• Hürriyet Twitter
R

Büyüyünce yapacak çok şey var
Geleceğini şimdiden planlayanlar için
5 öneri!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

“Büyüyünce ne olacaksın?”. Küçük çocuklarla sohbet ederken hepimizin en sevdiği soru budur belki de ve aslında eğlenceli cevapları olmasının yanı sıra oldukça zihin açıcı bir sürecin de başlangıcıdır. Peki bu soruyu bugün kendinize sormaya ne dersiniz? Evet biliyoruz siz artık büyüdünüz ama bu durum, önünüzde hala planlanması gereken kocaman bir zaman dilimi olduğu gerçeğini değiştirmez. İşte, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için şimdiden yola çıkanlara zihin açıcı öneriler!

Hayatınız boyunca size lazım olacak: Bedeninize iyi bakın

Genç yaşlarda kendinize yapabileceğiniz belki de en iyi yatırım bedeninizle iyi geçinmek ve sizi ileriki yaşlarınızda da rahat ettirmesini sağlayabilmek için ihtiyaçlarını karşılamaktır. Hayatınızın her safhasında size eşlik edecek düzenli spor alışkanlığı, dengeli beslenme ve belirli aralıklarla yaptıracağınız doktor kontrolleri ile geleceğinizi garanti altına alma yolunda büyük bir adım atabilirsiniz.

Hayaller bile yalnız kurulmaz: Dost biriktirin

Erken yaşlarda her ne kadar daha asi ruhlu olsak ve yalnız kurt gibi yaşayabileceğimize inansak da, insan sosyal bir canlıdır ve her zaman ona destek olacak sevdiklerinin arasında olmayı arzular. Zaman içinde sevmeyi ve sevilmeyi daha iyi anlayan herkes için gelecek demek, beraber olmaktan mutluluk duyduğu ailesi ve dostlarıyla birlikte hayal edilebilecek bir dünya demektir. Mutlu bir gelecek planı için, sizinle aynı yönde yürüyecek yol arkadaşları biriktirmek önemli bir kazanım sağlayacaktır.

Yaşam sadece çalışmak değildir: Hobiler edinin

Okulu bitirip birdenbire kendini iş dünyasının karmaşasında bulan herkes zaman zaman bir işkolik gibi davranabilir fakat bu durumu sürekli hale getirenler, bir gün gelip de çalışma hayatı sonlandığında kendini dev bir boşluğun içinde bulacaktır. Evet, çalışmak ve yaşamımızı sürdürecek maddi imkanlara sahip olmak hepimiz için önemli ama tek amacımız asla bu olamaz. Yaptığınız iş sizi tanımlamak için yeterli değildir ve bir birey olarak kendinizi geliştirmeyi, hobiler edinmeyi, sanat/edebiyat gibi ilgi alanlarına sahip olmayı asla ihmal etmeyin. Hatırlamakta fayda var; çalışma hayatınız bir gün bitecek ama sizin sevdiklerinizle geçireceğiniz daha uzun yıllarınız olacak.

Planlı olmak her zaman kazandırır: Kendinize hedefler koyun

Bir insanın hayatındaki en uzun safha yetişkinliktir ve genellikle yoğun çalışma temposuyla geçirilen bu dönem, rutinlerin de günlük hayatı monotonlaştırmasıyla sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gelir. İşte tam da bu dönemde günler hep birbirinin aynı gibi geçiyor gözükse de, zaman hep ilerliyor ve bizi iş hayatımızın son bulacağı ileriki yaşlarımıza doğru taşıyor. Gelecek hakkında kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapmak bu monotonluğun sizi atalete düşürmesine engel olabilir ve ilk önce en yakın hedefe ulaşarak büyük hedeflere ilerlemek bu uzun hayat yolculuğunda sizi daha iyi motive edebilir.

Birikim yapın: Bireysel Emeklilik Sistemi ile emekliliğinizde “iyi ki” deyin

Çalışma hayatınız bir gün son bulacak ve siz de her emekli gibi artık kendinize daha çok vakit ayıracağınız yeni bir hayata başlayacaksınız. Peki maddi sıkıntı çekmeden istediklerinizi yapmanız mümkün olacak mı? İşte gelecek planlarınızdaki en kritik yeri teşkil eden bu soruyu hala mantıklı bir şekilde cevaplamadıysanız, harekete geçme zamanınız geldi demektir. Henüz aktif çalışma hayatınız sürerken, geleceğinizi ve sevdiklerinizi düşünerek katılacağınız Bireysel Emeklilik Sistemi ile hayallerinizi finanse edebilecek bir emeklilik programına sahip olmanız mümkün. Bütçenize uygun aylık ödemeler yaparak emekliliğinizde düzenli bir gelire kavuşabilir veya toplu ödeme alarak önemli bir kaynağa sahip olabilirsiniz. Unutmayın; Kendini maddi anlamda güvenceye almış olan herkes için emeklilik gerçek anlamda bir “İkinci hayat”tır.

Emekli olduğunda hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkesin güvenli bir geleceğe kavuşmak adına katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne şimdiden dahil olmak ve kendi emeklilik planınızı oluşturmanız için AgeSA sizi bekliyor!

Detaylı bilgi için tıklayın!

Advertisement