Kepez Devlet Hastanesi 79 polikliniğe ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Kepez Devlet Hastanesi 79 polikliniğe ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 15:07

Kepez Devlet Hastanesi 79 polikliniğe ulaştı

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 79 poliklinikle hizmet veren Kepez Devlet Hastanesi'ne Lara ve Konyaaltı bölgesinden çok sayıda hastanın geldiği belirtildi.
2 yıl önce hizmete giren ve resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Kepez Devlet Hastanesi'nde poliklinik sayısı 79'a ulaştı. 137 doktorun görev yaptığı hastaneye son dönemde uzak olmasına rağmen Konyaaltı ve Lara bölgesinden de hastalar tedavi için gelmeye başladı. 
Başhekim Ramazan Gürkan, 400 yataklı hastanenin hızla geliştiğini söyledi. Ameliyat ve poliklinik hizmetleri sayısı bakımından geçen yılı 7 ayda geride bıraktıklarını belirten Gürkan, haziran ayına kadar 18 bin 877 ameliyat yaptıklarını anlattı. Bu sene ürolojik ameliyatların hepsini yapabildiklerini belirten Gürkan, “Taş kırma cihazı aldık, bu konuda başarılıyız. Yeni cihazların ihalelerini yaptık. Göz ünitesi hastanemizde yoktu. Göze yönelik cihazlarımızı aldık. 15 gün sonra göz ameliyatlarımıza da başlayacağız" dedi.
DİYALİZ MERKEZİNE İHTİYAÇ VAR
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile yaptıkları protokolle Diş Hekimliği bölümünün bazı ameliyatlarını hastanelerinde yaptıklarını anlatan Gürkan, “Evde sağlık hizmetlerinde 2 bin 666 hastaya hizmet götürüyoruz. İhtiyaç olan her hastaya ulaşıyoruz. Sağlıklı ilgili bütün ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bölgemizde yeşil kartlı 58 diyaliz hastası var. Bunlar özel kuruluşlara gidemiyor. Bizim hastanemizde açılacak diyaliz merkeziyle hastalarımızın sorunlarını çözebiliriz. Doğum sayılarında da bayağı öndeyiz. 2017'de 1536 doğum yapıldı. 2018 yılının 7 ayında 1862 doğum gerçekleşti. Normal doğum oranı olarak Antalya'da en önde yer alıyoruz. Sezaryenle doğum oranımız yüzde 10, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlerinin bayağı altındayız" diye konuştu. 
GENİŞ HASTA ODALARI
Hasta odalarının çok geniş olduğunu kaydeden Başhekim Gürkan, özel hastanelerde bile bu odaların olmadığını söyledi. Çocuk odalarını sempatik dizayn ettiklerini belirten Gürkan, “Palyatif hastalarının yakınlarının mağdur olmaması için bir odamızı hasta yakınları için düzenledik. Koşu bandı yerleştirdik" dedi.  

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!