Yiyerek güzelleşin

Güncelleme Tarihi:

Yiyerek güzelleşin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Akdeniz mutfağının vücudunuza güzelik katacağı aklınıza gelir miydi? Zeytinyağı deriye taze ve elastiki bir görüntü verirken, limon ve yumurta saç tellerinin sertleşmesini sağlıyor. Yüze yumurtayla kompres yapmak da derideki gri noktaların yok edilmesine yardımcı oluyor. Akdeniz mutfağına bağlı beslenmenin enerji verdiğini savunanlar çoğunlukta. Yanında sebze eklenmiş bir tabak makarna vücut için ideal bir yemek. Organizmamızı sıkıntıya sokmadan, kilo aldırmadan dengede tutabilecek bir besin. Bunun yanında meyve ve balık tüketimini arttırmalı, ayrıca hayvansal ürünlerden de olabildiğince kaçınmalıyız.

Yüzünüzün güzelliğini koruyabilmek için dengeli beslenmenin şart olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca yaptığınız makyajın tonu da sizin için önemli olmalı. Portakal tonları ağırlıkta bir makyaj özellikle göz üzerine gölgelendirme ya da dudak makyajı için ideal. Yüzdeki yorgunluk izlerinin çabucak silinmesini sağlıyor. Ayrıca mısır içinde bulundurduğu ve inanılmaz bir şekilde keratine benzeyen proteinler sayesinde saçların bakımı için tüketilmeli. Mısırın proteini, saçı koruyan, parlak gösteren ve güçlendiren bir filmle kaplıyor.

VÜCUDU TEMİZLEYEN VİTAMİNLER

Meyve ve sebzeler önemli bir vitamin deposu olarak görülüyor ve hayat fonksiyonlarımızın devamını sağlıyor. Bunun yanında fazla kilo almamak için de tükettiğimiz meyve ve sebze miktarına dikkat etmeliyiz.

Beslenme alışkanlığımızın yüzde 50-75'inin meyve ve sebzeden oluşmalı.

Meyveyi düzenli bir şekilde günde üç kez tüketmeli ve tükettiğiniz meyveler aynı cins olmalı.

Her öğünün ilk tabağı taze sebzelerden oluşmalı.

Hergün mutlaka 500 cc havuç tüketmelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!