Kenan Doğulu taktik değiştirdi

Yen albümünü çıkarmaya sayılı günler kala Kenan Doğulu yazılı ve görsel medya yerine sosyal medyaya yüklendi

Haberin Devamı

‘Aşka Türlü Şeyler’, Kenan Doğulu’nun yeni çıkacak albümünün ismi. Doğulu, genelde albümü çıkmaya yakın, yeni imajı ve görselleriyle röportajlar verirdi. Albüm tanıtımını böyle yapardı. Fakat bu kez, sosyal medyanın gücünden etkilenmiş olsa gerek, Twitter’ı tercih etti. Röportaj taleplerine sıcak bakmadı. Geçen hafta içinde, Twitter’da, bir telefon numarası verip, arayan ilk 25 kişiyle telefon görüşmesi yaptı. Yeni albümünün adını arayanlara söyledi, muhabbet etti. Ardında da, albümün adını açıkladı. Sanatçının albümdeki kafa şarkısı ‘Bal Gibi’nin, internet üzerinden 4 milyon tıklanmaya doğru gittiği haberi de geldi. Bu yeni tanıtım şeklinin Doğulu’ya nasıl bir katkı yapacağını, albüm çıkınca öğrenmiş olacağız. Sosyal medyanın gücünü bir kez daha ölçmek için iyi bir fırsat olabilir.

Haberin Devamı

Bunlar da ‘Cumartesi Taraftarları’

Türkiye Fair Play Platformu adında bir grup var. Altı haftadan beri seri eylemler gerçekleştiriyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İstinye’deki binasına giden yaklaşık 100 kişilik bu grup, “Yeşil sahada adalet” diye bağırıyor. Grup, amaçlarının, ülkenin sporda yaşadığı ahlaki çöküntüye dur demek ve temiz futbola olan özlemi seslendirmek olarak açıklıyor.
İyi niyetliler fakat ülkenin yarısı günlerce bağırdı; değişen bir şey olmadı. Değil 100, binlerce kişi her gün bağırsa TFF bitirdiği işi değiştirmez. Zaten UEFA da ufaktan cezaları yazmaya başladı. Yakında, esas fatura kesilince de kendimiz çalar, kendimiz oynarız. Bahane işi şimdiden hazır: “Avrupa bizi dışlıyor”...

Zararsız tanıtım böyle yapılır

Samsung, yeni cep telefonunu İstanbul’da da tanıttı. Geçen ay Londra’da ilk defa dünya vatandaşlarının huzuruna çıkarılan Galaxs S 3, İstanbul’da da Savarona yatındaki davetle tanıtıldı. Ben de telefonu, gemide bulunan herkes gibi inceledim. Duvarınıza yatay olarak monte ederseniz, büyük ekran televizyon almanıza gerek kalmaz izlenimi verdi bana. Teknoloji hastaları, bu telefonu iPhone’le kapıştırmaya hazırlanıyor. Konuşmalardan bunu anladım.
Çok sayıda ünlünün katıldığı, Ajda Pekkan’ın da konser verdiği tanıtımda en hoşuma giden olay, Rumelihisarı’nın duvarlarına yansıtılan reklam videosuydu. Renk cümbüşü görüntüler Hisar’da kalenin üzerinde dans edince, davetlilerin ağzı açık kaldı.
İyi bir gösteri yapmak için, havaya tonlarca havai fişek göndermek gerekmiyor. Defalarca yazıldı, söylendi. Vazgeçin bu sevdadan diye.... Havai fişekler, ışığa giden yüzlerce martının yaralanmasına, güvercinlerin korkudan kalbinin durmasına neden oluyor. Samsung’un yaptığı bu zararsız ve kaliteli video gösterisi Koreliler’in mi yoksa bizimkilerin fikri miydi bilmiyorum ama zekiceydi.

Haberin Devamı

İtalya sevdası

Geçen çarşamba akşamı, İtalyan Başkonsolosluğu’nda davet vardı. Mevcut cumhuriyetin kuruluşunun 66. yıldönümü nedeniyle verildi bu davet. Her zaman olduğu gibi, yine renkli, tanınmış isimler Venedik Sarayı’ının bahçesindeydi. 2 bin 500 davetli sağlam bir sayı. Gecenin ilginç olayı, Başkonsolos Gianluca Alberini’nin açıkladığı rakamlardı. Bu yıl itibariyle İtalya’ya gitmek için vize isteyenlerin sayısı 80 bine ulaşmış. İtalyanca dil kurslarında 3 bine varan öğrenci sayısından bahsetti. Başkonsolos bunları açıklarken, davetlilerin bir gözünün, şef Carlo Bernardini’nin ekibiyle hazırladığı İtalyan büfesinde olduğunu yazmamak ayıp olur.

Yazarın Tüm Yazıları