Kendinizi programlayın

Tıpkı bilgisayar gibi kendinizi de programlayabilirsiniz.

Mesela sabah saat 06:00’da uyanacağım diyorsunuz ve yatıp uyuyorsunuz. Sonra sabah aniden uyanıveriyorsunuz. Hem de hiçbir uyaran olmadığı halde. Saate bakıyorsunuz: 06:00. Ve hafif bir tebessümle alarm çalmadan az önce uyanmış olmanın keyfini çıkarıyorsunuz.

İşte bu, kendinizi programlayabildiğinizin işareti. Bu program nasıl çalışıyor hiç düşündünüz mü? Aranızda merak etmiş olanlar vardır tabii... Fakat inceleyecek, araştıracak durum olmamıştır. Zaten böyle bir şeyi araştırabilmek için de herhalde bütün zamanınızı bu araştırmayla geçirmeniz gerekir. Üstelik böyle bir araştırmaya nereden başlayacağınızı bile bilmiyorsanız, nasıl yapacaksınız? İnsan beyninin işleyiş mekanizması henüz çözülebilmiş değil.

Ancak nasıl oluyorsa oluyor ve insanın kendisini programlayabilmesi mümkün olabiliyor. Sorduğum hemen herkes bana, uyanmak istediği saatte uyanabildiğini söyledi. Aralarında bunun çok doğal olduğunu söyleyenler olduğu gibi böyle bir özelliğe sahip olmaktan dolayı kendisini farklı biri olarak görenler de çıktı.

"Sabah istediğiniz saatte uyanabiliyorsanız, neden istediklerinizi veya alışkanlıklarınızı değiştirmek için bu özelliği kullanmıyorsunuz?" dediğim zaman verilen cevaplar çok ilginçti. "Aaaa, bu başka bir şey, aynı şey değil ki!" Neden aynı değil? Sabah saat kaçta uyanmak istiyorsanız, o saatte uyanabiliyorsunuz. Sizi o dakika uyandıran bir şey yoksa ve siz kendiliğinden istediğiniz saatte uyanabiliyorsanız, o zaman kendinizi programlıyorsunuz. O halde bu uygulamayı başka her şey için yapabilmeniz gerekir. Kendinizi benzer şekilde programlayıp kurtulmak istediğiniz alışkanlıklardan da kurtulabilirsiniz. Hem de bunu kendiliğinden yapabilirsiniz.

Mesela sigarayı bırakmak istiyorsanız, sabah uyandığınız andan itibaren canınızın sigarayı çekmeyeceğini düşünerek uyursunuz ve sabah uyandığınız andan itibaren artık canınız sigara istemez. Veya sizi mutsuz eden olayla ilgili düşüncelerinizin ve duygularınızın değişmesi için kendinizi programlayabilirsiniz. Hatta yapmak istediğiniz halde nedenini anlayamadığınız bir biçimde ortaya çıkan engellerden kurtulmak için veya sıkıntılılarınızı çözümlemek için de tıpkı sabah uyanmak için kullandığınız yöntemi uygulayabilirsiniz, diye düşünüyorum.

İstekler değişiyor

Oğlak burcunda ilerleyen Ay, bütün istek ve arzuların zirveye odaklanacağını gösteriyor. Ancak dikkatli olmak gereken bir dönem. Satürn ile Neptün’ün devam eden sert etkisini Merkür harekete geçirecek. Dikkatin kolay dağılacağını ve düşünceler üzerinde baskı yaratan olayların meydana gelebileceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu yanılgılardan kaynaklanabilecek kayıpların olabileceğini gösteriyor. Ortaya çıkan karışıklıklar yaratıcı çözümlerin bulunmasına neden olacak ve istekler tamamen değişecek.
Yazarın Tüm Yazıları