Kenan Sofuoğlu, köprünün açılışında rekor kıracak!

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlu, köprünün açılışında rekor kıracak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 07:56

Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün açılış gününde 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak.

Haberin Devamı

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, ismi Osman Gazi Köprüsü olarak belirlenen ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4. köprüsü unvanına sahip olan asma köprünün açılış töreninde 400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak. Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Sofuoğlu'nun daha önce trafiğe kapalı alanda denenmiş 396 kilometre hız rekoru bulunuyor.

Kenan Sofuoğlu bu hafta sonu Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki 8. ayak yarışına katılacak. İtalya'daki bu yarıştan sonra köprüde deneme sürüşleri yaparak rüzgar ve diğer doğal faktörleri değerlendirecek.

Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasında yapımı tamamlanan Osman Gazi Köprüsü'nün 30 Haziran'da ulaşıma açılması bekleniyor.

SOFUOĞLU: GURUR DUYARIM
Asma köprünün açılış programı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve projeyi anlattığını dile getiren Kenan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Rekor denemesini Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında denemek istiyorum. Cumhurbaşkanımızla telefonda konuştuk. Osman Gazi Köprüsü'nün açılışındaki hız denemesi projeme Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan destek verdi.

Açılışta böyle bir rekor denemesinden gurur duyacağını söyledi. Can güvenliği tedbirlerini alarak bu rekoru köprüde gerçekleştirmek istiyorum.

Bu hafta sonu Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki 8. ayak yarışına katılacağım. İtalya yarışından sonra köprüde test yapacağım. Rüzgar ve diğer doğal faktörleri değerlendireceğim." (Sabah)

BAKMADAN GEÇME!