• Hürriyet Twitter

Dijital konserlerin altın çağı:

Mutlaka keşfetmeniz

gereken 4 etkinlik!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Konser başlamadan önce ‘’soundcheck’’ sırasında bas davul sesinin göğsünüzü titretmesi kadar hayatta size farklı bir keyif veren pek az şey var. Salgın sürecinden dolayı konserlere ara versek de dijital konserler aynı keyfi doğrudan evlerimize taşımaya devam ediyor… Dijital konserler belki de hiçbir zaman böylesine bir altın çağ yaşayamayacak. Bunun birçok sebebi olsa da en büyük etkenlerden bir tanesi elbette yaşanılan salgın süreci. Sizlerin mutlaka keşfetmesi gereken bazı etkinlikleri derlediğimiz içerik, evde konser keyfinin yaşanılan süreçte ruha verdiği terapi rolünü de göz önüne getiriyor. 

Dijitalin altın çağına yakışan ve elektronik soslu dünya müziğini keşfetmenizi sağlayacak bazı etkinlikler şu şekilde:

Elektronik kültür sentezi

Anna RF 

Yaşadığımız çağ bir synthesizer çağı… Gradient renklerin, mora çalan pembenin çağı… Bunu kendi kimliğiyle yapan sanatçıların da bir adım önde olduğu çağda Anna R; etno-elektronik olarak tarif edebileceğimiz tarzıyla modern bir anlatım sunuyor. Orta Doğu kökenini elektronik kompozisyonlarla birleştiren Anna RF’nin müziğinde geçmiş ve geleceğin sentezin de bir arada bulmak mümkün.

___

Konser tarihi: 3 Haziran Çarşamba

Platform: Zorlu PSM

Instagram ve Facebook kanalları

Selda’nın çocukları

Boom Pam

Boom Pam ismini çoğumuz Selda Bağcan’la düzenledikleri ortak konserlerden biliyoruz. Elektrogitar, tuba, klavye ve davuldan oluşan saykodelik-surf-rock grubu Boom Pam, esasında kökleri neredeyse 20 yıl önceye dayanan Tel Aviv çıkışlı bir oluşum. Saykodelik müziğin farklı konseptlerde yükseldiği çağda eklektik müzik sevenlere uygun bir seçim!

_____

Konser tarihi: 5 Haziran Cuma

Platform: Zorlu PSM Instagram ve Facebook kanalları

Orta Doğu müziğin yeni kalbi

Noga Erez

Çağımız kimliklerin ön planda olduğu, herkesin kendi tarzını kendi kimliğiyle, kültürüyle ortaya koymaya çalıştığı bir dönemde merkeziyet kazanıyor. Noga Erez de çağa uygun müzisyenlerden birisi. Politik bestelere sahip Noga Erez; elektronik, hip hop ve pop müziğin birleşimiyle avangard bir tarzın sesini yansıtıyor. Geçtiğimiz ay çıkardığı yeni teklisi VIEWS ile çok iyi bir çıkış yakalayan Noga Erez, 9 Haziran’da yeni bir tekli daha çıkarmayı hazırlanıyor. Teklinin akabinde sizlerin evine neden konuk olmasın?

_____

Konser ne zaman: 11 Haziran Çarşamba 

Platform: Zorlu PSM Instagram ve Facebook kanalları

Yemen’in dağları Blues kokar

Yemen Blues

Orta Doğu müziği farklı konseptlerde yükseliyor… Bunlara çağdaş bir örnek olarak Yemen Blues’u gösterebiliriz. Orta Doğu ve Doğu Afrika’nın eklektik sound’unu kendi müziğinde yansıtmaya çalışan oluşum; müziğini funk, mambo ve soul’a uzanan çağdaş ritimlerle birleştirerek oluşturuyor. Zengin bir müzikal arka plana sahip şarkılarıyla başarılı performanslar sergileyen Yemen Blues size Blues kokan bir Orta Doğu masalını anlatabilir.

_____

Konser ne zaman: 14 Haziran Pazar

Platform: Zorlu PSM Instagram ve Facebook kanalları

Zorlu PSM dijital konserlere TLVSOUND’la öncülük etmeye devam ediyor!

 

TLVSOUND konser serisi, 3-14 Haziran 2020 tarihleri arasında Zorlu PSM’nin Instagram ve Facebook sayfasında gerçekleşiyor. Anna RF, Boom Pam, Noga Erez ve Yemen Blues gibi isimleri buluşturan TLVSOUND kapsamında, rock müzikten pop’a, elektronik’den etnik müziğe dört farklı etkinlik gerçekleşecek.