Zamanı gelince çocuk yaparız

Güncelleme Tarihi:

Zamanı gelince çocuk yaparız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 06:00

Borusan Filarmoni Orkestrası’nda keman çalıyor, sonra “Araf Zamanı”nın setine koşup Ahu oluyor, evde onlarca hayvana bakıyor, at biniyor, spor yapıyor... Deşarj olmak istediğinde ise poligona koşup silaha sarılıyor. Lale Cangal; bir süper kadın...

Haberin Devamı

* “Araf Zamanı”nda sizin canlandırdığınız Ahu karakterinin şubat ayında öleceği söyleniyordu, ama hâlâ yaşıyor.

- Evet, nedense öyle haberler çıktı. Ahu dışında 10 karakter de öldü gerçekten ama Ahu hâlâ hayatta. Çok kilit bir karakter olduğundan kolay kolay ölecek gibi durmuyor. Zaten ben de çok severek oynuyorum, ölmesin.
 
* Şüphesiz karakteri beğendiğiniz için diziye girdiniz ama o dönem aklınızdaki rol müydü Ahu?           

- O dönemde elimde üç senaryo vardı. Biri dönem işiydi, biri “Araf Zamanı”, diğeri ise Ankara’da geçiyordu. Ben bu kez karaktere yoğunlaştım. Daha önce oynadığım bir karakteri canlandırmak yerine Ahu’yu seçtim. Dönem işinde keman-piyano çalan, öğretmenlik yapan sanatçı ruhlu bir kız vardı. Bu kez kendimi ekranda farklı görmek istedim.

* Ahu biraz daha kokoş, sizin tam zıttınız bir karakter...

- Aynen, Ahu’nun hiçbir şeyi Lale’ye benzemiyor. Ben iş haricinde topuklu ayakkabı giymeyi bile sevmem mesela. Ahu ise topuklu ayakkabılar, mini minnacık elbiselerle geziyor sürekli. Başkalarının sevgilisini kendisine ayarlamaya çalışıyor. Ben özgür ruhluyum. Tek başıma seyahatlere çıkmayı, yemek yemeyi, sinemaya gitmeyi severim.

KEMAN BENİM ÖTEKİ YARIM

* Ailenizde Gürer Aykal dahil 22 müzisyen var. Oyunculuğu da müzikle birlikte yürütmek ne zaman aklınıza yattı?

- Doğduğum zaman evin içindeki müzik sesinden dolayı müziğe aşinaydım. Babamın çaldığı parçaları bilirdim. Annem, ablam müzisyen. Ben de kemanı çok sevdim, kendim seçtim. Derecelerim oldu, Borusan Filarmoni Orkestrası’nda hâlâ çalmaya devam ediyorum. Ama oyunculuk, müzisyenlikte beni tatmin etmeyen her şeyin yerini doldurdu diyebilirim.

* Eksik kalan, tatmin etmeyen neydi?

- Müzikte belirli çizgilerin içerisindesin ama oyunculukta bu yok. şizofren olmak istiyorsan şizofren ol. ıstediğin her şeyi yapabiliyorsun. Oyunculukta kalıpta değilsin, hamur gibi yoğruluyorsun.

* Oyunculuk yüzünden keman ikinci planda kalmadı mı?

- Keman benim zaten öbür yarım. Sağ tarafım bensem, sol yanım kemancılık. 10 yaşında başladığınız, her gün 10 saat çaldığınız müzik aletinin 30 yaşınıza gelip de 20 yıllık getirisini atamazsın, içinden gelmez. Konserlerim de oluyor, evde de çalışıyorum. Ama bunun yanında sete de gidiyorum. ıkisi birlikte çok güzel ilerliyor.

VEJETARYENLER AÇ KALDIĞI İÇİN ZAYIF

* Vejetaryensiniz. Sette yemek bulabiliyor musunuz?

- İlk zamanlarda sorun yaşıyordum ama artık sıkıntı kalmadı. Bazen kendim de yemek götürüyorum.

* Ne zamandır vejetaryensiniz?

- 7 yaşımda karar verdim, 13 yaşımda yürürlüğe girdi. Et, tavuk, balık tüketmiyorum. Vejetaryenlik konusunda beni etkileyen en büyük olay kurban bayramları oldu. Hayvanların kesilmesi canice geldi. Bunun yanında bazı kişilerin bünyesi zaten eti kabul etmiyor. Yumurta bile yesem iki gün mideme kramplar giriyor. Bünyeme doğru geleni buldum, bunun değişeceğini sanmıyorum. Bazı arkadaşlar vejetaryenim diyorlar ama aç kalınca köfteye dayanıyorlar. Aç kalmaya alışacaksın. Yoganı yapıp arınacaksın. Et yiyen insanlarda sinir oluyor. ınsan vücuduna hayvan giriyor sonuçta.

* Siz proteini nereden alıyorsunuz?

- Kurubaklagiller ve mercimek yiyorum. Hamur işleriyle de aram iyidir. En çok sevdiğim domates, peynir ekmek.

* Eve gelen konuklarınıza et pişirdiğiniz oluyor mu?

- Vejetaryen olmayabilirler ama benim misafirlerim sonuçta, sebze yiyecekler. Pişirdiğim zaman da çok zorluyor. Köfte alıyorum, uzaktan tencereye atınca oluyor ama eti pişirmek beni çok yoruyor. Başkaları yiyebilirler ama beni bulaştırmasınlar.

* Çocukken aileniz bu konuda baskı yapmadı mı?

- Annemden gizledim uzun zaman. Mesela tabağıma konan köfteleri saklar, sonra bahçedeki köpeklere atardım balkondan.

* Zayıf olmanızı spor kadar vejetaryenliğe de bağlayabilir miyiz?

- Vejetaryenlerin kilolu olmamalarının tek nedeni yiyecek bir şey bulamamaları! Açlıktan oluyor. Mercimek çorbası içeceğim mesela “et-tavuk suyu yok, değil mi” diyorum. Var diyorlar. Bunu da içemediğin için yemek yiyemiyorsun çoğu zaman. Çünkü Türk milleti lezzet katmak için yemeğe et-tavuk suyu koymayı çok sever. Ama her türlü sebzeyi yerim, hiç yemek ayırt etmem.

ATIŞ YAPARAK DEŞARJ OLUYORUM

* Elde başka ne uğraşlar var?

- Kendime zaman ayırabildiğimde yogamı, sporu yapabiliyorum. At ve silah kullanmayı seviyorum. Bir de mutlaka kitap okurum.

* At binme tutkusu, Cemal Hünal’la evlilikten sonra gelişen bir durum muydu?

- Hayır. Çocuk yaştan itibaren at binmeye başlamıştım. Annem de atçıydı. Ama müzisyenlerin elleri konusunda dikkatli davranması gerektiğinden, sonraları bisiklete binmek, at binmek, hatta elma soymak bile yasaklandı. Çünkü elma soyarken parmak ucunu kesersen rahatça keman çalamazsın.

* Peki ya silah?

- Onu da asi ruhuma bırakıyorum. Patlatmak istediğim şeyler oluyor, atış yaparak deşarj oluyorum.

* Cemal Hünal’ın yüzünde at kazasından kalma platinler var ve hâlâ aksiyondan geri durmuyor.

- Çok dikkatlidir bu konularda. 

* Dikkatli mi gerçekten?   

- Hayata dair büyük inançları olan bir insan. Herkes istediği şeyi yapsın. Bizi tanıyanlar “Siz tencere-kapaksınız” diyor. Bazen Cemal benim deliliklerimle uğraşmaktan yoruluyor, “bir otur” diyor. Ben özgür kafada, sürekli delilikler yapan biriyim.

* Hayatta hiç tempoyu yavaşlattığınız oldu mu?

- Parasız kaldığım dönemlerde... O zaman bu saydıklarımın hiçbirini yapamıyorsunuz. Spora gitmek, at binmek, hepsi masraf.

Haberin Devamı

ZAMANI GELİNCE ÇOCUK YAPARIZ KADINIZ SONUÇTA

* Geçenlerde hamile olduğunuz yönünde bir haber yayıldı ama görüyorum ki doğru değil...

- Hamilelik için çok erken. Zamanı gelince onu da yapacağız, kadınız sonuçta.

* Kayınbiraderinizin ikizleri var mesela. Anne ve babaya o kadar benziyorlar ki. Heves yaratmıyor mu sizde?

- Ege ile Defne... ıkisi de çok tatlı. 1,5 yaşındalar. Hele Ege dün evdeki dumble’larımı kaldırmaya çalışıyordu. Küçük bir Daniel Craig. Kesin amcasına çekmiş, onun da bir aksiyon durumu var. Ama çok özendiğimi söyleyemem. Çünkü koşturmaca içindeyim ve bu koşturmacada çocuğa vakit ayırmak çok zor. Çocuk sahibi olduğunda tüm zamanını onlara göre ayarlaman gerek.

Haberin Devamı

MAYMUN ALMAK İSTİYORUM

* Evde kaç hayvanınız var şu anda?

17 Hint bülbülümüz, iki köpeğimiz var. Kedi için de ısrar edecektim ama bülbüllerimize iyi davranmayacaklarını düşünüyorum. Bir de maymun istiyorum ama bakalım.

* Eşinizle settesiniz sürekli, hayvanlara kim bakıyor.

- Köpeği sete götürüyorum. Benim dış çekimim varsa Cemal sete taşıyor. Onlar hep bizimle olmak durumunda, eve kapatamayız. ıki köpeğimiz de hem eğitimli hem de çok yürekli hayvanlar. Onları görmeden yapamıyorum.       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!