• Hürriyet Twitter
R

20 muhteşem sanatçı, sınırsız eğlence...
Bu yıl beşincisi gerçekleşecek MIX Festival’i her yönüyle keşfedin!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

‘Çok sesli festival’ MIX, Zorlu PSM’ye geri dönüyor. Düzenlendiği her sene müzikseverlere her yönüyle dopdolu bir deneyim yaşatan MIX Festival presented by %100 Music; 5-6 Kasım tarihlerinde 5.kez Zorlu PSM çatısı altında gerçekleşecek. İki gün boyunca, elektronik, indie ve dans müziklerinden pek çok performansın yanı sıra yan etkinlikleri ile katılımcılara her yönüyle festival coşkusu sunacak MIX Festival presented by %100 Music seslerarası bir deneyim olacak. Bu sıra dışı etkinliği tüm yönleriyle keşfetmeniz için MIX Festival’a dair her şeyi sizin için bir araya getirdik.

MIX Festival’in bu yılki programının dikkat çeken isimleri...

İstanbul-Berlin arasında yaşayan ve üreten Ah! Kosmos, Simon Buret ve Olivier Coursier'den oluşan Fransız pop rock müzik ikilisi AaRON, İlk performansını 2018 yılındaki Sonar İstanbul’da sergileyen İstanbul tabanlı elektro müzik sanatçısı Cihangir Aslan, 2021 yılında yayınladığı Bleu albümünde yer alan ‘Vérité’ ve ‘Nudes’ isimli parçalarla dijital platformlarda yerini sağlamlaştıran Belçikalı sanatçı Claire Laffut, Georg Conrad and Marius Bubat tarafından kurulan melankolik Alman ikili COMA, huzur veren sesleriyle Leeds çkışlı alternatif müzik grubu Far Caspian, ‘Something New’ albümüyle müzik piyasasına iddialı bir geri dönüş yapan Belçikalı elektronik rock grubu Goose, Islandman, Jakuzi, kendi deyimiyle tatlı tatlı delirmenin müzikle olan buluşmasının örneklerini vermeyi geleneksel Anadolu müziğinin, Klasik Türk müziğinin, psikedelia’nın, surf rock’ın ve post-punk’ın zıtlıklarını fütürist yaklaşımıyla  sürdüren Gaye Su Akyol, 27 yaşında tutkularının peşinden gitmeyi seçen Nova Norda, Fransız elektronik müzik yapımcısı Vitalic, Lalalar, Mikado ve çok daha fazlası iki gün boyunca doyumsuz bir müzik maratonu yaşatmaya hazırlanan MIX Fest 2021’de sahne alacak ilk isimler arasında!

5 KASIM CUMA

Ah! Kosmos

İstanbul doğumlu müzisyen, prodüktör ve ses mecrasına odaklanan sanatçı Başak Günak, elektronik müzik sahnesinde Ah! Kosmos ismiyle de biliniyor. Günak, Ah! Kosmos ismi altında ürettiği besteler ve ses üzerine çalışan bir sanatçı olarak yürüttüğü ses deneylerinin yanı sıra, tiyatro, çağdaş dans, film ve görsel sanat projeleri için ses mekânları tasarlıyor ve mekâna özgü performanslar gerçekleştiriyor. 2020 yılında, 11 hoparlör için yaptığı ses enstalasyonu ARTER’de sergilendi. İstanbul-Berlin arasında yaşayan ve üreten Başak Günak canlı performanslarında Özgür Yılmaz’la birlikte sahne almaktadır.

Ne dinleyelim?
·Mavi ·Ukde ·Wide
elektronik

 

Cihangir Aslan

1987 doğumlu İstanbul merkezli elektronik müzik sanatçısı Cihangir Aslan, 2018’de Subroomer Records etiketiyle ilk albümü “Roots”u yayınlayan İstanbul tabanlı elektronik müzik sanatçısı Cihangir Aslan 2018’de İlk performansını Sonar İstanbul’da audiovisual bir performans olarak sergileyen sanatçı; daha sonra Zor, Noh Radio, Birdy Pera, Mecra, RX İstanbul, Babylon gibi yerlerde live performanslar sergiledi. Elektronik müzik kompozisyonlarını etnik tınılarla birleştirdiği Electronica/Downtempo tarzında bir Live performans sergiliyor.

Ne dinleyelim?
•Night Owl •Ride To Light •At The Third Point
Electronic

COMA

Georg Conrad and Marius Bubat tarafından kurulan melankolik Alman ikili COMA, yeni albümü Voyage Voyage, karmaşık ses ağıyla hipnogojik bir ışıltı yayıyor. Piyano, gitar, davul, synth ve elektronik ikilisi, melankolik pop faktörünü güçlendiren ve hayatın uçup giden anlarını, ruh hallerini ve maceralarını yakalayan fütüristik vokal armonileriyle gelişen albümün öne çıkan parçalarından biri olan “Snurrebassen”, Baltık Denizi'ne yapılan bir balık avı sırasında yazılmış.

Ne dinleyelim?
•A-Train •Start/Stop/Rewind •Spiracles
Electronic – synth pop

Far Caspian

İrlandalı multi-enstrümentalist ve yapımcı Joel Johnston'ın projesi Far Caspian, ilk albümleri ‘Ways to Get Out’ ile dinleyicilerine, yirmili yaşlarda hayatın akışı boyunca deneyimlenen duygu ve ilişkileri tematik olarak keşfettirmeyi amaçlıyor. 'Ways To Get Out', gençliğin mutlu naifliğine duyulan özlem, yetişkinliğin streslerinin üstesinden gelmek ve dünyadaki yerinizi kabul etmek arasında bölünmüş, ilişkilendirilebilir bir yolculukta rahatlatıcı bir yol arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor.

Ne dinleyelim?
•A Dream Of You •Blue •Let’s Go Outside
Alternative rock – rock

Flü

1997 Istanbul doğumlu Alpay Atıcı (Flü) profesyonel muzik kariyerine 2016 da Istanbulda başladı. 2016 yılından bu yana Gizli Bahçe, Arkaoda, Babylon gibi kültleşmiş mekanlarda sahne aldı. 1 yılı aşkın süre Year Zero Radio resident DJ’liği yaparken, aynı zamanda global kanallarda konuk sanatçı olarak yer aldı. Setlerinde dinamizmi hedef alan Flü janr sınırlandırması olmadan seçkilerini dinleyicilerle paylaşıyor.

elektronik

Gaye Su Akyol

Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve prodüktör Gaye Su Akyol; geleneksel Anadolu müziğinin, Klasik Türk müziğinin, psikedelia’nın, surf rock’ın ve post-punk’ın zıtlıklarını fütürist yaklaşımıyla bir araya getiriyor. Bestesi ve güftesi kendisine ait ilk albümü “Develerle Yaşıyorum”u 2014 yılında yayımlayan Gaye Su Akyol, müziğini “kavram olarak evrensel, ruh olarak yerel” şeklinde tanımlıyor. Gaye Su Akyol tüm prodüksiyonunu kendisinin üstlendiği EP’si “Yort Savul: İsyan Manifestosu”nu da 2020 yılında çıkardı.  Sanatçı yeni albümü üzerine çalışmalarına devam ediyor.

Ne dinleyelim?
•İstikrarlı Hayal Hakikattir •Ruhun Ölmüş Senin •Bir Yaralı Kuştum
Klasik Türk müziği – rock

Günce Acı

Hem DJ hem prodüktör olarak, 2014 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen klüplerinde ve festivallerinde konuk olan, son yıllarda ise Avrupa’da çeşitli ülkelerde performans sergilemeye başlayan Günce Acı; setlerinde indie-dance, new wave, electronica ve ebm janralarını harmanlıyor. Ombra Intl, Belly Dance Services, NEIN,,Dogs & Vultures gibi uluslararası plak şirketlerinden bir çok EP ve remix yayınladı.

Indie-dance – new wave - elektronika

Nova Norda

Nova Norda, 27 yaşında tutkularının peşinden gitmeyi seçip yıllardır biriktirdiği bestelerini yayınlayarak müziği hayatının odak noktasına koymaya karar verdi. Kurumsal hayatı bıraktı, müzik yapmaya başladı.
Şubat 2018’de cesaretin, ilhamın ve yeteneklerin gücüne inanarak yola çıkan müzisyen, her yeni parçada bu yolculuğun hikayesini anlatmaya devam ediyor.

Ne dinleyelim?
•Varım •Beteri Yok Uslanmaktan •Bakma Bana Öyle
Alternative

AhmetJah

Ahmetcan Taşdemir (AhmetJah) 12 yıldır yönettiği sanatçılar ve gruplarla turneye çıkan, 50'den fazla ülkede dünyanın dört bir yanında yüzlerce festivale katılan Gulbabamusic'in kurucu ortağı, tutkuyla gittiği yerlerin nadide ve özel organik analog psychedelic seslerini, tropiklerden aftrosoundlara, psychedelic afrocuban dubs’a ve eksantrik mambos, reggae, cumbia ile oryantal dans melodilerini bir araya getirerek karışık synthler yaratıyor.

Elektronik – Psychedelic – Afrocuban dubs

6 KASIM CUMARTESİ

AaRON

Simon Buret ve Olivier Coursier'den oluşan Fransız pop rock müzik ikilisi AaRON, 2007 yılında kendi isimlerini taşıyan albümleri Artificial Animals Riding On Neverland sayesinde Fransa ve Avrupa’da büyük popülarite kazandı. 2020 yılında piyasaya sürdükleri 5. stüdyo albümleri Anatomy of Light ile  turlayan grup Avrupa’da oldukça kemik bir hayran kitlesi elde etmeyi başardı.

Ne dinleyelim?
•U-Turn (Lil,) •We Cut the Night •Sauvages
Elektroik rock – indie pop – alternative rock

Mikado

2011 yılında Emre Uyar tarafından kurulan Mikado, eklektik bir müzik stiline sahip. Mikado’ nun güncel kadrosunda şu an Aslıhan Kabukçu (vokal), Erkan Zeki Ar (Gitar), Ahmet Demirkol (bas gitar), Ege Cengiz (trompet-klavye), Emre Uyar (davul) yer alıyor. 2015 yılında ilk albümleri “If You Pull” yayınlayan grup akabinde “Ceremony”, “Eventide”, ve “Hiraeth” isimli 3 single yayınladı.

Ne dinleyelim?
•3rd Window •Out of Circle •Hiraeth
Jazz

Anıl Kırkyıldız

Jazz-Funk, Disco, IDM, Hip-Hop/Rap, Industrial ve House gibi genre‘larına yer veriyor. Özellikle plak çalan ve Boogie, House ve Hip-Hop prodüksiyonlarıyla da uğraşan Anıl Kırkyıldız eklektik tarzda çalacağı bu DJ performansında seçkilerinin yanı sıra kendi prodüksiyonlarından seçkilere de ayrıca yer verecek.

Elektornik – Jazz Funk – House – Hip-Hop/Rap

Claire Laffut

Claire Laffut, ilk EP'si Mojo'nun (2018 sonbahar) ve hemen sonrasında bestelediği single'ların ardından sahneye çıktı. Kendini festival izleyicilerine başarılı ve neşeli bir şekilde tanıtmayı başaran Claire, kısa sürede Avrupa’da büyük tanınırlık elde etti. 2021 yılında yayınladığı Bleu albümünde yer alan ‘Vérité’ ve ‘Nudes’ isimli parçalarla dijital platformlarda yerini sağlamlaştırdı.

Ne dinleyelim?
•Vérité •Nudes •Mojo
Pop

GOOSE

Vizyon sahibi moda tasarımcısı Raf Simons'un dediği gibi: "GOOSE yeni enerjidir." Ve grubun İngiltere plak şirketi Skint'teki ilk albümü Bring It On ile sahneye çıktıktan on beş yıl sonra, Belçikalı grup tükenmekten çok uzak. Aslında, memleketleri Kortrijk'te kendi oyun parkı Safari Studios'u açtıklarından beri, her zamankinden daha hızlı bir şekilde yeni parçalar, remiksler ve işbirlikleri kaydediyorlar.

Ne dinleyelim?
•Synrise •Black Gloves •Words
Dance punk – electronic rock

Islandman

Tolga Böyük & Erdem Başer ve Eralp Güven üçlüsünden vücud bulan Islandman, geldiği noktada alternatif bir varoluş, dünyanın birçok yerinden sıradışı bireylerle oluşan bir aile olmayı başardı.  Tolga Böyük’ün prodüktorlukteki keskin zekası ve müziklerindeki derin hikayeleri,  Erdem Başer’in  dinleyeni alternatif dünyalara götüren psikedelik gitar riffleri,  Eralp Güven’in dört vuruş içerisine yaydığı sonsuzluk hissiyatlı ritimleri, Islandman’in performansını bir müzik kliniğine, geçtiği yollardan topladığı sesleri paylaştığı şamanik bir ritüele çeviriyor. Dinleyenleri, en içtenlikle, derinlemesine bir müzikal yolculuğa çıkartıyor.

Ne dinleyelim?
•Dimitro •Agit •Night Wind
Anadolu psychedelic

Jakuzi

Paris, Londra, Berlin, Amsterdam, Barcelona, Zurich gibi pek çok şehirde ve Primavera club, Donaufest, Synästhesie Festival, Pop Kultur gibi birçok büyük festivalin yanısıra müzikal idolleri John Maus ile birlikte, Berlin’de biletleri tamamen tükenen bir konser veren Jakuzi’nin başarısının sırrı belki de 2016 yılında kaset formatında yayınladıkları ilk albümleri Fantezi Müzik’te saklı. 2019’da yayınladıkları ikinci albümlerinden sonra Avrupa’yı turlamaya devam eden grup, 2021 yılının Ağustos ayında yayınladıkları iki parçalık ‘’Açık Bir Yara – Ep’’ City Slang Records aracılığıyla yayınlandı.

Ne dinleyelim?
•Koca Bir Saçmalık •Bir Düşmanım Var •Açık Bir Yara
Synthpop - new wave - dar wave

Melis Köke

İstanbul merkezli DJ, Melis Köke, farklı kökenlerden gelen geniş bir müzik zevkini dinleyicileriyle paylaşıyor. Bir DJ olarak Köke, çaldığı farklı türlerin titreşimlerini eşleştirmeyi seviyor. Seçimi Electro'dan Miami Bass'a, Baile Funk'tan Classic House'a ve çok daha fazlasına kadar uzanıyor.

Elektro – Baile Funk – Classic House

Lalalar

Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek ve Kaan Düzarat’tan oluşan Lalalar üçlüsü, İstanbul’da harmanladıkları taptaze saykedelik tınılarıyla, Anadolu ezgilerinin nostaljik dokusunu fütüristik ögeleriyle, sinematik bas tınıları ve kirli elektro beat’leriyle karşımıza çıkıyor.

Ne dinleyelim?
•İsyanlar •Yalnız Ölü Balıklar Akıntıyı Takip Eder •Mecnun’dan beter haldeyim
Neo-psychedelic

STYLE-IST

Değişik türler arasında bağımsız bir çizgi izleyen STYLE-IST, eklektik veya "freestyle" şeklinde tanımlanabilecek tarzını downtempo, dub, abstract hip hop, electro, breakbeat ve drum’n bass’e dek uzanan ve her dönem yenilik sunan arşivine ve elektronik müzik, caz, funk, hip hop ve komşu müzikler arasında tür ayrımı yapmamasına borçlu.

Downtempo – elektronik – dub – breakbeat

Vitalic

Modern dans pisti için kendinden emin bir şekilde güncellenen nefis bir burnbabyburn disko yolculuğu olan dördüncü albümü "Voyager"ı 2017'de yayınlayan Vitalic, aynı zamanda, kendisini sürekli olarak yeniden icat eden, tekno, rock, disko, pop ve punk'ı eşit enerjiyle karıştırabilen ender müzisyenlerden biri. Piroteknikler ve lazer şovlarıyla dolu heyecan verici, neredeyse psychedelic konserleriyle izleyicileri nefessiz bırakan Vitalic, bu yanıyla stüdyo albümlerinden çok daha fazlası olduğunu kanıtlıyor.

Ne dinleyelim?
•Poison Lips •Waiting for the Stars •Stamina
Techno – rock – disco – pop

Bu yıl beşincisi gerçekleşecek MIX Festival için geri sayım başladı! 5 – 6 Kasım’da gerçekleşecek festival, 5. senesinde farklı müzik türlerinin sevilen isimleri Zorlu PSM’de bir araya gelecek. Zorlu PSM’nin iki gün boyunca müzikle dolacağı festival, performansların yanı sıra gerçeklecek yan etkinliklerle katılımcılara her yönüyle dolu bir festival sunuyor!

İki gün boyunca, elektronik, indie ve dans müziklerinden pek çok performansın yanı sıra yan etkinlikleri ile de çok ses getirecek %100 Music katkılarıyla gerçekleşen MIX Festival'a hemen online bilet almak için burayı tıklayın!