Kepez'in sağlıkta yüzü gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Kepezin sağlıkta yüzü gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 13:19

Kepez'in sağlıkta yüzü gülüyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, bir iyilik hareketi olan evde bakım ile büyük takdir toplayan sağlık taraması hizmetlerinde önemli bir ortaklığa imza attı.

Kepez Belediyesi ve Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) arasında evde bakım ile sağlık taraması hizmetlerinde işbirliği yapmak amacıyla protokol imzalandı. Protokolü, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz imza altına aldı. 2 kurum arasındaki protokolün imzalanması için başkanlık toplantı salonunda tören düzenlendi.

Başkan Tütüncü, AKHB ile sağlık alanında örnek bir protokolü imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamu Hastaneleri Birliği'nin, halka sunduğu hizmetleri belediye ile bölüşmesinden dolayı Kepez'in şanslı olduğunu kaydeden Tütüncü, “Kamu kurumları el ele verince hem halkımız kazanıyor hem de hizmetlerinin çeşitliliği ve halka ulaşabilirliği artıyor" dedi. Tütüncü, imzalanan protokol kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği'nin ve belediyenin sağlık imkânlarını birleştirmesiyle ilçe halkının sağlık hizmetinde ekstra avantajları olacağını kaydetti.

Prof. Dr. Necat Yılmaz da Kepez Belediyesi'nin, örnek çağdaş belediyecilik hizmetleri yaptığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyecilik hizmetlerine sağlık da dahil edilmiş. Belediyenin desteği ile Kepez'de sağlık hizmetleri sorunsuz şekilde yürüyor ve hızla gelişiyor. Kepez sağlığın merkezi oldu. İleriki süreçlerde sağlık konusunda öncü bir ilçe olacak."

İmzalanan protokol ile Kepez ilçe sınırları içerisindeki yatağa bağımlı hastaların evlerinde doktor muayenesi, enjeksiyon, pansuman yapımı, fizyoterapist, diyetisyen, diş hekimi hizmeti verilmesi; ayrıca evlerinde yapılamayan her türlü tahlil, tetkik ve tedavileri için ambulans ile Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne götürülerek gerekli işlemlerinin yapılması amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!