Kenti robot ve dinozorlar bastı

Güncelleme Tarihi:

Kenti robot ve dinozorlar bastı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 14:03

Ankara Hürriyet’in, 2015’te yaşanan önemli olayları derlediği yazı dizisinin son gününde; Saraçoğlu’ndaki tahliye krizi, Başkan Melih Gökçek ile meslek odaları arasındaki tartışmalar, Ankapark’ın tanıtımı için AOÇ Kavşağı’na konulmasının ardından ülke gündemine oturan dev robot ve dinozorlar yer alıyor.

Haberin Devamı

TAHLİYE SAVAŞLARI

TEBLİĞSİZ TAHLİYE SOKAKTA BIRAKTI (1 EKİM)

Mahkemelik olan Saraçoğlu Mahallesi’ndeki ‘tahliye krizi’ devam ediyor. Ekipler, yıllık izin için şehir dışına çıkan Halil İbrahim Duman’ın evine çilingir yardımıyla girerek, eşyaları boşalttı.

Kenti robot ve dinozorlar bastı

YAKA PAÇA TAHLİYE (2 EKİM)

Saraçoğlu’ndaki tahliye krizi, bu kez olaylı oldu. Evleri boşaltılmak istenen Bozyurt ailesi, ekiplere dört saat direndi. Olaylı tahliye, avukatın getirdiği ‘durdurma’ kararıyla durdu.

OLAYSIZ GÜN YOK (3 EKİM)

Yargı süreci devam etmesine rağmen ‘zorla’ tahliye işlemleri sürdürülen Saraçoğlu Lojmanları’nda dün de bir eve, kapısı kırılarak girildi. Evi zorla boşaltılan Selami Aktepe, “34 yıllık devlet memuruyum böyle bir şey görmedim” dedi.

Haberin Devamı

TAHLİYEYE KURDELE KAYMAKAMA ÇELENK (6 EKİM)

Saraçoğlu Mahallesi’ndeki zorla tahliyeleri protesto eden bir grup, evlerin kapılarına ve ağaçlara kırmızı kurdele bağlayıp, Çankaya Kaymakamlığı önünde çelenk bıraktı.

BALTALI TAHLİYE (7 EKİM)

Saraçoğlu’na tahliye için giden ekipler, Gökalp Ailesi’nin direnişiyle karşılaşınca evin kapısını balta ile kırıp içeri girmeye çalıştı. Mahkeme kararı, ‘baltalı tahliye’yi durdurdu.

TAHLİYE ABLUKASI (19 KASIM)

1 Ekim’de direnerek, evlerinin tahliyesine izin vermeyen Bozyurt Ailesi için, ekipler dün bir kez daha mahalledeydi. Polis ekipleri bu kez, tahliyeye müdahale edilmemesi için dairenin etrafını ablukaya aldı.

DAVA VE TARTIŞMALAR DEVAM ETTİ

BEŞ ODAYA SUÇ DUYURUSU (23 OCAK)

Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’la ilgili kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle beş meslek ıdası hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı, oda yetkililerini ifadeye çağırdı.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM YARGI YOLUNDA (25 HAZİRAN)

Bakanlar Kurulu’nun Ankara’nın 4 ilçesindeki 8 mahalleyi ‘kentsel dönüşüm alanı’ ilan etmesine tepki gösteren Mimarlar Odası, kararı yargıya taşıyacaklarını açıklayarak, “Nefes koridorları kentsel dönüşüm ilan edilmiş” dedi.

Haberin Devamı

BOĞAZ DAVASI (17 ARALIK)

Ankara Boğazı projesine Mimarlar Odası’nın yanı sıra Çankaya Belediyesi’nin de dava açtığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i eleştirdi: Dava açmayacağız diye size vermişti ama dava açtı.

AHLATLIBEL KRİZİ

Kenti robot ve dinozorlar bastı

AHLATLIBEL’DE MECLİS DEVRİ(11 KASIM)

Büyükşehir Belediyesi, 1993’te Çankaya Belediyesi’ne devrettiği Ahlatlıbel Tesisleri’ni ‘belirlenen koşullara uyulmadığı’ iddiasıyla, Meclis kararıyla geri aldı. Çankaya Belediyesi konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

AHLATLIBEL BİZDE KALACAK (12 KASIM)

Ahlatlıbel’in Meclis kararıyla Çankaya’dan Büyükşehir’e devrinin yankıları sürüyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Mahkeme kararı var. Park bizde kalmaya devam edecek” dedi. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, “Meclis kararının değiştirilmesi yetkisi mahkemede değil yine meclistedir” dedi.

Haberin Devamı

HER YER TANDOĞAN (15 NİSAN)

Kenti robot ve dinozorlar bastı

Belediye Meclisi, Tandoğan Meydanı’nın adını, ‘Anadolu Meydanı’ olarak değiştirdi. Kararın ardından metro istasyonu, otobüs ve dolmuşlardaki Tandoğan yazıları ile Tandoğan Alt Geçidi’ndeki tabelaların akıbeti merak konusu oldu.

ROBOT GİTTİ DİNOZOR GELDİ

1 NİSAN ROBOTU (1 NİSAN)

Dünyaca ünlü ‘Transformers’ filmindeki dev robotlardan biri, Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı’na yerleştirildi. 1 Nisan günü konulan dev robotun şaka olduğunu sanan sürücülerden bazıları, araçlarının camını açıp, robotu inceledi.

ROBOTLARA SAYGILI OLUN(9 NİSAN)

Melih Gökçek, robotu eleştiren mimarlara, “Hepinizin aklını toplasam benim robotun aklı kadar etmez. Bizim robotlara saygılı olun” dedi.

Haberin Devamı

ÇİFTLİK DİNOZORU (30 NİSAN)

Büyükşehir Belediyesi, Ankapark’ın tanıtımı için Çiftlik Kavşağı’na koyduğu robotu kaldırarak, yerine 10 metre uzunluğundaki T-Rex heykelini dikti.

BIÇAKLAR ÇEKİLDİ SİLAHLAR PATLADI

DOLMUŞTA KOMİK Mİ KURŞUNU (12 OCAK)

Dolmuş şoförünün uyarısına aldırış etmeden basamakta duran bir yolcu, kendisine gülen bir başka yolcuya ‘komik mi’ diyerek çıkıştı. Silahına sarılan şahıs, 4-5 el ateş açtı. 2 kişi yaralandı.

KASA KAVGASI KANLI BİTTİ (5 MAYIS)

İncesu semt pazarında, tezgah önüne bırakılan ‘kasalar’ nedeniyle iki pazarcı arasında çıkan kavga kanlı bitti. Sopa ve bıçakların havada uçuştuğu kavgada 15 kişi yaralandı.

SALLAMALI TAKSİCİLER (6 MAYIS)

Haberin Devamı

İncesu’daki pazarcı kavgasından sonra önceki akşam da taksiciler birbirine girdi. İki durak arasında 10 yıldır süren yer tutma husumetinde, sallama ve soplar kullanıldı. 4 taksici ağır yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!