Yürek ısıtan renkler

Güncelleme Tarihi:

Yürek ısıtan renkler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyayı giydiren şık koleksiyonların sahipleri için yaz mevsimi bitmek bilmiyor. Soğuk günler için hazırladıkları kıyafetleri ellerinde, hazır bekliyorlar. Sonbahar-kış sezonu için hazırlanan giysilerde ilk göze çarpan, sıcak renkleri. Uçuk parlak sarı, pembe, yeşil, mavi, beyaz, krem alışılanın aksine kış giysilerini renklendiriyor.

Çok değil, bir kaç ay sonra kadınların yumuşacık kumaşlarla sarmalandıklarını, uzun, dar etekler giydiklerini göreceğiz. Çünkü dünyanın ünlü modaevlerinden Gucci'den Tom Ford'un söylediğine göre, sonbahar-kış sezonundaki en önemli noktalardan biri, eteğin, pantolonun yerini alması. Yün kumaşların yanısıra ipek eteklerle sık karşılaşılacak. Elbiseler de çok fazla. Giorgio Armani, kadınların kendisini çıplak hissetmelerini sağlayacak kadar hafif elbiselerle donanacağını hatırlatıyor.

Armani'nin koleksiyonlarındaki transparan yünlü hafif kazakların, önümüzdeki yılın ‘‘trendy’’ kıyafetlerinden olacağı kesin. Ayrıca kış aylarının en belirgin özelliklerinden biri de, açık renkler. Kasvetli, ağır ve her yıl tekrarlanan koyu renklerden sıkan kadınlar bu yıl daha mutlu olacak. hiç umulmadık renkler karşılarına çıkacak. Tıpkı yaz günlerinde olduğu gibi parlak uçuk sarı, toz pembe, krem, ekru ve beyazın tonlarında yünlü ve ipekli kumaşlarda sıkça kullanılmış. Pardesü, manto ve cemketlerde de açık renklere fazlasıyla yer verilmiş. Pardesülerde ipek çok ama çok moda olacak. Sadece akşam davetlerinde değil, iş kıyafetleri arasında da dikkat çekecek.

HOLLYWOOD GÜZELLİĞİ

Beyaz ipekten hazırlanmış bir manto. Özellikle serin akşamlar için ideal. Siyah, kırmızı biyeleri var. Miuccia Prada koleksiyonundan.

Buzun ÇEKİCİLİĞİ

Bu kış zayıf olmak gerek. Yumuşacık kazaklar ve dar etekler, silueti ortaya çıkarıyor. Marc Jacobs imzalı kaşmir buz mavisi kazak ve yün etek bu yılın modası.

Mutlu şişmanlar

Eğer kilo fazlalığı olan kadınların günün modasına uygun ve şık giyinemeyeceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Yukarıda fotoğrafını gördüğünüz güleryüzlü mankenin üzerindeki kıyafet, İtalyan I Beati koleksiyonundan. Bu koleksiyonda, 48-68 beden arasındaki giysiler yer alıyor. Bir çok İtalyan markasını Türkiye'ye getirip, toptan ve perakende dağıtımını yapan Teşvikiye'deki Enea Fashion Store yetkililerinin verdiği bilgiye göre, şişmanlar için tasarlanan kıyafetler arasında gündelik, spor giyimin yanısıra akşam için özel kıyafetler ve deniz mevsimi dolayısıyla plaj kıyafetleri ve aynı bedenlerde mayolar bulunuyor. Kot pantolon ve gömlekler en beğenilen parçalar arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!