak sağlanıyor.

Six Senses Kaplankaya’daki erken rezervasyon indiriminden ve fırsatlarından yararlanmak için burayı tıklayın!