• Hürriyet Twitter
R

2021 Black Friday indirimlerinde
bu detayları kaçırma!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Yılın en büyük alışveriş festivali olarak görülen Black Friday 2021 için hem fiziksel mağazalar
hem de e-ticaret siteleri aylar öncesinden hazırlıklarını yapmaya başladı. Alışverişseverlerin beklentilerini karşılamak için özel indirimler ve sürprizler hazırlayan markalar, yılın en iyi fırsatlarını sunmak için birbirleriyle yarışacak. Elektronikten ev eşyasına, giyimden kozmetik ürünlerine kadar binlerce kategoride uygulanan indirimlerle ihtiyaçlarınıza cevap verecek fırsatlar bulmak mümkün.

Black Friday 2021’de hangi ürünler alınır?

Her kullanıcının beklenti ve ihtiyaçları farklı olsa da her yıl çok beklenen bazı ürün grupları var. Black Friday 2021 döneminde de kullanıcıların yoğunlukla yüksek indirim beklediği ürünler telefon, bilgisayar, televizyon, tablet gibi elektronik ürünler oluyor. Buna sebep olarak, elektronik cihazların yıl içerisinde çok fazla indirime girmemesi ve fiyatlarının her geçen gün artmasını gösterebiliriz.

İhtiyaç ve beklentileriniz kasım ayı için farklı olsa da 2021 yılını tamamen baz alarak bir alışveriş listesi hazırlamak sizin için bu açıdan avantajlı olabilir. Örneğin kitap ya da ev eşyaları gibi ürünler dönemsel olarak pek çok indirim sürecine girse de elektronik indirimleri yıl içerisinde oldukça az düzenleniyor. Bu sebeple elektronik ürün ihtiyaçlarınızı Black Friday 2021 indirimleri sırasında karşılamak yılın geri kalanı için oldukça avantajlı olabilir.

Black Friday alışveriş listesi nasıl hazırlanır?

Black Friday alışverişi sırasında ürünlerdeki indirim rakamlarının büyüsüne kapılmadan hareket etmeye dikkat etmelisiniz. Black Friday indirimlerinde her şey gözünüze çok ucuz gibi göründüğü için “fırsatları kaçırmamalıyım” paniği ile bir süre sonra ‘ben bunu niye aldım ki?’ diyebileceğiniz pişmanlıkları yaşamak istemezsiniz. Bunun önüne geçmek adına önceliklerinizi, ihtiyaçlarınız ve hobilerinizi ayrı ayrı sınıflandırarak bir alışveriş listesi çıkarmalısınız. Sonrasında bu ürünler arasından kesinlikle almak istediklerinizi işaretleyip minimum ve maksimum bütçenizi öncesinde belirlemeniz ileriki günlerde yaşayacağınız olası pişmanlıkları engelleyebilir.

Hazırladığınız liste için ürün karşılaştırma platformlarından takip listeleri oluşturarak site site dolaşmadan tek bir sayfa üzerinden tüm indirimleri takip edebilirsiniz. Bu şekilde hem anlık olan indirim fırsatlarından yararlanabilir hem de hangi sitede daha uygun fiyatta olduğunu zaman kaybetmeden öğrenerek fırsatları pek çok alışverişseverden önce değerlendirme şansı elde edersiniz. Yine de alışveriş yapacağınız sitelerin ve satıcıların güvenilirliği konusunda fikir sahibi olmadan kredi kartı gibi bilgilerinizi girmemeniz olası dolandırıcılıkların önüne geçebilir. Bunun için ilgili internet sitesinin fiziksel bir mağazası var mı, sabit hatları ve internet sitelerinin genelde hakkımızda kısmında olan sicil kaydına göz atmak faydalı olacaktır. Tüm hazırlıklarınızı yaptıktan sonra geriye sadece Black Friday indirim fırsatlarından en iyi şekilde faydalanarak keyfini çıkarmak kalıyor.

Black Friday indirimleri gerçek mi?

Black Friday, kasım ayının üçüncü cuma günü olarak belirlendiği için her yıl tarihleri değişir. Bu yıl 26 Kasım Cuma gününe denk gelen indirim festivali, 24 saat sürecek şekilde belirlenmiş olsa da özellikle Türkiye’deki e-ticaret siteleri daha uzun soluklu indirim dönemleri planlayabiliyor. Bu uzun indirim süreleri pek çok kullanıcının kafasında indirimlerin gerçek olup olmadığına dair pek çok soru işareti bırakıyor. Geçmiş dönemlerde platformlarda bulunan bazı satıcıların ürün fiyatları üzerinde yaptığı birtakım manipülasyonların kullanıcılar tarafından fark edilmesi, bu tip uzun süreli indirim dönemlerine olan inanca da zarar verdi.

Bir süredir ürün fiyatlarındaki dengesiz artışlardan dolayı pek çok ürünün indirimli gibi görünen fiyatı da aslında orijinal fiyatı oluyor. Özellikle kasım ayı indirimlerinden faydalanmak isteyen ama tereddüt yaşayan kullanıcılar için ise ürünlerin geçmiş fiyatlarını takip edebilecekleri bazı platformlar var. Bu platformlar arasından ürün fiyat takibini anlık olarak gerçekleştiren Akakçe, hem pazaryerleri hem de harici e-ticaret sitelerinde yer alan ürünlerin son bir yılını gün, hafta ve ay olarak tablo halinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor. Kasım ayında satın almak istediğiniz ürünlerin fiyatlarına uygulanan indirimlerin gerçek olup olmadığından emin olmak için bu tip platformları kullanabilir ve alışveriş festivalinin gerçek indirimlerini yakalayabilirsiniz.