• Hürriyet Twitter
R

Bir kadına alınabilecek en güzel hediye…
Baget pırlantalar hakkında bilinmesi gerekenler

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Baget pırlantalar son dönemde en beğenilen pırlanta kesimlerinden biri. Mücevher dünyasına adım attıkları ilk günden beri modern ve zarif tarzlarıyla kadınların ilgisini çekmeyi başardı. Peki, baget pırlantalar neden bu kadar çok beğenildi? İşte baget pırlanta hakkında A’dan Z’ye bilinmesi gerekenler…

Baget pırlanta nedir?

Mücevher dünyasının en sevilen modelleri arasında yer alan baget pırlanta, aslında bir kesim türünü ifade ediyor. Pırlantanın keskin, köşeli ve uzun dikdörtgen çubuk formunda işlenmesiyle elde edilen bu sıra dışı form, daha şık ve modern görünüm sağlıyor.

20. yüzyıldan günümüze uzanan zarafet

Son yıllarda modern mücevherin başrolünde yer alan baget pırlantanın geçmişi 20. yüzyılın başlangıcına uzanıyor. İlk kez 1920’li yıllarda simetrik ve geometrik formları ön plana çıkaran Art Deco sanat akımıyla mücevher dünyasında yer alan baget pırlanta, popülerliğini giderek artırmasıyla dikkat çekiyor.

Farklı ve cesur kadınların tercihi

Baget pırlantaların bu kadar çok ilgi görmesinin en önemli sebebi; geleneksel formu temsil eden yuvarlak kesimli pırlantalara karşı bir alternatif oluşturması. Bu nedenle tarzı ve giyimiyle fark yaratmayı seven, cesur ve özgür ruhlu kadınlar ağırlıklı olarak baget pırlantayı tercih ediyor.

Mücevher dünyasının favorisi

Bagetin sade ama bir o kadar dikkat çeken dikdörtgen formu mücevher tasarımcılarının da favorisi haline gelmiş durumda. Eskiden baget denildiğinde akıllara sadece yüzük gelirdi. Şimdi ise kolyeden bilekliğe ve küpeye kadar farklı takı formlarında baget pırlantayı görmek mümkün.

Baget alırken bunlara dikkat!

Evlilik teklifi, düğün, doğum günü ve diğer özel günlerin en şık hediyesi olarak kabul edilen baget pırlanta alırken de diğer pırlantılar için geçerli detaylara dikkat edilmesi gerekir. Seçilecek bagetin mümkün olduğunca beyaz ve parlak olması oldukça önemlidir. Karatı bütçenize göre seçebilirsiniz; ancak alacağınız ürünün mutlaka sertifikalı olması gerekir.  

Zen baget pırlantalarla hazırladığı koleksiyonunu özel indirimlerle satışa sunuyor.

Baget pırlantalı yüzük, kolye, küpe ve bileklik modellerini %40 ve %50 indirim fırsatıyla www.zenpirlanta.com adresinden inceleyip, alışveriş yapabilirsiniz.