Kent’ten sağlığa davet

Haberin Devamı

Kent Sağlık Grubu’nun, Çiğli Kent Hastanesi gibi uluslararası sağlık standartlarına sahip, İzmir’in merkezi Kıbrıs Şehitleri’nde hizmet veren Alsancak Tıp Merkezi’nde “Cuma seminerleri” adı altında geleneksel hale gelen “sağlık halk konferansları” 5 Ekim’de start alacak. Merkezin sorumlu hekimi Uzm. Dr. Tayfun Çağlayan, “Dört yıldır sürdürdüğümüz bu etkinliklerimizin müdavimleri var. Kapımız herkese açık, bilgilendirme toplantılarımıza bekliyoruz” dedi.

Kent’ten sağlığa davet

Tüm branşlarda hizmet var
Uzm. Dr. Çağlayan, hizmete açıldıkları 2008 yılında “ücretsiz hasta bilgilendirme seminerleri” başlattıklarını, toplantıların her yıl Ekim- Haziran arasında gerçekleştiğini söyledi. Merkez olarak sağlık hizmeti vermelerinin yanında sosyal sorumluluk projesi olarak da sağlık halk konferanslarını sürdürdüklerini belirten Uzm. Dr. Çağlayan, şöyle konuştu:
“Merkezimiz İzmir’in tam kalbi diyebileceğimiz, her gün binlerce kişinin uğrak yeri olan, 24 saat canlı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, 3500 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Acil tıp hizmetleri, tüm branşlarda poliklinik hizmeti, radyolojik tetkikler ve laboratuvar hizmetlerini bir arada sunuyoruz. Radyoloji birimleri ve modern laboratuvarlarımız, hastaları tetkikler için dışarıdan hizmet almak zorunda bırakmıyor, zaman kaybını önlüyor. Merkezimizde günübirlik ameliyatlar ve küçük müdahaleler yapılabiliyor. Kent Tıp Merkezi iş yaşamının yoğun olduğu bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle çalışan kesimi de düşünerek sabahın erken saatlerinden, akşam geç saatlere kadar hizmet veriyoruz. Böylelikle çalışanlar, sabah işe gitmeden önce ya da iş çıkışında merkezimize başvurup, hizmet alabiliyor. Merkez olarak tedavi edici hizmetlerimiz yanında hastalıklar konusunda vatandaşları bilgilendirip bilinçlendirerek, koruyucu hekimlik hizmeti de veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Her hafta farklı konferans
Her Cuma saat 14.00’de başlayan konferanslarda uzman hekimler çeşitli hastalıkların belirtileri, tanı ve tedavileri konularında bilgiler veriyor. Dinleyenlerin sorularını yanıtlıyor. Katılımcıların, akıllarına takılan her soruya yanıt bulabildiği için seminerlerden çok memnun ayrıldığını belirten Çağlayan, “Bu buluşmalar, sağlık konularına meraklı kişilerin ajandalarına kaydedip, yıl boyu takip ettikleri etkinliklerden biri haline geldi. İlgi büyük, müdavimlerimiz var. Salonumuz 40 kişilik olduğu için katılmak isteyenlerin önceden kayıt yaptırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EKİM - KASIM PROGRAMI
5 Ekim: Anemiler (Kansızlık) (Prof.Dr. İsmet Aydoğdu),
12 Ekim: Menapoz (Opr. Dr. Doğan İşsever),
19 Ekim: Meme kanserinde risk faktörleri, Prof. Dr. Ömer Harmancıoğlu
2 Kasım: Diyabet ve böbrek (Uzm. Dr. Serkan Yıldız),
9 Kasım: Akciğer kanseri (Doç. Dr. Kutsal Turhan),
16 Kasım: Meme büyütme (Opr. r. Kamil Kılıç),
23 Kasım: Yaşlılıkta kırıklardan korunma (Prof. Dr. Erdal Cila),
30 Kasım: Horlama ve uyku apnesi (Prof. Dr. Alp Demireller)

 

Yazarın Tüm Yazıları