Kentler Birliği Başkanı Uğur: Kırkpınar'a katılıma sınırlama getirilsin

Güncelleme Tarihi:

Kentler Birliği Başkanı Uğur: Kırkpınara katılıma sınırlama getirilsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 13:56

Kentler Birliği Başkanı Uğur: Kırkpınar'a katılıma sınırlama getirilsin

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)- YAĞLI Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ilk encümen toplantısını Edirne'de yaparken, Birlik Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yağlı güreşin olimpiyatı sayılan Kırkpınar'a katılan pehlivan sayısına kısıtlama getirilmesi gerektiğini savundu. 
"Zembilini eline alan 'Ben geldim güreşiyorum' demesin" diyen Başkan Uğur, seyir zevki yüksek güreşler için bazı standartların şart olduğunu belirterek "Kırkpınar'a katılım gelişi güzel olmasın. Nasıl futbol, basketbol, voleybol gibi sporlarda kurallar varsa, güreşte de böyle olmalı. Birlik olarak bunu gerçekleştirmek amacıyla belediye başkanı arkadaşlarımızla çaba sarf ediyoruz. Gerekli kurallar konacak ve herkes buna uyacak. Biz istiyoruz ki seyirciler kaliteli güreş izlesin" mesajını verdi.
Yağlı güreşe yoğun ilgi olduğunun altını çizen Uğur, "Futbol maçlarında seyirci yok ama yağlı güreş olduğunda on binlerce insan güreşe koşuyor. Demek bir talep ve sevgi var. İşte biz bunu kaliteli hale getirmeliyiz" ifadelerini kullandı
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin Edirne'deki ilk encümen toplantısına Birlik Meclis 1'inci Başkanvekili Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ev sahipliği yaptı.
Toplantı sonrası Başkan Ahmet Edip Uğur, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve encümen üyeleriyle birlikte 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşleri'ni birlikte izledi.
Başkan Uğur, er meydanına çıkan güreşçilere başarılar diledi.
Yağlı güreşin gelişimine katkı sunacak projeler hazırlamaya başladıklarını kaydeden Uğur, "Ata sporumuzu dünya standartlarına yükseltme noktasında ihtiyaç ve sorunları saptayarak kaliteyi yükseltmeyi, standartları belirlemeyi ve altyapıyı desteklemeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!