Zeki Ökten kalp ameliyatı oldu

Güncelleme Tarihi:

Zeki Ökten kalp ameliyatı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 09:53

Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Zeki Ökten, önceki gün kalp ameliyatı geçirdi.

Osman Seden, Ömer Lütfi Akad, Metin Erksan, Memduh Ün, Halit Refiğ ve Atıf Yılmaz’ın kuşağından sonra gelen ikinci yeni kuşak sinemacılar arasında yer alan ödüllü yönetmen Amerikan Hastanesi’ndeki ameliyatının ardından yoğun bakıma alındı. İlk filmi “Ölüm Pazarı”nı  1963 yılında çeken, Türk sinemasının kilometre taşlarından olan yönetmenin durumunun iyiye gittiği bildirildi.

ZEKİ ÖKTEN KİMDİR?

1941 yılında İstanbul’da doğdu. Sinemaya asistanlık yaparak girdi. Ölüm
Pazarı'yla yönetmenliğe başladı (1963). Sinemada yönetmen ve senaryo yazarı olarak görev yapan Zeki Ökten, İlk çıkışını 1973 yılında ‘Bir Demet Menekşe’ ile yaptı.

Yılmaz Güney’in senaryolarını yazdığı ‘Düşman’ ve ‘Sürü’ filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Zeki Ökten, bu filmlerle özellikle yurt dışında büyük ilgi gördü ve pek çok ödül kazandı...

Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı ‘Hanzo’, ‘Şaşkın Damat’, Kapıcılar Kralı’ Çöpçüler Kralı’, ‘Yoksul’, ‘Düttürü Dünya’ gibi komedi filmlerinin yanısıra, ‘Pehlivan’, ‘Faize Hücum’, ‘Pisi Pisi’ ve ‘Güle Güle’ gibi nitelikli filmlere de imzasını attı.

Sinema sanatçısı Güler Ökten ile evli olan yönetmenin son çalışması ‘Gülüm’ün başrollerinde Tarık Akan, Rutkay Aziz, Okan Bayülgen ve İdil Fırat oynadı... 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!