Yücel: "Türkan Şoray'a herkes gibi ben de aşığım"

Güncelleme Tarihi:

Yücel: Türkan Şoraya herkes gibi ben de aşığım
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 20:33

Haberin Devamı

NÜRNBERG İnterForum-Kunst Kultur Nürnberg İnternational’in, belediye kültür dairesi, Robert-Bosch Vakfı, Bavyera Başbakanlık Dairesi, Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile düzenlediği "12. Türk-Alman Film Festivali" önceki akşam, Nürnberg Aussere Sulzbacherstrasse 60, adresindeki Tafelhalle’de start aldı. Ünlü sanatçı Uğur Yücel, Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Daire Müdürü Nejat Gökçe ve Nürnberg Başkonsolosu M. Selim Kartal’ında katıldığı açılış töreni, Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’in konuşması ile başladı. Töreni, 2005 yılında "Kebab Connection" filmindeki en iyi kadın oyuncu seçilen Nora Kschirner ile Stuttgart’tan Kültür Menajeri Jale Yoldaş sundu.

TÜRKAN SULTANA AŞIK OLDUM

Sunucular söyleşi sırasında, Uğur Yücel’e, Türkan Şoray’a aşık oldunuz mu sorusu yöneltti. Uğur Yücel bu soruya, "Ona, babamda aşıktı, sonra ben aşık oldum. Ona herkes aşık oldu" şeklinde cevap verdi. Uğur Yücel’in bu cevabı alkışlarla karşılandı. Açılış öncesinde verilen kokteyle, çok sayıda sanatçı katıldı.

Haberin Devamı

FESTİVAL HANIMEFENDİ İLE BAŞLADI

/images/100/0x0/55ea7e46f018fbb8f8839215

Festivalin açılışında, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle, genç yönetmen Andrea Staka’nın uluslararası alanda büyük övgüler alan ve birçok ödül kazanan İsviçre-Almanya yapıtı "Das Fraulein" (Hanımefendi) filmi gösterildi. Filmin başrol oyuncuları Mirjana Karanovic ile Ljoboca Jovic’de galada hazır bulundu. Film öncesi yarışma filmlerinin tanıtımı yapıldı

YARIŞMA FİLMLERİ ŞÖYLE

18 Mart tarihine kadar sürecek festival kapsamında, Almanya ve Türkiye’den, güncel yapım, uzun metraj 12 film, verilecek ödüller için yarışacak. Yarışma programında yer alan, Türkiye yapımı "Eve Dönüş" (Ömer Uğur) ile "Çinliler Geliyor" (Zeki Ökten) festival kapsamında uluslar arası prömiyerlerini kutlayacaklar. Uğur Yücel’in "Hayatımın Kadınısın" adlı film de, seyirci ile buluşacak. Yarışmaya katılan "Beyza’nın Kadınları" (Mustafa Altıoklar) ile "Kader" (Zeki Demirkubuz) Almanya prömiyerlerini yapacaklar, yarışma filmleri arasında ayrıca, "İklimler" (Nuri Bilge Ceylan), "Beş Vakit" (Reha Erdem) ile "Takva" da (Özer Kızıltan) yer alıyor.

Haberin Devamı

ÖDÜL TÖRENİ 17 MART’TA

Uzun, kısa ve belgesel yarışması filmleri ile festivalde toplam 34 film, üç ayrı daldaki ödüller için yarışacak. Yarışmanın galipleri 17 mart tarihinde saat 21.00’de K4-Festsaal’de yapılacak ödül töreninde belli olacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!