Yıllar sonra loğusa haliyle podyumda

Güncelleme Tarihi:

Yıllar sonra loğusa haliyle podyumda
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2013 00:00

Beş ay önce doğum yapan Güzide Duran Aksoy beş yıl aradan sonra büyük bir sürpriz yaparak Özgür Masur podyumuna çıkmaya hazırlanıyor. Top model anneliği, Masur’la işbirliğini ve verdiği uzun arada yaptıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Beş koca yıldan sonra, büyük bir sürpriz yaparak podyuma çıkıyorsunuz… Bu kararı nasıl verdiniz?
- Aslında “Podyuma çıkıyorum” sözü tam olarak doğru değil. Çünkü geri dönüyor gibi algılanabilir. Bu yıl düzenlenen Fashion Week için Özgür Masur bana koleksiyonunun yüzü olabilir miyim diye sordu. Kendisini takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum. Bu nedenle, hem de dünya çapında bir organizasyon olduğu için severek olabilir dedim.
Özgür Masur yakın arkadaşınız mı?
- Evet, Özgür’le çok önceden tanışıyoruz. Takip ettiğim ve uluslararası başarılara imza atabileceğine inandığım bir marka. Çok değerli ve özel bir yetenek. Tabii ki bu düzeyde bir tasarımcının kıyafetlerini sunmak benim için çok anlamlı.
Bu defileyle yapılmayan jübilenizi yaptığınızı söyleyebilir miyiz?
- Ben ‘jubile yapmak’ fikrine pek inanmıyorum. Bu çalışma gibi güzel ve anlamlı işler karşıma çıktıkça, bana da keyif verecekse neden olmasın?
 Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi modellerinden biriyken emekli oldunuz. Podyumda neler hissedeceksiniz?
- Aslında iş hayatıma hiçbir zaman veda etmedim. Podyumlardan uzak kaldım ama bu zaman içinde birçok dergi çekimi, röportaj oldu, TV programları yaptım. Çok yoğun çalışıyordum. Özel hayatıma daha çok zaman ayırmak, çocuklarımla, eşimle ve arkadaşlarımla dilediğim zaman beraber olabilmek, kendime zaman ayırmak bana çok iyi geldi. Ama bu özel işbirliği ise beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Podyumda da çok heyecanlanacağıma eminim.
Çekimler nasıl geçti?
- Doğal olarak zorlanmadım ama heyecanlandım. Fotoğrafçımız Murat Özdemir çok başarılı, çekimler de çok güzel ve kolay oldu.

Haberin Devamı

HÂLÂ EMZİRİYORUM

 Aileniz 5 yıl aradan sonra podyum kararınızı nasıl karşıladı?
- Ailem iş hayatımla ilgili tercihlerimde engelleyici olmadı. Tam tersi Adnan birçok projede yanımda olmuştur. Çok isteyip de yapmadığım bir iş de olmadı zaten.
Bundan sonrası için bir markanın yüzü olmaya nasıl yaklaşırsınız?
- Neden olmasın? Söylediğim gibi jubileye inanmıyorum. İş hayatı, özel hayatla uyumlu da olabilir. Hatta birbirini çok da güzel tamamlayabilir. Hem çalışıp hem de ailesine vakit ayıran bir sürü başarılı insan var. Ben de hayatım boyunca iş hayatında aktif olmayı ve çalışmayı istiyorum. Eski yoğun günlerimi de özlüyorum tabii. Tam zamanlı anne olabilmenin lüksü ve huzuru farklı değil mi?
- Gerçekten paha biçilemez. Yardım alıyorum ama sadece yardım... Yoksa çocuklarıma ben bakıyorum.
Peki formunuzu nasıl korudunuz?
 Genetik olarak şanslıyım. 1,83’lük boyum da avantaj tabii. Hamilelik kilolarım rahat gidiyor. Beş ay önce doğum yaptım, emzirme dönemi hâlâ devam ettiği için spor yapamıyorum. Yakında başlayacağım.
Günümüzün modellerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 Yetenekli pek çok isim var. Didem Soydan gerçek bir model. Harika bir yüz. Yabancılardan Daria Werbowy ve Lara Stone’u beğeniyorum.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ead978f018fbb8f89aab72

Tasarımlarımı bir demlik çay eşliğinde yaparım

Özgür Masur markası kaçıncı yılında?
- 2008’den bu yana tam beş yıl geçti. Benim en önemli şansım markamı oluştururken kendime inancım dışında ilk günden beri markamın bu yerlere gelmesi için gerekli tüm stratejileri hayata geçiren şirket ortağım Ferhat Kazancı’dır. Bu iş bana göre mutlaka bir ekip çalışması ile bir noktaya gelebilir. Özgür Masur markası oluşumunu tamamladı… Hazırgiyim markam ‘Soul By Özgür Masur’ için her şey çok taze. Beni çok heyecanlandıran, keyif aldığım bir yola girdi.
 Yaratıcılığınızı ne tetikler?
- İnanılmaz evcimen bir adamım, rahat ortamlarda kendimi çok iyi hissederim. Hele ki bir de yanımda çayım varsa değmeyin keyfime. Hangi ortama girsem bana alkol yerine çay uzatılır. 
Yeni koleksiyonunuzun detayları nelerdir?
- Uzun zamandır her koleksiyonumda kullanmakta olduğum lale figürü yine bu koleksiyonumda var. İpek krepler, deri ve suni kürk koleksiyonumda ağırlıkta. Tamamı siyah ve beyazdan oluşan bir koleksiyon.
Defilenin sürprizleri bol sanıyorum…
- Evet, HERSTORY ve MAGNUM gibi çok önemli iki ana sponsorum var. Bu yıl Orlando Bloom’un yüzü olduğu MAGNUM, defilemin haz sponsoru. Bloom yakında Türkiye’ye gelecek. Ben de yıl boyunca yürütülecek kampanyalarının moda danışmanlığını üstleneceğim. Trendyol ve Butigo da bana
destek veren markalar arasında.

Haberin Devamı

15 Mart Cuma Saat 21.00’deki defilenin saç ve makyajı Önder Tiryaki’ye emanet. Styling Deniz Marşan, kareografi ise Uğurhan Akdeniz imzalı olacak.

Moda haftasında 5 büyük değişim

12-16 Mart 2013 tarihleri arasında Antrepo 3’te gerçekleşecek moda haftamızın ismi artık İstanbul Fashion Week değil, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul. Peki organizasyonda ne gibi farklılıklar var?

Gamze Saraçoğlu’nun koleksiyonunun adı:  ‘Solitude’. Kapitone detaylar, kürkler, paltolar ve ceketler, cigarette pantolonlar, kruvaze etekler dikkat çekiyor.

Tuvana Büyükçınar Demir, Tuvanam Undart Sonbahar-Kış 2013 defilesinde sokak modasından ilham alıyor ve koleksiyonu için  “Haute couture’un sokak terbiyesi” yorumunu yapıyor.

Haberin Devamı

Toni&Guy Presents Elif Cığızoğlu koleksiyonu 50’li yılların ‘New Siluette’ formunun izlerini taşıyor. Defile 14 Mart 2013 Perşembe akşamı 21.00’de Pera Palace’ta.

1-Yeni isimle dünya markası: New York başta olmak üzere Berlin, Sydney, Moskova ve Tokyo Moda Haftası’nın resmi sponsoru Mercedes-Benz, İstanbul Moda Haftası’na da sponsor oldu. Bu sebeple ismi artık İstanbul Fashion Week (IFW) değil, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul (MBFWI). Organizasyonu IMG Fashion gerçekleştiriyor. New York’tan Londra’ya moda endüstrisinin nabzını tutan moda haftalarının organizasyonunu gerçekleştiren IMG Fashion’ın hedefi İstanbul’u ilk önce bölgesel, sonrasında ise küresel bir oyuncu haline getirmek.
2-Farklı sunum alanı: Dünyadaki diğer örneklerinde olduğu gibi artık Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da da defilelere bir alternatif olarak sunum alanı düzenlenecek. Böylece Sonbahar/Kış 2013-2014 koleksiyonlarını podyumda defile ya da ‘Studio’ alanında sunum şeklinde izleme şansına kavuşacağız. Studio’da sunum yapacak tasarımcılar arasında Lady Faith, Kith&Kin, Ece Gözen, Songül Cabacı gibi isimler var. Bu isimlerin çoğunluğu, ilk defa moda haftası kapsamında koleksiyonlarını sergileyecekler. Defile alanında ise sekiz sezondur İstanbul’da düzenlenen moda haftası organizasyonları çerçevesinde koleksiyonlarını sergileyen Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül gibi isimler yer alacak. Son yılların en dikkat çekici sosyal sorumluluk projelerinden Argande de yeni koleksiyonunu MBFW İstanbul’da görücüye çıkaracak. İki isim Antrepo 3 dışında defile yapıyor:  Elif Cığızoğlu ve Aslı Filinta.
3-Oturma düzeninde kaosa son: Bu sezondan itibaren tüm defilelerde numaralı oturma düzenine geçiliyor. Dolayısıyla davetlilerin LCV yapması çok önemli, eskisi gibi keyfi bir düzen söz konusu değil. Komşu kızının, davetsiz misafirlerin ön sıraya kuruldukları, genel yayın yönetmenlerinin ayakta kaldıkları kaotik ön sıra savaşlarına bundan sonra paydos!
4-Uluslararası basına merhaba: Fotoğraflar uluslararası bir ajans olan Getty Images tarafından çekilip dağıtılacak. Videolar Indigital tarafından çekilecek. Böylelikle dünya basınında MBFWI daha çok yer alacak.
5-Satın alma heyetleri geliyor: MBFWI, önemli bir Ortadoğulu satın alma heyetini ağırlıyor olacak. Organizasyonun sektörel bir etkinliğe dönüşmesi adına satın alma sorumluları kafilesinin artması oldukça heyecan verici.

Haberin Devamı

Ünlü erkeklerden ‘şiddete son’ çorapları

Burak Kut, Mehmet Turgut, Seyfi Dursunoğlu gibi isimlerin tasarladığı Penti çorapları ‘Aile İçi Şiddete Son’ kampanyası için mağazalarda

Penti bu yıl ‘Aile İçi Şiddete Son’ demek için altı ünlü erkeğe çorap tasarlattı. Önceki yılların aksine, sadece ‘erkek gözünden kadına kaba kuvvetin’ anlatıldığı çoraplarda, şiddeti anlatan ustura, özgürlüğü anlatan kuş, masumiyeti anlatan kedi, kalpli yara bandı ve piyano gibi figürler dikkat çekiyor.
Bay J, Burak Kut, Mete Horozoğlu, Mehmet Turgut, Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin), Tolga Çevik’in tasarladığı çorapların satışından elde edilen tüm gelir, Hürriyet gazetesinin ‘Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na bağışlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!