• Hürriyet Twitter
R

2019 - 2020/ Sonbahar - Kış ev tekstili modasında bizi neler bekliyor?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Yaz aylarının coşkusu ve hareketliliği geride kaldı. Şimdi sakinliğin ve huzurun vakti! Doğanın bu olağan değişimi tabii ruh halimizi ve bulunduğumuz ortamları da etkiliyor. Birçoğumuz ev dekorasyonunda sonbahar değişikliğine başladı bile! Peki, bu sezon ev tekstili modasında bizi neler bekliyor? Sizin için listeledik…

Ana tema: Doğaya dönüş

Havaların giderek serinlemesiyle birlikte kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirmeye başlamış olabiliriz. Tabii bu durum, doğadan kopamayan bir yönümüzün olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Bu düşünceden ilham alan tasarımcıların yeni sezon koleksiyonlarına baktığımızda “doğala ve doğaya dönüş” mottosunun etkileri hemen kendini hissettiriyor. Özellikle havlu ve nevresimlerde kullanılan motifler, hayatın hızını yavaşlatırken doğanın huzurunu ve sadeliğini evlere taşıyor.

Soft renkler ön plana çıkıyor

Doğanın huzur veren sadeliğinden esinlenerek hazırlanan yeni sezon koleksiyonunda seçilen renkler de bu düşünceye uyum sağlıyor. Beyazlar, pembeler, maviler, yeşiller… Havlu setlerinden bornoza, nevresim takımından pikeye tüm koleksiyonda bu soft renklerin hakimiyeti hissediliyor.

Şıklığın sırrı detaylarda gizli

Yaşamın karmaşasından kaçıp sakinlik ve sadelik arayanlar için özenle düşünülmüş yeni koleksiyonda, şıklık tamamen detaylarda yakalanıyor. Kontrast oluşturan yatak örtüleri, nervürlü nevresim takımları ve nakış detayları, bu sezon ev tekstili modasında göreceğimiz detayların başında geliyor.

Tüm ürünler yüzde yüz organik pamuk!

Çevreye ve doğaya duyarlılığın yansıması olarak tüm koleksiyonlarda organik pamuktan üretilmiş kumaş tercihi dikkat çekiyor. Çünkü organik pamuk, konvansiyonel pamuğa göre tamamen doğal yöntemlerle üretilerek sürdürülebilir tarımı desteklemenin yanı sıra doğanın korunmasını da sağlıyor. Özellikle çocuk tekstiline damgasını vuran organik pamuktan üretilmiş ürünler, penye işleminden geçirildikleri için daha parlak ve daha dayanıklı dokularıyla beğeni topluyor.

Yüzde yüz organik pamuktan üretilen Sadem ürünleri, Özdilekteyim.com'da ve seçili Özdilek mağazalarında!

Detaylı bilgi için tıklayınız