Zirvedekilere MGD’den ödül

Güncelleme Tarihi:

Zirvedekilere MGD’den ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2005 01:25

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Altın Objektif Ödülleri’nin 12’ncisi önceki akşam My Showland’de yapıldı. Çok sayıda ünlü ismin katıldığı gecede, 2004 Eurovision birincisi Ruslana ve Shaman Grubu sahneye çıktı.

MGD Altın Objektif Ödülleri’nde, sanat ve gösteri dünyasının zirvesindeki isimler My Showland’de ödüllerini aldı. İstanbul Valisi Muammer Güler’in, Maraş dondurmasını keserek açılışını yaptığı ve yaklaşık bin davetlinin katıldığı gecenin konukları arasında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Sevim Emre-Orhan Gencebay, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Bülent Ersoy, Derya Baykal, Oktay Kaynarca, Aysun Kayacı, Ebru Akel, Ece Gürsel, Hıncal Uluç, Sevda Demirel ve Seda Üren de vardı. Gecenin sunuculuğunu Didem Tolunay ile Ziya Kürküt yaptı.

KATILIM AZDI

Yılın başarılı sanatçılarına ödülleri verilirken Cem Yılmaz, Yalın, Mor ve Ötesi, Serdar Ortaç ve Gülşen gibi ödüle hak kazanan sanatçılar, gösterdikleri çeşitli mazeretlerinden dolayı geceye katılmadılar. Mor ve Ötesi grubuna ödülünü vermek için sahneye çıkan ve grubun klip çekimini mazeret olarak göstermesine kızan MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa, ‘Ödül müzikal kariyerde çok önemli kilometre taşıdır. Ödülünü almaya gelmemek çok yanlış. Klip çekeceksen gerekirse ertesi güne erteleyip geleceksin’ diye sitem etti.

TÜRKÇE’YE ÖNEM

Jüri üyesi Prof. Dr. Orhan Kural da, Türkçe’ye yeterince önem verilmediğinin altını çizerken, magazin portalı ‘www.gecce.com’ un isminin bile doğru olmadığını söyledi. Ödülü almaya gelen Kenan Erçetingöz ise Kural’a ‘Varsa sizin sevgilinizi de yazalım’ diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Ancak Prof. Kural, ‘Ben yalnız yaşayan biriyim. Benim için bir şey yazmayın, Türkçe’ye önem verin, yeter’ dedi.

DUYGUSAL ANLAR

Amerika’da tedavi görüp sağlığına kavuşan Filiz Akın, aynı kaderi paylaşan gazeteci Birgül Köseoğlu’nun Orhan Olcay Basın Meslek Onur Ödülü’nü aldıktan sonra yaptığı duygusal konuşmayı ayakta dinlerken gözlerinden yaşlar süzüldü. Birgül Köseoğlu’nun bu duygusal konuşmasından oldukça etkilenen Akın, Köseoğlu’nun sahneden inmesini bekleyerek ona sarıldı.

Sevgilisinden ayrıldığı gün ödül aldı

Yedi yıldır birlikte olan ve bu yaz evlenmeyi planlayan manken Aysun Kayacı ile futbolcu Emre Aşık, sürpriz bir şekilde ilişkilerine nokta koydular. Önceki akşam Altın Objektif Ödülleri’nde yılın mankeni seçilen Aysun Kayacı, Emre Aşık’ın ablaları ile birlikte kurduğu ‘Odda’ adlı mobilya şirketine kendisini ortak etmediği için ayrıldığı söylentilerinin doğru olmadığını belirtti. Kayacı, ‘Ben orada sadece halkla ilişkilerinde görev yapıyordum. Artık Emre ile eskisi gibi birbirimize aşık olmadığımızı fark ettik. Aramızdaki heyecan kalmadı. Bu şekilde yürütmenin de bir anlamı yoktu’ dedi.

Beşiktaşlı futbolcu Emre Aşık ise, ‘Bu ayrılığın arkasında ‘Odda’ falan yok. Bunlar komik şeyler. Aysun’a da sorabilirsiniz bunu. Biz, gerçekten aşkımız bittiği için ayrıldık. Başka bir neden yok. Bundan sonra da kesinlikle bir araya gelmeyiz. İlişkimiz bitmiştir’ demekle yetindi.

Hürriyet’e altı ödül

Altın Objektif Basın Meslek Ödülleri’nde Hürriyet’e ödül yağdı. Hürriyet Gazetesi Magazin Servisi muhabirleri Erol Işık, Sema Denker, Arzu Akbaş, Dilek Dallıağ ve Rıza Öziş, yaptıkları haber, röportaj ve fotoğraflarıyla altı ödülün sahibi oldu (üstte). Bir gün önce Polis Akademisi töreninde ödül alan ‘Arena’nın yapımcısı Uğur Dündar da, MGD tarafından Yılın TV Haber Tartışma Programı ödülünü aldı.

Ruslana’dan bayrak şov

Gecenin en çok ilgi çeken ismi geçen yılın Eurovision Birincisi Ruslana idi. Türkiye ve Türk insanını çok sevdiğini söyleyen Ruslana, protokolde eşiyle birlikte ödül töreninin bir kısmını izledi. Ruslana, gece yarısına doğru ekibiyle sahneye çıkıp iki şarkı seslendirdi. Sahne performansıyla beğeni toplayan Ruslana’nın dansçıları, ikinci şarkının bitiminde sahnede Türk bayrağı açtı.

MÜZİK ÖDÜLLERİ

Yılın En İyi Albümü: Rafet El Roman

Yılın En İyi Pop Sanatçısı: Serdar Ortaç

Yılın En İyi Türk Müziği Sanatçısı: Safiye Soyman

Yılın En İyi Halk Müziği Sanatçısı: Volkan Konak

Yılın En İyi Fantezi Müzik Sanatçısı: Emrah

Yılın En İyi Arabesk Müzik Sanatçısı: Ferdi Tayfur

Yılın En İyi Müzik Grubu: Mor ve Ötesi

Yılın En iyi Rock Müzik Sanatçısı: Haluk Levent

Yılın Şarkısı: Of Of (Gülşen)

Yılın Albümü: Sürgün (Rafet El Roman)

Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı: Yalın

Yılın Klibi: Of Of (ömer Faruk Sorak)

TELEVİZYON ÖDÜLLERİ:

Yılın Haber Spikeri: Saba Tümer (Show Tv)

Yılın Tv Magazin Programı: Elifnağme (Show Tv)

Yılın Tv Kuşak Programı: Yeni Vizyon (Tv 8)

Yılın Tv Sunucusu: Ebru Akel

Yılın Tv Yıldızı: Ata Demirer

Yılın Tv Müzik Eğlence Prog.: Türkü Şöleni (TRT 4)

Yılın Tv Dizisi: Kurtlar Vadisi

Yılın Tv Haber Tartışma Programı: Arena (Kanal D)

Yılın Tv Yarışma: Gelinim Olur Musun? (Show Tv)

Yılın Tv Dizisi Oyuncusu: Oktay Kaynarca

Yılın Tv Eleştirmeni: Yüksel Aytuğ (Vatan)

Yılın En İyi Yerel Kanalı: Olay Tv (Bursa)

RADYO ÖDÜLLERİ:

Radyo DJ’i: Matrax - Zeki K. Coşkun (Alem Fm)

Radyo Prog.: Gazoz Ağacı - Cem Arslan (Best Fm)

Yılın Radyosu: Best FM

Yılın Yabancı Müzik Yapan Radyosu: Power Fm

Yılın En İyi Yerel Radyosu: Radyo Muba (Antalya)

TİYATRO ÖDÜLLERİ:

Tiyatro Oyunu: Ağır Roman (S. Alışık Tiyatrosu)

Yılın Tiyatro Oyuncusu: Nihat Nikerel (Ağır Roman)

MODA ÖDÜLLERİ:

Yılın Modacı: Faruk Saraç - Manken: Aysun Kayacı

SİNEMA ÖDÜLLERİ:

Yılın Sinema Sanatçısı: Cem Yılmaz

Yılın Sinema Filmi: G.O.R.A

Yılın Yönetmeni: Ömer Faruk Sorak (G.O.R.A.)

ORHAN OLCAY BASIN MESLEK ONUR ÖDÜLLERİ:

Kenan Erçetingöz, Birgül Köseoğlu, Erkan Özmen, Dursun Karadağ, Hakkı Yalçın, Nurcan Salur, Durmuş Özer Ahıska, Ferit Sayman, Hüseyin Başusta, Nurettin Soydan, Vehbi Dinçcan.

YAŞAM MESLEK ONUR ÖDÜLLERİ:

Erkin Koray, Filiz Akın, Nuri Sesigüzel, Şansal Büyüka, Erol Günaydın, Necati Akpınar, Osman Yağmurdereli, Selçuk Alagöz

MEDYA ÖDÜLLERİ:

Yılın Haber Kanalı: SkyTurk

En İyi Medya Haber Portalı: www.haberturk.com

Yılın En İyi Magazin Portalı: www.gecce.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!