Kepez'de Mart ayı dolu dolu geçecek

Güncelleme Tarihi:

Kepezde Mart ayı dolu dolu geçecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:09

Kepez'de Mart ayı dolu dolu geçecek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, mart ayına özel kültür-sanat takvimi hazırladı. Buna göre Kepez martta, kitap fuarı, Çanakkale Zaferi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine ev sahipliği yapacak.
Kepez Belediyesi, mart ayı kültür-sanat takvimine birbirinden özel program ekledi. Takvimde en dikkat çekici programların başında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel etkinlikler yer alıyor. Kepez Belediyesi mart ayında kitap fuarına da ev sahipliği yapacak. 30 Mart ile 8 Nisan tarihleri arasında Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde açılacak fuarda, çok sayıda yayın evi katılacak. Fuarda, yazarlar da kitaplarını imzalayacak. Kepez Belediyesi tarafından ilçede bulunan okulların öğrencilerinin de fuara katılımları sağlanacak.
MEHMET ÖZGÜR KEPEZ'E KONUK
Kepez Belediyesi, yetişkin ve çocuklara özel tiyatro- sinema gösterimleri, başarılı öğrencilere ödül gezi programları gibi periyodik etkinliklerin yanı sıra, özel etkinlikler de gerçekleştiriyor. Kepez'de Kariyer Günleri'nin bu ayki konuğu, ünlü sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu, Antalya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür olacak. Moderatörlüğünü Mehmet Turan'ın yapacağı etkinlik, 8 Mart Perşembe saat 10.30'da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde (EBKM) gerçekleştirilecek.
ÇANAKKALE ETKİNLİKLERİ
Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla Kepez'de anma programları düzenlenecek. Bu kapsamda 15 Mart'ta saat 10.30'da Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle EBKM'nde 'Çanakkale Ruhunu Anlamak' adıyla konferans düzenlenecek. Konferansta Dr. Ahmet Anapalı konuşma yapacak. Aynı gün ve yerde saat 20.00'da, tarihçi Ahmet Uslu'nun konuşmacı olacağı Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğiyle 'Cumhuriyet'in Önsözü Çanakkale' konferansı düzenlenecek.
KONFERANS, TİYATRO VE YARIŞMA
Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası, Turgut Özal Spor Salonu'nda 17-18 Mart'ta gerçekleştirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programı 19 Mart'ta EBKM'nde okulların katılımıyla yapılacak. Genç Gönül Elçileri Derneği işbirliğiyle 28 Mart'ta EBKM'nde ve saat 20.00'da, 'Genç'in Gözünde Çanakkale'de 19 15'liler' tiyatro gösterisi sunulacak. Kepez Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği İstiklal Marşı Okuma Yarışması, 12 Mart'ta saat 14.00'da yine EBKM'nde olacak.
KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Kepez'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel etkinliklerinde en çarpıcı olanı, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliğiyle 'Yalnız Yaşayan Yaşlı Kadınlara Gezi' programı olacak. 7 Mart'ta 17 No'lu Sağlık Ocağı'nda buluşacak olan yaşlı kadınlar ve onlarla ilgilenen gönüllüler, talepleri üzerine Düden Park ve Macera Ormanı'nda keyifli bir gün geçirecek.
SERGİ VE SEMİNER
Diğer kadınlara yönelik etkinlikleri ise AKMEK düzeliyor. AKMEK kursiyerleri 'AKMEK'te Parlayan İnciler Resim Sergisi' 6-18 Mart EBKM'nde olacak. Antalya Müftülüğü işbirliğiyle 20 Mart'ta Erenköy Etüt Merkezi'nde 14.30'da 'Kadına yönelik şiddet semineri', 29 Mart'ta Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ve saat 10.00'da 'Ailem İçin Bilgileniyorum Semineri' düzenlenecek.
KADINLARA SAĞLIK EĞİTİMİ
AKMEK sağlık seminerlerinin bu ayki konu başlığı kadın sağlığı olacak. Bu kapsamda Sağlıklı Hayat Merkezi hekim ve hemşireleri tarafından 15 Mart'ta Göksu AKMEK Kurs Merkezi'nde ve saat 11.00'de, 16 Mart'ta Varsak AKMEK Kurs Merkezi'nde aynı saatte seminer verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!