Yüzde 60 yetenek yüzde 40 fizik

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 60 yetenek yüzde 40 fizik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 21:40

Yönettiği tiyatro oyunuyla, ‘Yol Ayrımı’ dizisiyle ve ‘Romantik Komedi 2’ filmiyle yılın en üretken ve en tarz oyuncusu Engin Altan Düzyatan...

Haberin Devamı

2012’deki en mutlu gününüze dönelim. Nerdesiniz, ne yapıyorsunuz?
- İki Alman kurdu köpeğimin olduğu gündü. Yeni eve taşınmıştım. O köpeklerin gelmesiyle yeni evin düzeni de oturmuş oldu. Huzur dolu bir “Oh” çekerek tüm günü evde geçirmiştik.

Peki, yaşadığınız en kötü gün?
- Meral Okay’ı kaybettiğimiz an. Bana inanmış, beni ben olarak sevmiş çok değerli bir kadındı. Anne oğul ilişkimiz vardı.

Birkaç cümleyle 2012’nizi nasıl özetlersiniz?
- Yılın ilk yarısında ‘Son’ dizisine başlamıştım. Sonra ‘Bu Son Olsun’ filminde rol aldım. Yılın ikinci yarısını kendime ve tiyatroya ayırdım. İş anlamında da kendi adıma da tatmin edici bir seneydi. Keşke her yılım böyle olsa...

Başarınızda yakışıklılığın etkisi var mıdır?
- Ciddi etkisi var. Sanat, estetik gerektiren bir iş. Beğeniliyorsanız, tipolojik olarak diğer oyunculardan daha çabuk ayrışıyorsunuz. Başarımın yüzde 60’ı yetenekse, yüzde 40’ı da fizikten ibaret.

Haberin Devamı

Şan şöhretle beraber gelen ‘çok yakışıklı, çok tarz’ iltifatları dengenizi bozmadı mı?
- Bunlar 22 yaşımda başıma gelseydi, kaldıramayabilirdim. Şöhret baş edilmesi kolay bir şey değil. Ben de ufak aptallıklar yaptım. Örneğin gereksiz yere kendime araba, ATV aldım. Erken aydım, kurtuldum o ruh halinden. Yakışıklılık mevzuuna gelirsek aslında utangaç bir adamım. Bana sokakta göz ucuyla bakılmasından bile utanıyorum.

YENİ DİZİSİYLE ENGİN ALTAN DÜZYATAN hürriyet.com.tr’DE

ÇOCUK İSTEDİĞİMİZ GÜN EVLENİRİZ

Bunda Özge Özpirinçci’yle dört yıldır birlikte olmanızın etkisi var mı?
- Özelimi paylaşmayı sevmiyorum, hep uzun süreli ilişkilerden hoşlandım. Gerçekten beni anlayan ve seven birini bulduğumda da o bana yetiyor. Zamanımın tamamını ona ayırmak istiyorum.

Evlilik düşünüyor musunuz?
- Evli bir adamdan farkım yok, o sorumlulukla yaşıyorum. Evlenmeyi elbette istiyoruz ama acelemiz yok. Evlilik çocukla güzel. Herhalde çocuk istediğimiz gün evleniriz. Özge’ye bağlı.

Hiç evlenme teklif ettiniz mi?
- Bu sene içinde teklif ettim. O da “Evet” dedi. Uygun zamanı bekliyoruz.

Ses tonunuz hiç birilerini tavlamaya yaradı mı?
- Gençken kullandım tabii ama sesime âşık olmamaya dikkat ettim. Çünkü bir dönem devlet tiyatrosu aktörleri seslerine âşıktı. TRT’de bir hocam “Kendi sesine âşık olursan sadece sesinle oynayıp onu dinlersin” demişti.

Haberin Devamı

TRT’nin ‘Yol Ayrımı’ dizisinde canlandırdığınız Murat karakteri aslında Kemal Tahir mi?
- Hikâye Kemal Tahir’e ait. Canlandırdığım Murat karakterini de Kemal Tahir kendi olarak düşünmüş. Ben Kemal Tahir’i canlandırıyorum diye role girmedim ama bu karakterin onun bakış açısını yansıttığını biliyorum. Hikâye 1930’larda Millet Meclisi ve çevresinde geçiyor. Hiç dönem dizisinde rol almamıştım. O döneme ait filmler izleyip kitap okudum, yazarlarımızla konuşarak karakteri bir şekile soktuk.

Bu sene bir de Diyarbakır’da oyun yönettiniz...
- Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Lebip Gökhan’la ‘Bir Bulut Olsam’ dizisini çekerken tanışmıştık. ‘Dar Ayakkabıyla Yaşamak’ oyununu okuduktan sonra beni aradı. Ben de okuyunca çok etkilendim, “Varım” dedim. Diyarbakır’da iki ay kaldım. Sırp yazar Duşan Kovaçeviç’in yazdığı metnin sağlam dertleri var. Medya eleştirisi üzerinden toplumu da eleştiriyor. Oyunda açlık grevi yapan beş işçi televizyona çıkartılıyor ve bu bir şova dönüşüyor, telefondan mesaj yoluyla katılınan bir yarışma başlıyor. Ölmeyecek olanı bilene, son kalan adama ödül veriliyor. Bu hikâyenin abartılmış hali. Abartılmamış hallerini de televizyonda görüyoruz. Ben utanıp izleyemiyorum. 60 yaşında bir adamın tavuk taklidi yapıp kendini insanlara beğendirmeye çalışması komik değil, yazık bir şey.

Haberin Devamı

‘Romantik Komedi 2’ 14 Şubat’ta vizyonda. Sizce filmin bu kadar tutma sebebi ne?
-  Karakterler çok Türk, çok  bizden.  Senaryoda ikinci filmin komedisi daha yüksek. Çünkü bu defa direkt hikâyeye giriyoruz.


Yılın en tarz erkeğinin stil kodları Uzman yorumuyla:

Başak Dizer Fransez
 Engin Altan’ın alıştığımız günlük stili spor ve pop. Gayet rahat ve cool  gözüküyor. Çalışma şekli, günlük yaşantısı ve tarzına uygun bir giyim. Ama üstteki büyük fotoğrafa bakacak olursak Altan’ın özel günlerde giyeceği smokin tam da böyle olmalı. Tek düğme ve normal yaka... Bir erkek smokin giydiğinde bazı şeylere dikkat etmeli. Altan’n manşetlerinin ceket kolundan görünmesi ve duble manşetli bir gömlek seçmesi çok güzel. Tek dikkat edilecek nokta pantolon paça boyu biraz daha kısa olmalıydı. Ayrıca katlanmış koton bir mendil de şıklık katabilirdi.

Haberin Devamı


Kendi yorumuyla:
Krem kullanırım tayt giymem

Öyle çok beyefendi giyinemiyorum. Takım elbise bile giysem mesela kravatını bozup bir değişiklik yapıyorum. Marka diye delirmiyorum, 5-10 TL’lik tişörtlerim de var. Markalardan Iceberg’i severim. Costume National’in tasarımları hoşuma gider. Alexander McQueen’in kurukafalı tişörtlerini taşımayı severim. Deri ceket, botlar, fular ve deri eldivenlerin her sezon yenilerini alıyorum. Üst kısmı bol, paçalara doğru daralan, kısa paça pantolonlar İtalyanlara yakın bana uzak olsun. Bu sene moda olmaya başlayan tayt gibi pantolonları asla giymem. Artık cildime de bakıyorum. La Prairie marka, yüz ve göz altı nemlendirici kullanıyorum. Ellerime de kurudukça krem sürüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!