Kenan'dan büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Kenandan büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 00:00

Dünya Süpersport Şampiyonası’nın son koşusu olan 13. ayak mücadelesi Magny Cours Pisti’nde yapıldı. Sofuoğlu, yarışı ikinci bitirmesine rağmen, genel klasmanı lider bitirdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN SOFUOĞLU'NU TEBRİK ETTİ

SOFUOĞLU: ŞAMPİYON OLMAK ÇOK GÜZEL 

GURURUMUZ Kenan Sofuoğlu... Milli motosikletçi, Dünya Supersport Şampiyonası’nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu oldu. Sezonun son koşusu olan 13. ayak mücadelesi dün Fransa’non Magny Cours Pisti’nde (22 tur) yapıldı.
Riske girmedi
Sofuoğlu, ilk cepte (pole position) başladığı yarışta, 16 puanlık avantajını da kullanarak riske girmedi. Şampiyon sürücü yarışın ilk bölümünü lider götürdükten sonra 10’uncu turda Laverty’e geçildi.
Geri kalan bölümde temkinli bir tempo belirleyen Kenan yarışı İrlandalı Eugene Laverty’nin ardından ikinciliği elde etti. Böylece toplamda puanını 263’e taşıyan ve Hollanda’nın HANNspree Ten Kate Honda takımı adına yarışan Sofuoğlu, sezonun “en büyüğü” oldu.
Laverty ikinci
Diyanetspor Kulübü’nün sporcusu milli motosikletçi, ilk kez 2007 yılında yaşadığı dünya şampiyonluğuna, 3 yıl aradan sonra ikinci kez ulaşarak kariyerine yeni bir başarı daha ekledi.Öte yandan Fransa’daki yarışı ilk sırada tamamlayan Laverty, genel klasmanda 252 puanla dünya ikincisi, sakatlığı nedeniyle son 3 yarışta yer alamayan İspanyol Joan Lascorz ise 168 puanla dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Her yer kırmızı beyaz

İNGİLTERE, Belçika, Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden çok sayıda gurbetçi de Kenan Sofuoğlu’na destek vermek için  tribündeki yerlerini aldı. Milli sporcunun şampiyonluğunun ardından, “Şampiyon  Kenan, en büyük Türkiye” diye sevgi tezahürat yaptı.

Şampiyonluğa 300 altın

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yönetmelikte olmamasına rağmen Sofuoğlu’nu ödüllendirileceğini açıklarken, “Ödül verme yetkisi GSGM’dedir. Ben de, Kenan’a en üst düzeyden ödül vereceğim. 300 Cumhuriyet altını vereceğim. Ayrıca 25 altın da antrenörü alacak” diye konuştu.

Antrenörü “geçsin” dedi

KENAN Sofuoğlu’nun yarışını babası İrfan Basri Sofuoğlu da Fransa’ya giderek izledi. Ayrıca Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, İtalya’da olduğu gibi Fransa’da da Sofuoğlu’nu yalnız bırakmadı ve tribünden yarışmayı izledi. Uçar yarışla ilgili olarak şunları söyledi: “Kenan 10. tura kadar önde gidiyordu. Antrenörü, “Yavaşla. Bırak Laverty birinci olsun. Birinci bitirmeni istemiyorum. Laverty çok bastırıyor. Bırak ikinci ol. Riske girme” talimatını verdi. Kenan da buna uydu ve mutlu  sona ulaştı.”

Haberin Devamı

Kenan’ın evinde buruk sevinç

DÜNYA Supersport Şampiyonası’nda 2. kez şampiyon olan Kenan Sofuoğlu’nun Sakarya Akyazı’daki evinde buruk bir sevinç yaşanıyor. Sofuoğlu’nun annesi Nurhayat Sofuoğlu, diğer oğulları Bahattin ve Sinan’ı motosiklet kazalarında kaybettiğini hatırlatarak, “Kenan 2007 yılında şampiyon olduğunda Bahattin abisi yoktu ama Sinan abisi vardı, şimdi Sinan da yok... Sevinçlerimiz her zaman böyle buruk oluyor” dedi.

Şampanyayı patlatmadı

KENAN Sofuoğlu, Türkiye’ye bu şampiyonluğu kazandırdığı için gurur duyduğunu söylerken, “Riske girmek istemedim. Önemli olan Dünya Şampiyonluğunu kazanmaktı. Özellikle bilerek yavaşladım. Dünya Şampiyonluğunu riske atmak istemedim. Biraz zorlasaydım burada da birinci gelebilirdim” dedi.

HIZI 350 KM

Haberin Devamı

· Hız: 350 km.
· Yarış içinde hız; 250-320 km. arası (Maksimim)
· Giyisisi, manda-kangru derisinden
(Kenan hafif olduğu için kangru derisini seçiyor)
· Sporcular yarışta 2-3 kg su kaybediyor

MOTORUN ÖZELLİKLERİ

· 600 cc
· 130-140 beygir
· Maliyeti: 50 bin dolar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!