Kemer'de nisan meclisi

Güncelleme Tarihi:

Kemerde nisan meclisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 17:26

Kemer'de nisan meclisi

Haberin Devamı

 

KEMER, (DHA) - KEMER Belediyesi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Kemer Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıyı Başkan Mustafa Gül yönetti. Gündeme geçilmeden önce Alparslan Türkeş ölümünün 20'nci yıldönümü dolayısıyla anıldı. Başkan Mustafa Gül, parti ayrımı yapmadan vefat etmiş bütün parti liderlerinin ölüm yıldönümlerinde anma mesajı yayınladıklarını söyledi.

Toplantıda meclis üyeleri 2016 yılı gelir ve giderlerini inceleyen Denetim Komisyonu'nun hazırlamış olduğu raporlarla ilgili bilgilendirildi. Ardından belediyenin 2016 yılı çalışmalarının özeti olan Kemer Belediyesi 20016 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Kapalı oylama ile yapılan seçimde belediye encümeni üyeliğine Semih Top ile Cumali Afşin seçilirken, yapılan görüşmeler sonucunda ihtisas komisyonları da oluşturuldu.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Yapılan oylama sonucunda İmar Komisyonu'na Sedat Akan, Özcan Çeliktaş, Ahmet Can, Recep Yılmaz ve Yunus Nergiz, İmar Komisyonu'na Ahmet Can, Recep Yılmaz, Semih Top, Ahmet Ali Güven ve Emine Canik, Turizm Komisyonu'na Cumali Afşin, Semih Top, Aslı Bayar Ulukapı, Recep Yılmaz ve Emine Canik seçildi. Daha sonra belediyenin norm kadrosunda yapılan iptal ve ihdas kabul edildi.

YÖNETMELİK OYLANDI

Sayıştay'ın görüşü doğrultusunda yeniden hazırlanan Kemer Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmet ve Yardım Yönetmeliği taslağı hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, yardıma ihtiyacı olan daha çok insana ulaşmak için yönetmeliğin yenilendiğini söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Gül de maddi yetersizliği olan öğrenci velilerine okul servisi konusunda yardımda bulunmak için düzenleme yapıldığını aktardı.

BÜYÜK TÜRKİYE FESTİVALİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) öncülüğünde Moskova'da düzenlenecek olan "Büyük Türkiye Festivali'ne" Kemer Belediyesi'nin katılımı konusu da görüşüldü. Başkan Gül, Kemer'in tanıtımını çok önemsediklerini belirterek bu fuarda da yer almayı istediklerini vurguladı. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

TURİZM YOLLARI

Gündem maddeleri arasında yer alan Kemer Beycik Mahallesi 115 Ada 2 parselin plan değişikliği ve Antalyalı Şehit Muhammet Oğuz Kılınç adının Kemer'de bulunan uygun bir yere verilmesi konuları ilgili komisyona havale edildi. Sahile ulaşımı sağlayan turizm yollarının açılması ile ilgili önerge görüşülürken konuşan Başkan Mustafa Gül, bu konuda kaymakamlığa yazı yazdıklarını belirterek, "Kaymakamlık onay verir vermez ertesi sabah kepçeyle çalışmaya başlarız. Bu konuda biz hazırız. Kaymakamlığa yeniden yazı yazacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!