Yurtdışında 16 albüm

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında 16 albüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2006 00:00

Mert Yücel, bu güne kadar yurdışında yaptığı çalışmalarla öne çıkan bir DJ ve prodüktör. 2005’te kendi müzik şirketini kuran Yücel’in son çalışması, Just Your Touch. Single’ı Subversive Records, yeni remiksleriyle yeniden yayınladı.

Yurtdışında başarı için iyi olmak yeterli mi yoksa güçlü promosyon çalışması mı lazım?

- İşin sırrı çok çalışmak, çok istemek ve yılmamak. 2000’de ünlü prodüktör Omid 16B’nin cesaretlendirmesiyle başladı yurtdışı maceram. Parçalarımı yabancı plak şirketlerine yollamaya başladım. 2002’de yaptığım bir parçayı Kaos Records yayınladı ve dünya çapında büyük bir başarı kazandı. Ondan sonra birçok plak şirketinden teklifler almaya başladım.

Hedefleriniz neler?

- İleride New York’a yerleşmek ve bu işi orada devam ettirmek. Şu anki en büyük hedefim, yeni parçalarımın Billboard, UK Top 20 ve MTV Top 20’ye girmesi.

Kuzey Amerika listelerinde bugüne kadar birinci, dördüncü ve dokuzuncu oldunuz. Bu liste ne kadar önemli?

- Balance Promote Dance Chart, Kuzey Amerika’nın en önemli DJ’lerinin oy vermesiyle oluşan en önemli elektronik müzik listelerinden biri. Birçok magazin ve dinleyici tarafından dikkatle takip ediliyor. Tüm dünyada DJ’ler bu listede yer alan parçaları çalıyor ve takip ediyor. O yüzden bu başarı müzikal kariyerim açısından oldukça önemli.

Derek Conyer ve Subversive Records ile nasıl bir araya geldiniz?

- Derek Conyer ile 2004’te chat yaparken tanıştım. Zaten benim çalışmalarımdan haberdarmış. Tamamlanmamış bir parçamı yolladım, çok beğendi ve vokal yapmak istediğini söyledi. Subversive Records ise demo yolladığım şirketlerin biriydi. Hemen arayıp, "Biz basalım bu single’ı" dediler ve kontratı yolladılar. Biraz hızlı oldu.

Farklılaşmak ve çağı yakalamak adına neler yapıyorsunuz?

- Setlerimde genel olarak orijinal parçalara yaptığım editlere ve henüz yayınlanmamış parçalara yer veriyorum. Kendime has, çok inandığım özel bir sound’um var.

İstanbul tarzı house diye bir kavram oluştu... Ne demek bu?

- Bu terim, yabancı elektronik müzik dergilerinde hakkımda yazılan yazılarda ortaya çıktı. Bu benim için gurur verici. Müziğim kesinlikle dans pisti düşünülerek yapılıyor. İçinde funky, deep, bazen de tribal elementler bulabileceğiniz, tek tarza sıkışıp kalmamış, çok dinamik bir müzik bu.

Durum tespiti

ALBÜMLER, ÖNEMLİ FİRMALARDAN: Subversive Records UK, Choo Choo Records UK, Baroque Records UK, Kaos Records PT, Modo Records ITA, Blend Recordings USA, Distreakt Records UK, Swift Records GR ve Lajja Recordings PT.

VOKALLER, ÖNEMLİ MÜZİSYENLERDEN: Deep Dish ve Danny Tenaglia ile çalışan Derek Conyer ve DeepDish ’in son albümü "George is On"da vokal yapan Janis Leahy. Türklerden ise Aylin Aslım.

ÜNLÜ DJ’LER ŞARKILARINI ÇALIYOR: Mesela Danny Tenaglia, Sasha, John Digweed, Steve Lawler, Omid 16b, Desyn Masiello, Oscar G., Joe T. Vanelli, Xpress 2 ve daha birçok isim...

ÖNEMLİ LİSTE BAŞARILARI: Şarkıları Kuzey Amerika’nın en önemli elektronik müzik listesi Balance Promote dans listesine girdi. Bu listede 1. ve 4. ve 9.’luğa kadar yükseldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!